افزایش هزینههای تولید، مالیات و پرداخت عوارض آلودگی، رکود در بزرگترین واحدهاي تولید سنگهای تزیینی کشور را شدت بخشیده و امنیت شغلی ۲۰ هزار کارگر فعال در سنگبریهای اصفهان را تهدید میکند.
به گزارش خبرنگار ايلنا در اصفهان، وجود ۲۳۰ معدن سنگ و بیش از هزار و ۸۰۰ کارخانه فراوری آن، اصفهان را به بزرگترین تولیدکننده سنگهای تزیینی در کشور تبدیل کرده كه با استفاده از این شرایط، سنگبریهای استان بیش از ۵۰ درصد سنگهای فرآوری شده موجود در بازار کشور را تامین میکنند.
اکنون مهمترین مشکلی که سنگبریهای اطراف اصفهان را به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآورده و باعث شده بارها و بارها در مقابل استانداری تجمع کنند، ممنوع شدن عبور کامیون در این منطقه است.
مسئول یکی از کارخانههای فعال در این منطقه میگوید: واحدهای سنگبری، بیش از ۴۰ سال است که در خیابان امام خمینی اصفهان از سه راه رهنان تا بیمارستان امام حسین فعالیت میکنند اما با گسترش شهر، در میان بافت مسکونی، آموزشی و فرهنگی قرارگرفته و به عنوان مشاغل مزاحم شناخته شدهاند.
وی مساحت ۶۰۰ هکتاری شهرک صنعتی محمودآباد را برای انتقال کارخانههای سنگ کافی ندانست و افزود: برای حل این مشکل، سال گذشته قرار شد ۲۷۰ هکتار، زمین به این شهرک اضافه شود اما نه تنها این کار انجام نشد، بلکه ۳۶ هکتار زمینی که مالکان سنگبریها در غرب این شهرک خریداری کردهاند ۱۳ سال است بلاتکلیف مانده و مجوز انتقال کارخانههای سنگ به این منطقه صادر نمیشود.
این فعال صنعت سنگ اصفهان با اشاره به تعطیل و نیمه تعطیل شدن سنگبریهای اطراف اصفهان به دلیل همین مشکلات گفت: در این محدوده ۳۶ کارخانه سنگ وجود داشت که برای بیش از ۸۰۰ کارگر شغل ایجاد کرده بودند اما با نیمه تعطیل شدن واحدها، این کارگران نیز بیکار شدهاند.