آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 8 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 29 July

سمور آبی تالاب‌های گيلان در خطر انقراض

مديرکل حفاظت محيط زيست گيلان گفت: سمور آبي پستاندار زيبا و نادر به دليل صيد غيرمجاز در تالاب‌هاي گيلان در خطر انقراض قرار دارد.

به گزارش فارس، امير عبدوس در نشست محيط زيست استان وضعيت سمورهاي آبي «شنگ» را در خطر انقراض خواند و اظهار کرد: اخيرا سمورهاي آبي به دليل گرفتار شدن در تورهاي ماهيگيري تعبيه شده در تالاب‌هاي استان در خطر انقراض قرار دارند.

وي، توسعه پرورش ماهي و اقدام مبارزه صاحبان مراکز پرورش ماهي با سمورهاي آبي به عنوان آفت را از ديگر دلايل در خطر انقراض اين جانوران ذکر کرد.

اين مسئول، با بيان اينکه صيد غيرمجاز سمورها را با تهديد جدي مواجه کرده است، گفت: صيد غير مجاز در تالاب‌هاي استان ضربات موثري بر جمعيت اين آبزيان وارد کرده است. وي، ادامه داد: گاهي دام‌هاي پهن شده صيدهاي ناخواسته‌اي را در خود جاي مي‌دهند که از جمله آنها سمور پستاندار زيبا و نادر است. عبدوس، با تصريح بر اينکه صاحبان استخرهاي پرورش ماهي به ويژه ماهيان سردابي براي جلوگيري از عدم ورود اين پستاندار به حوضچه‌هاي پرورش ماهي، دام‌هايي را تعبيه مي‌کنند، افزود: در اين استخرها جريان برق را وصل مي‌کنند که سمور با تماس به آب استخر به دليل برق گرفتگي جان خود را از دست مي‌دهد. وي، شکار با اسحله را از ديگر عوامل مبارزه با سمورهاي آبي ذکر کرد و يادآور شد: اغلب استخرهاي سردابي در کناره‌هاي رودخانه و مماس با زيستگاه‌هاي اين پستاندار نادر ساخته مي‌شود که سمور براي دستيابي به غذا و گاهي به دليل کمبود غذا از استخرهاي پرورش ماهي استفاده مي‌کند.

مديرکل حفاظت محيط زيست گيلان اذعان کرد: اگر در مهندسي سازه‌هاي شيلاتي ارتفاع سطح آب از لبه حوضچه‌ها را افزايش دهند حيوان به دليل تشخيص اينکه پس از پريدن در استخر توانايي برگشتن به سطح استخر را ندارد وارد حوضچه‌ها نمي‌شود و هم‌اکنون اين روش در آلمان نيز اجرا مي‌شود.

وي، با اشاره به وجود سمور آبي در ايران، خاطرنشان کرد: سمور آبي در گيلان، مازندران، گلستان، اصفهان، فارس، خوزستان، آذربايجان و لرستان گزارش شده است. عبدوس سمور آبي را پستاندار بسيار محتاط دانست و افزود: به همين دليل بسيار کم ديده مي‌شود و فعاليت اين جانور بيشتر در شب بوده و غذاي اصلي آن ماهي است و ماهي‌هاي کوچک و متوسط و مريض را شکار مي‌کند.

به گفته وي، سمور از ديگر حيوانات نظير قورباغه، خرچنگ و جوندگان به ويژه موش آبي تغذيه مي‌کند که اين امر نشانه نقش موثر آن در تنظيم جمعيت جوندگان است. به گزارش فارس، سمور آبي داراي بدني دراز و نسبتا باريک و دم بلند است و طول بدن تا 75 سانتي‌متر و طول دم آن 50 سانتي‌متر بوده و سر مسطح و پوزه کوتاه و رنگ قهوه‌اي بدن از ديگر مشخصات سمور آبي به شمار مي‌رود.






Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved