آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 9 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Monday 30 July

دولت خدمت به رفقا با اهدای پست های رنگارنگ

"صراط نیوز" - از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در خرداد 84 ، شاهد تغییر و تحولات و جابجایی های بسیاری در سطح کابینه و مدیران دولت بوده ایم که به گفته کارشناسان پست ها و مسئولیت های اشخاص چندان با تخصص های آنها هم خوانی ندارد و مهم تر جابجایی اشخاص به پست های غیرمرتبط با تخصص آنهاست. اشاره به برخی از جابجایی ها و تخصص های آنها خود گواه این مدعا است. در طول این 7 سال یاران رئیس جمهور بارها تغییرات عجیبی را در کابینه تجربه کرده اند که خواندنش خالی از لطف نیست .

اسفندیار رحیم مشایی؛ اسفندیار دولت اصولگرا که از سال 63 با نام مرتضی محب الاولیا سابقه مسئولیت امنیتی در مهم ترین دستگاه اطلاعاتی کشور را یدک می کشد همکاری با احمدی نژاد را با ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز کرد. وی در ابتدای دولت نهم به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منصوب شد و با آغاز دولت دهم رسما پاستور را به مدیریت خود درآورد. برخی به طنز می گفتند رئیس جمهور پاستور را به نام او سند زده است. او اگرچه نتوانست به عنوان معاون اولی در دولت کریمه خدمت کند اما حکم مسئول دفتری نهاد ریاست جمهوری پاسخی از سوی احمدی نژاد به نامه رهبر معظم انقلاب خوانده شد تا حد و مرز ولایت مداری او مشخص شود. مشایی مهندسی الکترونیک را از دانشگاه صنعتی ‏اصفهان اخذ کرده است اگرچه اسنادی از تحصیلات وی در دانشگاه چابهار وجود دارد.،

دکتر عبدالرضا شیخ الاسلامی که در دوران شهرداری احمدی نژاد به عنوان مدیرکل دفتر وی مشغول به کار بود در دولت نهم ابتدا به عنوان استاندار به هرمزگان رفت. وی پس از مدتی به عنوان رئیس دفتر رئیس جمهور و همزمان مشاور جوان ریاست جمهوری مشغول خدمت شد. شیخ الاسلام در دولت دهم به عنوان وزیر کار به مجلس معرفی شد و با ادغام سه وزارتخانه به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب گردید.

علی سعیدلو؛ معاون اداری مالی شهرداری تهران، ابتدا به عنوان معاونت اجرایی رئیس جمهور و سرپرستی نهاد ریاست جمهوری در دولت نهم ایفای خدمت می کرد. وی سپس توسط رئیس جمهور به عنوان وزیر نفت به مجلس معرفی شد اما رای اعتماد نمایندگان را کسب نکرد. مرد اخموی دولت سپس از سوم شهریور ۱۳۸۸ به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی منصوب شد تا تعجب ورزشی ها را برانگیزد. سعیدلو متولد ۱۳۳۱ در تبریز است. وی کارشناسی زمین‌شناسی خود را در سال ۱۳۵۳ در دانشگاه تبریز و مدارک کارشناسی ارشد زمین‌شناسی اقتصادی و منابع زیرزمینی را در سال ۱۳۵۷ از آمریکا دریافت کرد. وی در سال ۸۲ در مدیریت استراتژیک دکترا گرفت. سعیدلو پس از تشکیل وزارت ورزش و جوانان از ریاست سازمان تربیت بدنی عزل به عنوان معاون بین الملل رئیس جمهوری مشغول به کار است.

حمید بقایی؛ او همراه با اسفندیار رحیم مشایی به مجموعه دولت مردان پیوست. بقایی ابتدا قائم مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و پس از نقل مکان مشایی به پاستور به عنوان رئیس این سازمان منصوب گردید. بقایی سال گذشته با معرفی اسفندیار دولت احمدی نژاد به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور و با حفظ سمت مسئولیت سرپرستی نهاد رياست جمهوري را به عهده گرفت. سپس دبيري «شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي کشور» و مشاورت ويژه رئيس جمهور در امور آسيا و عضويت در كارگروه ترانزيت وزارت راه و ترابري را بر دوش کشید. تحصیلات وی در حوزه آی تی و تنها در مدرک لیسانس است.

صادق محصولی؛ همرزم احمدی نژاد در طول سال های دفاع مقدس و یکی از حامیان مالی اوست. محصولی از ابتدا در قامت مشاور به پاستور آمد اما وقتی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس معرفی شد نتوانست مجلسیان را راضی کند. وی برای بار دوم در تاریخ 28 آبان ماه 1387 به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد و رای لازم را آورد (با کسب 138 رای سفید) تا انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری دهم را او مدیریت کند. محصولی یک سال بعد برای بار سوم به عنوان وزیر رفاه منصوب شد تا نخستین شخصیتی سیاسی لقب بگیرد که برای مدیریت سه وزارتخانه متفاوت نامزد شده است. او این بار از 265 رای ماخوذه در مجلس هشتم با 149 رای موافق، 95 رای مخالف و 21 ممتنع به عنوان وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت دهم انتخاب شد اما این پست دوام چندانی نداشت و وزارت رفاه در دو وزارتخانه کار و تعاون ادغام شد تا او به میز مشاوره ریاست جمهوری بازگردد. محصولی متولد سال 1338 در ارومیه، دارای کارشناسی مهندسی عمران و کارشناسی ارشد در رشته مدیریت بازرگانی است.

غلامحسین الهام؛ مرد چند شغله کشور با رئیس دفتری رئیس جمهور کار خود را در دولت نهم آغاز کرد. وی سپس وزیر دادگستری شد در حالی که همزمان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر و را به عهده داشت.

مصطفی محمد نجار؛ او از میان پاسداران انقلاب به جمع سیاست مداران پیوست و بلافاصله به عنوان وزیر دفاع به بهارستان معرفی شد. نجار پس از مدتی در یک جابجایی جالب به وزارت کشور رفت تا دانش خود را در این وزارتخانه به کار بگیرد.

سید مسعود میرکاظمی؛ در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ وی برای تصدی وزارت بازرگانی از نهاد سپاه پاسداران به کابینه فرا خوانده شد. میرکاظمی در کابینه دوم به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس معرفی شد و رای لازم را هم اخذ کرد. او هم اینک یکی از منتخبان مجلس شورای اسلامی است که از حوزه تهران در مجلس حضور دارد. میرکاظمی متولد ۱۳۳۹ تهران و دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت ایران است. وی دکترای خود در همین رشته را در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است.

مهرداد بذرپاش؛ رئیس وقت فرهنگسرای خاوران در دوره شهرداری احمدی نژاد، در دولت نهم به عنوان مشاور جوان ریاست جمهوری منصوب شد. وی پس از مدتی به یک باره مدیریت عامل پارس خودرو و سپس سایپا را به عهده گرفت تا جوان ترین مدیر خودروساز کشور لقب بگیرد. بذرپاش با تغییر تخصص خود به سازمان ملی جوانان رفت تا پایان مامورت این سازمان ریاست آن را به عهده گرفت. وی هم اینک به عنوان منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حضور دارد. بذرپاش متولد 1358 دانش آموخته صنایع از دانشگاه شریف است.

علی نیکزاد ؛ استاندار آذربایجان غربی بود که در مرداد ماه ۱۳۸۸ از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، این پیشنهاد به رأی گذاشته شد و از مجموع ۲۸۶ رأی گرفته شده، موفق به دریافت 219 رای مثبت از مجلسیان شد. وی در بهمن ۱۳۸۹ با حفظ سمت به سمتی سرپرستی وزارت راه و ترابری منصوب شد.

نیکزاد پس از ادغام دو وزارتخانه "مسکن و شهرسازی" و "راه و ترابری" اولین وزیر وزارت جدید "راه و شهرسازی" شد. همه او را از حیث شباهت رفتاری همانند رئیس جمهور می دانند.علی نیکزاد متولد 1344 اردبیل و دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی است.برادر کوچک وی اکبر نیکزاد نیز هم اکنون استاندار کهکیلویه و بویر احمد است.

محمد رضا رحیمی ؛ سابقه نمایندگی در سه دوره مجالس دوم، سوم و چهارم را در کارنامه دارد. رحیمی استاندار کردستان در دوره دوم ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی است و نیز در دوره ای ریاست دیوان محاسبات کشور را به عهده داشته است.حامی هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 84 اما در دولت دهم پس از پرویز داودی به عنوان معاون اول رئیس جمهور معرفی شد. وی پیش از آن به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور مشغول کار بود و چون احمدی نژاد نتوانست مشایی را معاون اول خود سازد، رحیمی را جایگزین او کرد.رحیمی متولد 1333 قروه در کردستان دارای لیسانس حقوق قضایی از دانشگاه تهران است اما مدرک فوق لیسانس جامعه‌شناسی و دکترای وی مورد تردید است.

سید مهدی هاشمی ؛ معاون امور مناطق در شهرداری احمدی نژاد در دولت نهم وضعیت بسامانی نداشت و حضور او خوش یمن نبود. وی ابتدا در مرداد 84 به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت رفاه و تامین اجتماعی به مجلس رفت و ناکام به خانه بازگشت. وی سپس به عنوان سرپرست وزارت کشور منصوب شد. هاشمی سپس به عنوان معاون شهرداری ها و دهداری های وزارت کشور و نیز در دی ماه 86 به عنوان رئیس ستاد تبصره 13 منصوب شد. وی پس از مدتی به وزارت راه رفت و قائم مقام این وزارتخانه شد و همزمان رئیس فدراسیون تیراندازی انتخاب شد هاشمی ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان را هم بر عهده دارد .

سیدمهدی هاشمی در سال ۱۳۴۲ در تهران زاده شده و دارای مدارک کارشناسی معماری و کارشناسی ارشد مدیریت است. وی در حال ارایه پایان‌نامه کارشناسی ارشد معماری است. کثرت پست های او این سوال را ایجاد می کند که چگونه فردی در چندین تخصص مهارت یافته است.او هم اینک با ورود به مجلس دهم همراه با لیست پایداری انتظار روزهای خوش یمنی را می کشد.

مهدی غضنفری ؛ رئیس دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران، با ریاست سازمان توسعه تجارت کار خود را با احمدی نژاد آغاز کرد. سپس به عنوان وزیر بازرگانی به مجلس معرفی شد.مرداد ۱۳۸۷ با ارایه پیشنهاد وزارت او توسط محمود احمدی‌نژاد به مجلس شورای اسلامی، این پیشنهاد به رأی گذاشته شد و با 158 رأی موافق از مجلس، وزیر بازرگانی شد.غضنفری در کابینه دهم اما به عنوان وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت معرفی شد. وی متولد ۱۳۳۹ الیگودرز دارای دکترای مهندسی صنایع است.

محمد عباسی ؛ نماینده گرگان در مجلس شورای اسلامی در زمان دولت نهم به کابینه آمد و وزیر تعاون انتخاب شد. وی در تير ماه ١٣٩٠ با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت ورزش و امور جوانان منصوب شد و پس از اخذ رای اعتماد مجلس در مرداد ١٣٩٠رسماً به عنوان اولين وزير ورزش و جوانان کار خود را آغاز کرد و سومین رئیس ورزش در دولت اصولگرا لقب بگیرد که از جمع سیاسیون آمده است. پیش از تصدی در وزارت ورزش، هیچ تخصص و تجربه ای در این زمینه نداشته است. وی فوق لیسانس مدیریت دولتی از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و دکترای مدیرت استراتژیک است و عباسی متولد سال ۱۳۳۷ در شهرستان گرگان است.

محمدجواد محمدی زاده ؛ معاون خدمات شهری شهرداری احمدی نژاد، در دولت نهم به استانداری خراسان رضوی رسید و وعده راه اندازی قطار مغناطیسی چندین میلیارد دلاری تهران-مشهد را داد. محمدی زاده اما در شهریورماه 1388 به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست معرفی شد.
محمدی زاده متولد 1334 دزفول و کارشناسی ارشد آموزش بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

کامران دانشجو؛ وی در ابتدا توسط برادرش مهندس خسرو دانشجو در شورای اسلامی شهر تهران به دولت معرفی و به عنوان استاندار تهران منصوب شد. وی مدتی به عنوان رئیس ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن نهاد ریاست‌جمهوری مشغول کار بود، دکتر کسائیان سابق(!) سپس به عنوان قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخاباتی کشور در دوران مهندس محصولی منصوب شد و انتخابات دهم ریاست جمهوری(88) را برگزار کرد. دانشجو در دولت دهم از سوی محمود احمدی نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی دولت‌ برای وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری به پارلمان معرفی و در روز 12 شهریور 88 با کسب اکثریت آرا انتخاب شد تا دومین «دانشجوی» سیاستمدار کشور شود! او مستقیما زمینه ساز ریاست سومین برادر خود (دکتر فرهاد دانشجو) به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شد.

علی اکبر محرابیان ؛ آقای مهندس جوان که از وی به عنوان شاگرد احمدی نژاد یاد می شد، ابتدا ریاست بر ستاد تبصره 13 و رئیس سازمان عمران را تجربه کرد و سپس در 23 آبان 86 وزیر صنایع شد اما بخت او بلند نبود و وزارتخانه مطبوع اش با وزارت بازرگانی ادغام گردید و او بی کار شد. وی هم اینک در نهاد ریاست جمهوری دارای شغلی با عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور است. محرابیان داراي مدرک مهندسي عمران از دانشگاه علم و صنعت است.

لطف اله فروزنده دهکردی ؛ قائم مقام جمعیت ایثارگران با سمت معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی راهی کاخ پاستور شد. احمدی نژاد ترجیح داد در سال پایانی دولت دهم او را نماینده خود در بهارستان کند .

ابراهیم عزیزی ؛ این حقوق دان سابق شورای نگهبان را که به خاطر حضور در بدنه دولت حاضر شد با این شورا خدا حافظی کند را می توان یکی از مردان پشت پرده ریاست جمهوری دانست . فردی که نه در رسانه ها حضور دارد و نه در محافل و مجالس عمومی ظاهر می شود در دولت نهم معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور را بر عهده داشت اما خیلی زود معاونت نظارت راهبردی را از آن خود کرد و ماه گذشته در کمال تعجب به سمت قبلی خود بازگشت .

محمد رضا میرتاج الدینی؛ نماینده سابق تبریز در خانه ملت که از ابتدای دولت دهم راهی کاخ سفید رنگ پاستور شد بعد از سه سال حضور در معاونت پارلمانی رئیس جمهور این روزها در یک پست تشریفاتی و غیر قانونی به نام معاونت نظارت بر قانون اساسی حضور یافته است .

جابه جایی این افراد در درون تیم محمود احمدی نژاد در حالی است که رئیس جمهور بسیاری از نزدیکان و حلقه اول به قدرت رسیدن خود را به دلیل مخالفت با جریانی خاص برکنار کرد و حجم عزل و نصب های وی در سطوح عالی کشور به حدی بود که هیچ مدیریت با
ثباتی را در سال های اخیر شاهد نبوده ایم .




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved