آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 8 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 29 July

برگزاری جشن طلاق یعنی دوری جامعه از اسلام

آیت‌الله مکارم شیرازی ارتباط‌های نامشروع را یکی از عوامل بروز طلاق عنوان کرده و اظهار داشتند: وقتی ارتباط های نامشروع در جامعه زیاد شود پیوند ازدواج لرزان و متزلزل می‌شود. فیلم‌های فاسد و ماهواره‌ها دومین عامل افزایش طلاق هستند. امروز، ماهواره‌ها درس طلاق به افراد می‌دهند و طلاق را چیزي مقبول می‌دانند.

آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در مجلس تفسیر سوره احزاب که روز گذشته در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، گفتند: با کمال تاسف، با اینکه اسلام این همه از طلاق بدگویی می‌کند ولی اخیرا گزارش دادند که میزان طلاق در حال افزایش و ازدواج در حال کاهش است. این نشان‌دهنده دوری جامعه از اسلام و ناسالم بودن فرهنگ اجتماعی مسلمانان است. حتي شنیدم برخی جاها مجلس جشن طلاق می‌گیرند. جامعه که ناسالم شود این مراسم‌ها را برگزار می‌کنند. آیت‌الله مکارم شیرازی تاکید کردند: پیغمبر اسلام درباره طلاق به خانه خرابی تعبیر می‌کنند و این نشان می‌دهد که طلاق چه عواقب خطرناکی دارد. اين مرجع تقليد در ادامه به هفت مورد از عوامل بروز طلاق اشاره کرده و گفتند: اگر از اين موارد پرهیز شود، طلاق به حداقل می‌رسد.

آیت‌الله مکارم شیرازی ارتباط‌های نامشروع را یکی از عوامل بروز طلاق عنوان کرده و اظهار داشتند: وقتی ارتباط های نامشروع در جامعه زیاد شود پیوند ازدواج لرزان و متزلزل می‌شود. فیلم‌های فاسد و ماهواره‌ها دومین عامل افزایش طلاق هستند. امروز، ماهواره‌ها درس طلاق به افراد می‌دهند و طلاق را چیزي مقبول می‌دانند.

آیت‌الله مکارم شیرازی، توقعات زیاد مالی و... زندگی پرزرق و برق و تجملی، عدم گذشت، عدم توجه به عواقب طلاق و عدم مطالعه کافی در ابتدای ازدواج از دیگر عوامل بروز طلاق عنوان کردند و افزودند: در میان مسیحیان می‌گویند طلاق ممنوع است اما زن و شوهر همین جور از هم جدا می‌شوند و بعد هم با افراد دیگری ازدواج می‌کنند اما اسلام نمی‌گوید طلاق حرام است بلکه طلاق را آخرین دوا می‌داند.

ايشان با انتقاد از زندانی کردن جوانانی که استطاعت مالی برای پرداخت مهریه ندارند، خطاب به مسئولان قضایی کشور گفتند: هزاران جوان به خاطر نداشتن مهریه که همسرشان تقاضا کرده‌اند به زندان افتادند. برادران عزیز که در قوه قضائیه هستید، اصل بر اعسار است نه ایثار. می‌گویند چون این فرد توان پرداخت مهریه را ندارد پس باید زندانی شود.

این درست نیست. باید آزادش بگذارید تا معلوم شود که اگر استطاعت مالی دارد و پرداخت نمی‌کند، آن وقت باید او را زندانی کرد اما وقتی ثابت نیست که توانایی پرداخت مهریه را ندارد چرا آنها را به زندان می‌اندازید؟نباید در کشور اسلامی چنین قانونی بر ضد اسلام عملی شود چراکه هیچ فقیهی چنین فتوایی نمی‌دهد.

آمار نگران كننده

جديدترين آمارهاي منتشر شده از سوي سازمان ثبت احوال، نشان مي‌دهد سال گذشته بیشتر زنان 25 تا 29 ساله طلاق گرفته‌اند. 142 هزار و 841 زوج در سالي كه گذشت پس از طي پروسه نه چندان دشوار، به‌همراه شاهدانشان به دفترخانه‌ها مراجعه كرده و پاي طلاق‌نامه را با خطوطي لرزان امضا كرده‌اند. اگرچه بين آنچه از سوي قوه قضائيه اعلام شده با آمار رسمي سازمان ثبت احوال تفاوتي فاحش وجود دارد اما به‌گفته رئيس سازمان ثبت احوال، طلاق در سال 90 نسبت به دو سال پيش 4.1 درصــد افـزایش داشته است. اين درحالي است که رئيس سازمان ثبت اسناد، آمار طلاق را با افزايش 7 درصدي عنوان مي‌کند، اما از اين آمارها كه بگذريم زنگ هشدار به صدا در آمده كه آمار طلاق سير صعودي دارد و اين سعني بحران خانواده.

طلاق در 15 دقيقه!

دکتر سید مهدی صابری روان‌پزشک و سرپرست بخش معاینات روان‌پزشکی پزشکی قانونی درباره وضعيت طلاق در كشور به تهران امروز مي‌گويد: «بروز طلاق توافقي يکي از بحران‌هاي تازه خانواده‌هاي ايراني و از آسيب‌هاي اجتماعي رو به گسترش است. در حالي كه در گذشته حساسيت‌هاي بي‌موردي روي طلاق وجود داشت كه باعث مي‌شد حكم طلاق صادر نشود اما امروز در 15 دقيقه اين حكم صادر مي‌شود. به همين دليل شاهد افزايش طلاق‌هاي توافقي هستيم.»دكتر صابري مي‌گويد: «عدم سازگاري نوعي اختلال رفتاري است که بايد درمان شود. بسيار از طلاق‌ها ريشه در اختلالات شخصيتي دارد که مي‌توان با درمان آن را حل کرد. بسياري از آنهايي كه براي طلاق توافقي مراجعه مي‌كنند به دليل خيانت همسر مي‌خواهند طلاق بگيرند كه اين نيز به دليل مشكلات رواني است. چنين فردي بايد تحت درمان قرار گيرد.» به گفته دكتر صابري، مهارت‌هاي زناشويي بايد قبل از زندگي مشترك به جوانان آموخته شود. او مي‌گويد: «شرايط سخت اجتماعي و اقتصادي مردم طي دهه گذشته سبب شده تا خانواده‌ها از اين امر غافل شوند. به همين دليل جواناني كه تشكيل زندگي مي‌دهند مهارت‌هاي حل مسئله را ندارند. قصور آموزش و پرورش و رسانه‌ها به ويژه صدا و سيما در اين باره بسيار پررنگ است. حتي صدا و سيما در بسياري از سريال‌هايي كه پخش مي‌كند خشونت خانوادگي را ترويج كرده و به طور ذهني جوانان را براي جنگيدن آماده مي‌كند.»

تشكيل خانواده بدون آموزش

دكتر نگار احمدي، روان‌شناس خانواده نيز درباره افزايش روزافزون طلاق به تهران امروز مي‌گويد:«به نظر مي‌رسد به‌جز مشكلاتي مانند بيكاري، فقر و اعتياد كه همه كارشناسان امر بر آنها به‌عنوان علل طلاق اتفاق‌نظر دارند، مشكلات ديگري سبب دامن زدن به طلاق‌ها شده است.» او در تشريح اين مشكلات مي‌گويد: «متاسفانه نسل جديد جامعه ايراني توانايي حل مسئله را ندارند و از مهارت‌هاي لازم براي هماهنگي در زندگي مشترك برخوردار نيستند.»احمدي در ادامه مي‌گويد: «اين موضوع تنها به كم كاري خانواده‌ها بر نمي‌گردد اگرچه قصور خانواده‌ها بسيار پررنگ است اما نهادهايي چون آموزش‌و‌پرورش و آموزش عالي در اين باره هيچ اقدام مثبت و موثري انجام نداده‌اند. به‌رغم همه پيشرفت‌هاي علمي، پيشرفت تكنولوژي و... جوانان ما وقتي زير يك سقف مي‌روند هيچ اطلاعي از نقش همسري خود ندارند و نمي‌توانند از خودخواهي‌ها و منيت‌هاي خود كوتاه بيايند.»

سنت نبوي يا وسيله تفاخر؟

دكتر مجيد ابهري، آسيب‌شناس اجتماعي نيز در گفت‌وگو با تهران امروز با اشاره به ضرورت ساماندهي بحران مهريه در كشور به تهران امروز مي‌گويد:‌ «متاسفانه مهريه امروز از شكل اسلامي‌اش فاصله گرفته و تبديل به وسيله‌اي براي خود نمايي و تفاخر شده است. در دهه اخير تعيين مهريه‌هاي غير متعارف مثل سكه به ارتفاع قله دماوند، به اندازه تاريخ تولد يا مهريه‌هاي غير متعارف مثل يك تن پوست پياز، يك خرمن گل سرخ، دو قوي وحشي و نظاير اينها هر چند كه ارزش مالي نداشته‌اند اما باعث ايجاد رقابت منفي بين خانواده‌ها و جوانان و به طور غير مستقيم سبب كاهش ازدواج شده‌اند.» وي تصريح مي‌كند:‌ «ورود قانونگذاران به موضوع مهريه جاي تامل دارد چرا كه از نظر شرع اسلام و عرف و سنت مهريه حقي است كه با توافق يك زن و شوهر تعيين مي‌شود و نمي‌توان براي آن كف و سقفي تعيين كرد چرا كه چنين رفتارهايي باعث بروز ناهنجاري‌هاي ديگر مي‌شود، يعني ممكن است در ظاهر يك قانون رعايت شود اما در كنار آن و بر‌اساس توافق مخفيانه رفتارهاي ديگري انجام شود.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved