آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 22 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 12 August

زلزله؛ 300 کشته / آماری از زیرآوارماندگان نداریم

فرماندار شهرستان اهر تعداد جان باختگان زلزله در مناطق اهر، ورزقان و هریس را نزدیک به 300 نفر اعلام کرد.

رضا صدیقی به فارس گفت: همچنین زلزله بیش از 2 هزار نفر مصدوم و زخمی نیز در این مناطق داشته است. به جهت بافت سنتی روستایی اکثر خسارات وارده در روستاها هستند و در خود شهر نیز بیش از 25 درصد اماکن عمومی، ابنیه، ساختمان اداری و مناظر مسکونی مردم آسیب دیده است.

رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه در شهرستان اهر گفت: اکیپ‌های کارشناسی ذیربط و نمایندگان حوادث غیر مترقبه به روستاها اعزام شده اند تا ضمن بررسی خسارات وارده در کمترین زمان ممکن عملیات مرمت و بازسازی اماکن روستایی آغاز شود. وی با اشاره به شایعات به وجود آمده در شهر اهر گفت: سد ستارخان اهر هیچگونه آسیبی ندیده و مقاومت این سد برای بیش از 10 ریشتر پیش‌بینی شده است و سد ستارخان اهر کاملا سالم است.

فرماندار شهرستان اهر ارسال مواد غذایی و چادر به این شهرستان را ناکافی دانست و گفت: مناطق زلزله زده شدیدا به چادر، آب، جیره خشک، کنسرو و آب معدنی نیاز دارد.

دو روز عزای عمومی در آذربایجان شرقی
آیت الله مجتهد شبستری و احمد علیرضابیگی نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی نیز با صدور پیام مشترکی، ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنانمان در حادثه زلزله در شهرستان‌های اهر، ورزقان و هریس، فردا و پس فردا را در استان عزای عمومی اعلام کردند.

دفن برخی اجساد بدون طی روال قانونی

در حالی که احتمال افزایش شمار قربانیان پیش‌بینی می‌شود، دکتر بهرام صمدی‌راد مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به «اعمال برخی روش‌های غیر مجاز» در دفن و خاکسپاری متوفیات زلزله اظهار داشت: متأسفانه دیده می‌شود در برخی از روستاها، اجساد بدون طی روال قانونی و صدور مجوز پزشکی‌قانونی دفن می‌شوند که این رویه قطعا در پیگیری‌های قانونی خانواده‌ها ایجاد مشکل خواهد کرد و صدور جواز دفن توسط هر مرجعی به جز پزشکی‌قانونی مجاز نیست.

افزایش شمار مصدومان زلزله به 2600 تن

همچنین قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر کشور از افزایش شمار مجروحان زلزله عصر روز گذشته آذربایجان شرقی به 2600 تن خبر داد.احمدرضا شجیعی با بیان اینکه آواربرداری در اکثر مناطق زلزله‌زده به اتمام رسیده است، به ایسنا گفت: یک‌هزار و 10 روستا در این منطقه درگیر زلزله بودند که از این میان 130 روستا بین 70 تا 100 درصد و 20 روستا نیز به طور 100 درصد تخریب شد. وی با بیان اینکه شمار مجروحان این حادثه به دو هزار و 600 تن رسید، گفت: 97 دستگاه آمبولانس، 53 دستگاه خودروی عملیاتی، شش فروند بالگرد، 20 دستگاه زنده‌یاب و 15 تیم آنست به مناطق زلزله‌زده اعزام شد. به گفته قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر ، یک‌هزار و 100 نیرو از سوی سازمان هلال‌احمر کشور به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند.
قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از عصر گذشته تاکنون 60 پس‌لرزه که 20 مورد آن بیشتر از چهار ریشتر قدرت داشته، منطقه را لرزانده است، تصریح کرد: شهروندان حتی‌الامکان از تردد غیر ضروری در مسیر جاده‌های منتهی به مناطق زلزله‌زده خودداری کنند و راه را برای عبور وسایل نقلیه امدادی باز بگذارند. شجیعی چادر، پتو، بسته‌های بهداشتی، موکت، اقلام‌غذایی و ... را از مهمترین نیازهای مردم زلزله زده دانست که هم‌اکنون از سوی جمعیت هلال‌احمر کشور تامین شده و کمبودی از جانب آن احساس نمی‌شود. به گفته وی، آب بهداشتی نیز هم‌اکنون در اختیار بیشتر مردم مناطق زلزله‌زده قرار گرفته است.

قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر در خصوص تعداد مجروحان این حادثه با بیان اینکه تعداد زیادی آمبولانس و نیروی پزشکی از سوی وزارت بهداشت و جمعیت هلال‌احمر به منطقه اعزام شد، اظهار کرد: هم‌اکنون هیچ مجروح تخلیه نشده‌ای در سطح مناطق زلزله‌زده وجود ندارد.

انتقاد جمعی از روستائیان زلزله‌زده هریس نسبت به کمبود مواد غذایی و چادر
در عین حال جمعی از اهالی روستاهای زلزله‌زده شهرستان هریس که محل اقامتشان در زلزله روز گذشته تخریب شده است، نسبت به توزیع نشدن چادر و مواد غذایی در این روستاها انتقاد کردند.
به گزارش ایسنا، یکی از اهالی روستای شهرک پایین با انتقاد از نحوه ارائه خدمات و امداد به روستاهای شهرستان هریس گفت: با اینکه بیشترین تلفات در زلزله روز گذشته مربوط به روستاهای شهرستان هریس است اما متاسفانه از روز گذشته تاکنون هنوز مواد غذایی و چادر برای اسکان دریافت نکرده‌ایم.
همچنین تعدادی از اهالی روستاهای مقصودلو، نمرور، ینگجه، مینق و ... نیز نسبت به کمبود مواد غذایی از جمله نان و همچنین چادر انتقاد کردند و با توجه به اینکه در ساعات اخیر وزش باد شدید در این منطقه آغاز شده ، بر لزوم تسریع در روند توزیع تجهیزات و اقلام ضروری میان تمامی حادثه دیدگان تاکید کردند.

مرادی، فرماندار شهرستان هریس نیز در این خصوص به ایسنا گفت: ما براساس شدت خسارات وارد شده روستاهایی که بیشترین خسارات را دیده و تلفات جانی داشته‌اند در اولویت قرار دادیم. وی خاطرنشان کرد: در روستاهای مذکور نیز با توجه به اینکه تخریب‌ ساختمان‌ها مسکونی را داریم تلاش می‌کنیم تا در اسرع وقت چادر و مواد غذایی در اختیارشان قرار دهیم. مرادی با بیان اینکه بیشترین نیاز ما به مواد غذایی و چادر برای اسکان دادن زلزله‌زدگان در روستاهاست خواستار ارسال کمکهای مردمی در این زمینه شد.

مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت نیز که هم اکنون در مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی به سر می‌برد، در بازدید از بیمارستان شهرستان اهر، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ مشکلی از بابت خدمات‌رسانی در حوزه پزشکی به مجروحین بستری شده در بیمارستان‌ها وجود ندارد و مشکل اصلی در منطقه، ساماندهی اموات است.وی اظهار داشت: بیمارستان‌ها رسیدگی‌های خیلی خوبی داشته اند و تیم‌های جراحی، ارتوپدی، بیهوشی از ساعات اولیه وقوع زلزله به سرعت دست به کار شدند و اقدامات لازم را طی دیروز و امروز انجام دادند. وی با بیان اینکه انتقال مجروحان و مصدومین بسیار خوب و باسرعت صورت گرفته و هیچ مشکلی از این بابت نداشته‌ایم خاطرنشان کرد: 49 آمبولانس از تبریز و ارومیه و دو اتوبوس اورژانس و 343 تکنسین اورژانس به محله‌های آسیب دیده اعزام شده بودند و تعدادی نیز از استان‌های مجاور برای کمک آمده بودند.
تولد نوزادی در بیمارستان صحرایی مناطق زلزله زده
عملیات امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده و خارج‌سازی افراد از زیر آوارها در حالی ادامه دارد که ساعتی پیش از تولد نوزادی در بیمارستان صحرایی خبر می‌رسد. حال این مادر و کودک خوب است. همچنین در حال حاضر علاوه بر نیروهای امدادی، اورژانس‌های اجتماعی و اکیپ‌های امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده مستقر هستند و برای تسلی خاطر بازماندگان به ارائه مشاوره می‌پردازند.
پایان عملیات آواربرداری در هریس
فرمانده شهرستان هریس با اعلام پایان عملیات آواربرداری در هریس، گفت: در جریان وقوع زلزله در این شهرستان 125 تن کشته و 280 تن مصدوم شدند. مرادی با بیان اینکه 40 روستای شهرستان هریس بیش از 70 الی 100 درصد تخریب شدند، از اتمام آواربرداری در مناطق زلزله‌زده این شهرستان خبر داد و به ایسنا گفت:‌ هم‌اکنون به دنبال اسکان موقت زلزله‌زدگان هستیم. مرادی چادر، پتو، موادغذایی و کانکس را از عمده نیازهای زلزله‌زدگان در این منطقه عنوان کرد و خواستار ارسال کمک‌های مردمی به این منطقه شد.

آماری از زیرآوارماندگان نداریم

همچنین، محمود مظفر، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر ایران از ورود خسارت به 133 روستای زلزله‌زده خبر داد و به ایسنا گفت: از شب گذشته تاکنون 16 هزار تن آسیب‌دیده اسکان اضطراری شدند. وی با بیان اینکه 10 هزار تخته پتو و پنج هزار و 600 تخته چادر میان آسیب‌دیدگان توزیع شد، گفت: 13 هزار قوطی کنسرو و یک‌هزار و 600 چراغ والور نیز میان آسیب‌دیدگان توزیع شده است. رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه 92 تیم امدادی از 14 استان برای امدادرسانی هر چه سریعتر به زلزله‌زدگان، عازم منطقه شده‌اند، گفت: ارزیابی امدادگران نشان داد که «مرغان، اهر، هریس و قسمت‌هایی از شهر تبریز» دچار خسارت شده است. مظفر با بیان اینکه 133 روستا در اثر این زلزله 6/2 ریشتری آسیب دیده‌اند، گفت: تعداد مصدومان به دو هزار و 6 نفر رسید.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در مورد برخی خبرهای منتشره در مورد کمبود آب در مناطق زلزله‌زده گفت: شب گذشته 100 هزار بطری آب معدنی نیز میان زلزله‌زدگان توزیع شد. وی گفت: حدود 900 امدادگر و شش فروند بالگرد نیز وظیفه‌ امدادرسانی در منطقه را بر عهده دارند.رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر ایران با بیان اینکه عملیات جست‌وجو و نجات در اهر به پایان رسیده است، گفت: امدادرسانی در این منطقه وارد فاز آواربرداری شده است. مظفر با بیان اینکه 15 تیم سگ‌های جست‌وجو (آنست) در منطقه حضور دارند، گفت: دستگاه‌های زنده‌یاب نیز روز گذشته وارد منطقه زلزله‌زده شده است. وی با بیان اینکه نمی‌توان در مورد مدفون‌شدگان زیر آوار آماری اعلام کرد، گفت: عملیات امدادرسانی و اسکان اضطراری زلزله‌زدگان همچنان ادامه دارد.

در پی اعلام کاهش ذخایرخونی در مناطق زلزله‌زده به ویژه گروه خونی منفی، رییس سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه تاکنون 1650 واحد خونی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مناطق زلزله زده ارسال شده است، از مردم بویژه دارندگان گروه‌های خونی منفی خواست تا برای اهدای خون به مراکز خونگیری مراجعه کنند. دکتر غلامرضا توگه با بیان اینکه گروه‌های خونی منفی به علت کمیاب بودن همواره مورد نیاز بوده‌اند،به ایسنا گفت: اکنون این نیاز در مناطق زلزله زده بیشتر شده است و از مردم درخواست داریم با توجه به شرایطی که وجود دارد، برای اهدای خون به مراکز خونگیری مراجعه کنند.توگه در پایان عنوان کرد: تاکنون اعلام نیاز ویژه برای خون از تبریز نداشته‌ایم.


کاهش ذخایر خونی در مراکز درمانی مناطق‌زلزله‌زده

دکتر خلیلی مدیرکل پایگاه منطقه‌ای انتقال خون استان آذربایجان‌ شرقی نیز با اشاره به خیل عظیم مصدومان زلزله در شهرستان اهر، ورزقان و هریس از کاهش ذخایر خونی استان خبر داد و به ایسنا گفت: گروه‌های خونی منفی مورد نیاز است.وی از مردم خواست با توجه به نیاز گسترده به انواع گروه‌های خونی، در اهدای خون به امروز یا فردا اکتفا نکنند و برای تامین ذخایر خونی حتی الامکان تا پایان هفته به مراکز پایگاه خونگیری در تبریز مراجعه کنند. مدیرکل پایگاه منطقه‌ای انتقال خون استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه از زمان وقوع زلزله تاکنون 2 هزار واحد خونی از استان اردبیل، ارومیه و تهران به استان ارسال شده است گفت: یک‌هزار و 500 واحد خونی نیز از ذخایر خونی استان مورد استفاده قرار گرفته است. وی از فعال‌بودن ساختمان آخونی و مسجد کبود به منظور خونگیری از همشهریان خبر داد و یادآور شد: مردم استان استقبال خوبی از اهدای خون به منظور کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان کردند. مدیرکل پایگاه منطقه‌ای انتقال خون استان آذربایجان‌شرقی همچنین از اعلام آمادگی ادارات و سازمان‌ها به منظور تامین نیازهای خونی زلزله‌زدگان خبر داد.
وی یادآور شد: تاکنون به تمامی درخواست‌های خونی مراکز درمانی اهر و ورزقان و بیمارستان‌های امام‌رضا (ع)، سینا و شهدای تبریز پاسخ داده شده است. پرسنل تا پنج بامداد امروز مشغول خونگیری بودند و مردم در صورت امکان با توجه به ترافیک کاری پایگاه‌های انتقال خون به صورت گروهی مراجعه نکنند.

مردم کمک‌های خود را هر چه سریعتر به زلزله‌زدگان برسانند

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی خواستار ارسال هر چه سریعتر کمک‌های مردمی به مناطق زلزله‌زده شد.میرهادی قره‌سیدرومیانی با تسلیت به زلزله‌زدگان استان آذربایجان شرقی به ایسنا گفت: از دیروز بعدازظهر تاکنون شهرهای تبریز، اهر، ورزقان و روستاهای اطراف 90 بار لرزیده است که شدت این لرزه‌ها از 4 تا 2/6 ریشتر بوده است که برخی روستاهای اهر و ورزقان به طور کامل تخریب شده‌اند. وی با بیان اینکه ستاد حوادث و کمیته بحران به سرعت در مناطق تشکیل شد، اظهار کرد: نمایندگان و مسئولین از مناطق زلزله‌زده بازید داشته‌اند. حدود 5 هزار چادر در مناطق مختلف برپا شده و موضوعاتی همچون آبرسانی به مردم حل شده است اما در حال حاضر به ارسال فوری کمک‌های مردمی نیاز داریم. نماینده مردم تبریز در خصوص وضعیت رسیدگی به زلزله‌زدگان بیان کرد: رسیدگی به مردم نیازمند سرعت بالاتری است بسیاری از افراد که زیر آوار مانده‌اند هنوز شناسایی نشده‌اند. از مردم می‌خواهیم برای زلزله‌زدگان دعا کنند و کمکهای خود را هر چه سریعتر برای مناطق بفرستند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved