رادیو آلمان: مقامات هندی اعلام کردند که با دشواریهای ناشی از تحریم نفت ایران، قراردادهای تازهای را با آذربایجان منعقد کردهاند. آنها قرار است به "اقداماتی اجرایی" دیگری نیز برای توقف خرید نفت از ایران دست بزنند.
خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که بعد از آغاز تحریمهای نفتی علیه جمهوری اسلامی ایران، هند که یکی از مهمترین خریداران نفت ایران است، واردات نفت خود از ایران را کاهش چشمگیری داده است.
بنا به گزارش رویترز هند بخش عمدهای از نفت مورد نیاز خود را با انعقاد قراردادهای تازه با عربستانسعودی، آذربایجان و اماراتمتحده عربی تامین خواهد کرد و به دنبال آن است تا خرید نفت از ایران را در روندی تدریجی متوقف کند.
رویترز به نقل از مقامات نفتی و صنعتی هند گزارش میدهد که اتخاذ این تصمیم بر اثر تحریم کشتیرانی و بارکشهای نفتی ایران نیز هست که حملونقل نفت را با دشواریهای بسیاری روبرو کرده است.
کمپانی هندی "پالایشگاه و پتروشیمی مانگلور" که مسئولیت بخش عمدهی واردات نفتی هند را برعهده دارد، با انتشار بیانیهای احتمال توقف خرید نفت از ایران را تایید کرد.
در بیانیهی این موسسه تصریح شده است:« پالایشگاه و پتروشیمی مانگلور گامهای اجرایی برای توقف واردات نفت از جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده است. پرداختهای مالی و انتقال نفت از ایران هر روز با دشواریهای بیشتری مواجه میشود. تحریمهای نفتی، فشار دولتی و تهدید جمهوری اسلامی ایران به بستن تنگهی هرمز، حمل و نقل نفت را با دشواریهای متعددی روبرو کرده است.»
این نهاد هندی توضیحی دربارهی چگونگی گامهای اجرایی برای توقف واردات نفت از ایران نداده است. هند درپی اعمال تحریمهای نفتی ایالات متحدهی آمریکا، واردات نفتی خود از ایران را کاهش چشمگیری داد. در پی این کاهش بعد از مذاکرات بسیار، هند نیز در زمرهی کشورهایی قرار گرفت که با کاهش واردات از تحریمهای نفتی آمریکا معاف شدند.
کمپانی "پالایشگاه و پتروشیمی مانگلور" پیش از این در اثر تحریمها و فشارها به هند برای کاهش بیشتر واردات، ناگزیر شد واردات نفت از ایران را در ماه ژوئن سال جاری به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در ماه کاهش دهد.
انعقاد قراردادهای نفتی تازه
پالایشگاه و پتروشیمی مانگلور اعلام کرد که در پی تحریم جمهوری اسلامی قرارداد ۲ ماههای با جمهوری آذربایجان منعقد کرده و با امارات متحدهی عربی و عربستان سعودی نیز به توافق رسیده است تا میزان واردات از این کشورها را افزایش دهد.
این کمپانی بنا به قراردادهای پیشین روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت از امارات متحدهی عربی و ۴۹ هزار بشکه نفت از شرکت سعودی "آرامکو" وارد میکرد که قرار است افزایش یابد.
پالایشگاه و پتروشیمی مانگلور گامهای اجرایی برای توقف واردات نفت از جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده است
در ماه جاری، پالایشگاه و پتروشیمی مانگلور موفق شد تنها یکی از محمولههای نفتی از ۵ محمولهای که باید از ایران وارد میکرد را در مقصد تحویل گیرد. موسسه کشتیرانی "شرقی بزرگ" که وظیفهی نقل و انتقال نفت از ایران به هند را برعهده داشت، در اثر تحریمها از حملونقل نفت ایران سرباز زد و ۴ محمولهی نفتی به هند نرسید.
یک مقام مسئول این کمپانی نفتی که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفته است که کمپانی تا بهحال دستکم ۳۰ درصد واردات خود از ایران را کاهش داده و انعقاد قرارداد ۲ ماهه با آذربایجان، به دلیل جبران این کمبودها است. این مقام مسئول گفت:« قرارداد با آذربایجان احتمالا مجددا تمدید خواهد شد.»
یک مقام دیگر این کمپانی نیز که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفته است:« راهحل معقول برای جایگزینی نفت ایران که خرید و انتقالش روز به روز دشوارتر میشود، انعقاد قراردادهای تازه با آذربایجان است.»
این مقام مسئول تاکید کرده که اگر ایران به تهدید خود عمل کرده و تنگهی هرمز را ببندد، دشواریهای مربوط به خرید نفت از این کشور بیشتر میشود و عملا چارهای جز توقف خرید نفت ایران باقی نمیماند.
پیش از این عربستان سعودی اعلام کرد که حاضر است کمبود نفتی هند را جبران کند. هند علاقهی چندانی به خرید بیشتر نفت از عربستان ندارد و به آمریکا نیز هشدار داده که افزایش بیرویهی تولید نفت عربستان و جایگزینی نفت ایران با عربستان میتواند برای امنیت منطقه، خطرناک باشد.
با تهدیدهای ایران به بستن تنگهی هرمز، امارات متحدهی عربی بهرهبرداری از خط انتقال نفت در خلیج عمان را آغاز کرده است. کشوزرهای نفتخیز حوزهی خلیج فارس امیدواراند با افتتاح این خط لولهی نفتی بتوانند روزانه تا ۱ و نیم میلیون بشکه نفت را، بینیاز از تنگه هرمز از این طریق جابجا کنند.