سایت همصدا: یک روانشناس و استاد دانشگاه گفت: تامین و تمکین در خانواده باید همراه با هم باشد یعنی دختر و پسر باید باهم مشارکت داشنه باشند و این دو اصل جدا ناپذیر است.
حسین باهر در گفتوگو با برنا در ارتباط با ازدواج آسان گفت: اصولاً ازدواج از اول آسان بوده ولی این ما هستیم شرایط ازدواج را برای جوانان سخت کردهایم.
باهر درباره نقش خانواده در این رابطه اظهار داشت: نقش خانواده بر دو اصل استوار است. اصل اول کنترل رفتار و عقاید سنتی است و عدم تحمیل آن بر جوانان است. جوانان هم در مقابل سختگیری و تعصبات خانواده خود را محترم بشمارند نه معتبر.
وی در ادامه با تاکید بر پایین آوردن سطح توقعات در دختران اظهارداشت: دختر و پسر باید با هم و همراه باشند و با هم کار کنند یعنی تامین و تمکین در خانوادهها باید همراه با هم صورت بگیرد و این دو اصل جدا ناپذیر است. ازدواج آسان با عنوان الگوی رفاقتی یاد میشود نه الگوی رقابتی.
باهر با اشاره به این که هنوز هم در شهرستانها ازدواج آسان صورت میگیرد، افزود: در شهرستانها جوانانی که قصد ازدواج دارند با تشخیص تفاهم و توافق میان یکدیگر سعی میکنند که با کمک مستقیم و غیر مستقیم سریعتر ازدواج کنند.
وی درباره میانگین سن ازدواج گفت: در گذشته میانگین سن برای دختران 20 سال ولی امروزه حداقل سن 25 سال و برای پسران در گذشته 25 تا 30 سال و امروزه به 30 تا 35 رسیده است.
این روانشناس و استاد دانشگاه با اشاره به مشکلاتی در رابطه با ازدواج آسان در جامعه وجود دارد، خاطرنشان کرد: از جمله این مشکلات کم شدن توفیقات پسرها در تحصیلات و غیر کاربردی شدن تحصیلات آنهاست.
وی به مشکلی دیگر در این رابطه اشاره کرد و گفت: تاثیرات منفی رسانههای غربی، بالا رفتن توقعات دخترها و همچنین بالا رفتن سطح تحصیلات در آنها سبب شده تا به تدریج از والدین خود فاصله بگیرند که تمامی این موارد تاثیرات بهسزایی در ایجاد مشکلاتی در ازدواج آسان خواهد داشت.
وی در پایان در ارتباط با شرایط سخت خانوادهها و تاثیر منفی آن بر ازدواج جوانها گفت: بهتر است که شرایط را برای جوانان سخت نکنند و راه را برای آنها باز کنند و دراین موارد میتوانند حتی الامکان به مراکز مشاوره مراجعه کنند.