رادیو آلمان: کارشناسان دنیای مجازی از کشف یک بدافزار کامپیوتری تازه به نام "مهدی" خبر دادهاند. این ویروس قوی که در ساختار آن زبان فارسی تعبیه شده میتواند انواع اطلاعات کامپیوتری را سرقت کند.
به گفته کارشناسان امنیت اینترنتی، ایران و ۴ کشور دیگر خاورمیانه بیش از ۸ ماه است که زیر حملات سایبری قرار دارند. شرکتی اسرائیلی به نام
سکیولرت و شرکتی روسی به نام "کاسپرسکی لب" روز سهشنبه (۱۷ ژوئیه) اطلاع دادند این نخستین حمله سایبری است که در آن برنامههای کامپیوتری با جملهبندی به زبان فارسی تعبیه شده است.
آویو رف، رئيس بخش فنی "سکیولرت" درباره منشأ این حمله اظهار بیاطلاعی کرد. دو شرکت یادشده دربارهی اهداف دقیق این بدافزار تازه به نام "مهدی" چیزی نگفتند. گفته میشود که بیشترین کامپیوترهای آسیبدیده از این حمله در ایران هستند.
بنا به گزارش، روی هم حدود ۸۰۰ شخص حقیقی و حقوقی در این حمله ضربه دیدهاند، از جمله: شرکتهای مالی، سفارتهای خارجی، شرکتهای تدارکاتی و دانشجویان صنایع ماشینی.
با بدافزار "مهدی" میتوان به اطلاعات و ایمیلهای شخصی دست یافت و در مواردی به گفتوگوهای فضای پیرامون کامپیوتر آسیبدیده گوش داد. احتمال دارد که تا کنون حجم بزرگی از دادههای کامپیوتری دزدیده شده باشد.
به گفتهی آقای رف: «روشن است که کسی سعی میکند با گردآوری دادههای کامپیوتری پرونده بزرگی تشکیل دهد، اما برای ما روشن نیست که او کیست و چه مقصودی از این کار دارد.»
حملههای سایبری پیشین مانند "فلیم" و "دوکو" را نهادهایی را به راه انداخته بودند که بدون برخورداری از حمایت یک دولت از پس آن برنمیآمدهاند.
تکرار حملات سایبری علیه ایران
ایران تا کنون در معرض دو حملهی سایبری بزرگ بوده است. سال گذشته حملهای فراگیر توسط "ویروس استاکس نت" به سوی ایران راه افتاد. و امسال رسانههای جمعی از حمله ویروسی به نام "استارس" خبر دادند. این حملات به منظور خرابکاری در تاسیسات هستهای ایران صورت میگیرند.
در آغاز ماه ژوئن گذشته رسانههای جمعی امریکا فاش کردند که حمله سایبری به تأسیسات جمهوری اسلامی به دستور باراک اوباما، رئیس جمهور، صورت گرفته است. آقای اوباما این موضوع را به امنیت ملی امریکا مربوط دانست و از توضیح درباره آن خودداری ورزید.
آخرین بار روزنامهی آمریکایی "واشنگتن پست" از یک حمله سایبری به ایران خبر داد که هدف آن جاسوسی و جمعآوری اطلاعات حساس به قصد به تاخير انداختن برنامههای هستهای ايران بود. گفته شد که در تولید این "بدافزار" شرکتهای امریکایی و اسرائیلی همکاری داشتند.
به نوشتهی "واشنگتن پست" اداره امنيت ملی آمريکا، سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا ( سيا ) و بخش اطلاعات نيروهای مسلح اسرائيل با تولید بدافزار پیشرفتهی "فلیم" قصد داشتند با نفوذ به شبکه کامپيوتری ايران و همچنین با رخنه در کامپيوترهای مقامات ارشد حکومتی و ارسال اطلاعات مخفیانه، در برنامه هستهای جمهوری اسلامی اخلال کنند.