گاه كاربران در فضاي اينترنت براي دسترسي به برخي سايتها با محدوديتهايي مواجه ميشوند اما در موارد متعدد ممكن است اگر همان صفحه را از طريق اينترنت موبايل خود جستجو كنند، مشكلي در دسترسي به صفحه دلخواه خود نداشته باشند. در اين ميان اين سوال وجود دارد كه آيا قانون فيلترينگ برروي تلفنهاي همراه هم اعمال ميشود؟
مدير عامل مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی (فرا) در گفتوگو با ايسنا، در پاسخ به اين سوال كه گاه ديده ميشود مشتركاني كه از اينترنت موبايل استفاده ميكنند كمتر با صفحه پيوندها (صفحه مخصوص سايتهاي فيلتر شده) مواجه شده و يا اصلا به اين صفحه برخورد نميكنند، توضيح داد: اين مشكلي است كه گاه وجود دارد چراكه برخي اپراتورها تنظيماتشان به گونهاي است كه صفحه پيوندها به نمايش درنميآيد و صفحه دیگری جایگزین شده که تخلف قانونی و تضییع حقوق کاربران محسوب میشود.
مهدي صرامي در عين حال اظهار كرد: دراين زمينه درخواستهاي زيادي از سوي فعالان مردمی صورت گرفته و براساس گزارشات رسيده بخش عمدهاي از اين مشكل برطرف شده است و عملا امكان نمایش سایت پیوندها برروي تلفنهاي همراه هم ايجاد شده است.
اين فعال فضاي مجازي در ادامه صحبتهايش با تاكيد بر اين كه اين محدوديتها مربوط به يك كشور خاص نميشود، ادامه داد: اكنون برخي كشورهاي غربي حتي روي اپراتورهای تلفن همراه امکاناتی را نصب ميكنند تا به نوعي سرويس فيلترينگ برای مشتریان خود ارائه كنند. به عبارت ديگر در اين كشورها اگر فردي اين تنظيمات را روي تلفن همراه خود نصب كند، ديگر به عنوان مثال فرزند او دسترسي به تمام اطلاعات گوشي را نخواهد داشت یا فقط با لیست مشخصی از افراد میتواند مکالمه کند تا ضمن کاهش هزینه مطمئن باشند که فرزندشان در معرض تماسهای ناخواسته و خطرآفرین قرار نمیگیرد. اكنون در كشور ما هم بايد چنين سيستمهاي چند لايهاي ايجاد شود و خود اپراتورها بتوانند برخي خدمات را ارائه دهند.