صدای آمریکا: وال استریت جرنال در گزارشی زیر عنوان «آمارو ارقام اوپک آسیب پذیری ایران در مقابل تحریم های نفتی را آشکار می سازد» می نویسد رهبران ایران بارها ادعا کرده اند تحریم های وضع شده علیه صادرات نفتی آن کشور بر سر برنامه اتمی اش بیشتر به غرب لطمه می زند تا به جمهوری اسلامی ایران.
اما آمار و ارقامی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، دوشنبه شب منتشر ساخت نشان می دهد این ادعا تا چه توخالی است.
۸۸ درصد در آمد صادراتی ایران در سال گذشته، پیش از آنکه مستقیما با تحریم های نفتی مواجه شود، از محل صادرات نفت تامین شده است که نشان دهنده آسیب پذیری صنعت نفت ایران است.
بولتن سالانه آماری اوپک معرف کاهشی ۱۲ و نیم درصدی در صادرات نفت خام ایران در سال ۲۰۱۱ است، که سریع ترین کاهش صادرات نفتی در هر کشوری پس از لیبی بود. لیبی بخش عمده ای از سال گدذشته را در جنگ داخلی گذراند .
این تنزل، ایران را از رده بندی بالای کشورهای عمده صادرکننده نفت اوپک دو پله پائین فرستاده است.
سهم ایران از کل صادرات نفت اوپک، که معرف میزان نفوذ کشورهای عضو است اکنون به پائین ترین سطح پس از سال ۱۹۸۱ تنزل کرده است که درمراحل اولیه تلاطم های انقلابی قرار داشت.
وال استریت جرنال در همین گزارش می نویسد آمار و ارقام اوپک در باره صنعت نفت ایران تماما دلسرد کننده نیست. ایران توانسته است در مهارکردن رشد بی قواره مصرف سوخت کارنامه ای عالی ارائه دهد.
در تمامی سالهای ۲۰۰۰ مصرف نفت در ایران رشد سالانه ای معادل ۸ درصد داشت.
بنظرمی رسد حذف یارانه های سوخت که از اواخر سال ۲۰۱۰ آغاز شد این روند را متوقف کرده باشد زیرا از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ مصرف نفت در ایران رشدی یک دهم درصدی را نشان می دهد.
نتیجه دیگری که حاصل شده است افزایشی تقریبا ۵۰ درصدی در مصرف سوختی است که در داخل کشور تصفیه می شود و این نسبت را به بالاترین سطح در ۳۰ سال گذشته رسانده است.