آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 18 تیر ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 08 July

كنكاش در 42 ميليارد دلار مصرف ارزی بانكها

سایت الف: پس از دريافت گزارش‌هاي ارزي بانك‌ها توسط بانك مركزي، قرار است فردا اين گزارش‌ها در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي ارائه ‌شوند تا بانك مركزي بتواند وعده خود مبني بر تسويه حساب ارزي با بانك‌ها را تا پايان تير ماه عملي كند.

به گزارش ايسنا، داستان ارزي بانك‌ها به نظر مي‌رسد به بخش‌هاي پاياني نزديك مي‌شود. در مرحله اول بانك مركزي نسبت به مصارف ۴۲ ميليارد دلاري كه بانك‌ها داده بود با ترديد مواجه مي‌شود و به همين دليل در مرحله بعدي علي‌الحساب (به گفته رييس كل بانك مركزي) سه هزار ميليارد تومان از حساب آن‌ها برداشت كرد. ارائه گزارش ارزي بانك‌ها به بانك مركزي نيز مرحله سپري شده تاكنون است و به نظر مي‌رسد تا پايان اين داستان دو گام ديگر باقي مانده است.

در گام نخست روز دوشنبه هفته جاري قرار است بانك مركزي گزارش‌هاي ارزي بانك‌ها را در ستاد مفاسد اقتصادي ارائه دهد كه به نظر مي‌رسد اين به منزله مشخص شدن نتيجه گزارش‌هاست. پس از اين نيز طبيعتا بايد منتظر تسويه حساب بانك مركزي با بانك‌ها باشيم.

بانك‌ها پس از ارائه گزارش ارزي خود به بانك مركزي از بانك مركزي وعده گرفته بودند كه تا پايان تير ماه امسال تسويه حساب ارزي با آن‌ها انجام شود.

پيش از اين نيز فرشاد حيدري، مدير عامل بانك ملي با اشاره به جلسه مديران عامل بانك‌ها با رييس كل بانك مركزي به ايسنا گفته بود: در اين جلسه در مورد موضوع گزارش‌هاي ارزي بانك‌ها بحث شد و اين موضوع در حال بررسي است و آقاي بهمني قول داده كه اين بررسي‌ها حداكثر تا آخر تير ماه به نتيجه برسد و تسويه حساب بين بانك‌ها و بانك مركزي انجام شود.

با سخنان عضو ناظر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي مبني بر تشكيل جلسه اين ستاد براي بررسي گزارش بانك مركزي از ارز فروخته شده به بانك‌هاي عامل نيز به نظر مي‌رسد كه ديگر بانك‌ها بايد منتظر تسويه‌حساب بانك مركزي باشند.

عزت‌الله يوسفيان در اين مورد به ايسنا گفته است: بانك مركزي براي مهار نوسانات نرخ ارز در سال گذشته ۴۲ ميليارد دلار ارز به ۱۸ بانك دولتي و خصوصي فروخت ولي اين بانك‌ها هيچ گزارشي از نحوه هزينه‌كرد دلارهاي دريافتي به اين بانك ارائه نكرده‌ بودند. بانك مركزي با فراخوان بانك‌هاي عامل گزارش خود از عملكرد بانك‌ها را تهيه و اين گزارش را بعد از ظهر دوشنبه به اعضاي ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي ارائه خواهد كرد.

هرچند يوسفيان اشاره كرده كه بانك‌ها هيچ گزارشي به بانك مركزي نداده و اين خود بانك مركزي بوده كه گزارشي در اين مورد تهيه كرده اما مراجعه به سخنان مقامات بانكي نشان مي‌دهد كه بانك‌ها پس از برداشت بانك مركزي از حساب‌شان گزارش ارزي خود را به بانك مركزي دادند تا تسويه حساب انجام شود. حال نيز به نظر مي‌رسد كه بانك مركزي گزارش نهايي خود از گزارش‌هاي ارزي بانك‌ها را جمع‌آوري كرده است كه مي‌خواهد در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي ارائه كند.

كدام بانك‌ها ارائه گزارش ارزي را اعلام كرده‌اند؟

بانك‌ها در حالي منتظر تسويه حساب ارزي خود با بانك مركزي هستند كه تاكنون هشت بانك رسما اعلام كرده‌اند گزارش ارزي خود را به بانك مركزي داده‌اند. اين در حالي است كه عضو ناظر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي ۱۸ بانك دولتي و خصوصي در اين جريان دخيل بوده‌اند و مراجعه به سايت بانك مركزي نشان مي‌دهد تعداد كل بانك‌هاي دولتي و خصوصي ۲۸ بانك است.

بر اين اساس تنها بانك پاسارگاد در گزارش عملکرد مالی خود گزارش ارزي خود را نيز منتشر كرد. از سوی بانک تجارت محمد رنجبر فلاح، مدیر عامل اين بانك در این مورد موضع خود را رسما اعلام و تصریح کرد که بانـک تجـارت انحـراف مصـارف ارزی نـدارد.

مدير عامل بانك ملي نيز با اشاره به ارائه گزارش ارزي اين بانك به بانك مركزي در اين مورد گفت: كل فعاليت‌ها و تراكنش‌هايي كه بانك ملي داشته بيش از يك ميليون و ۵۰۰ هزار تراكنش بوده كه گزارش اين تراكنش‌ها به بانك مركزي داده شده و در حال بررسي است كه انشاالله تسويه حساب در اسرع وقت صورت بگيرد.

سید ضیاء‌الدین ایمانی، مدیر عامل بانک رفاه نيز در يك نشست خبری در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی چه میزان پول از حساب‌های آنها در شب عید برداشت کرده و آیا این برداشت درست بوده است یا خیر؟ گفته است: بانک مرکزی تصورش این بود که تعدادی از بانک‌ها ارز را در بازار آزاد فروختند، اما ما اعلام کردیم که یک ریال از خارج از ضوابط ارز نفروخته‌ایم، بنابراین با اسناد و مدارک آن را ثابت کردیم و در حال رایزنی هستیم که ۱۵۰ میلیارد تومانی که از حساب ما برداشت شده برگردد.

علاوه بر این چهار بانك بانک، چهار بانک ملت، کارآفرین، اقتصادنوین و پارسیان هم اعلام کرده‌اند که گزارش ارزی خود را به بانک مرکزی داده‌اند.

ارسال گزارش ارزی بانک ملت به بانک مرکزی را مدیر عامل این بانک تایید کرده و در مورد بانک کارآفرین نیز می‌توان به جلسه مجمع عمومی این بانک اشاره کرد که مقامات این بانک در پاسخ به سوال یکی از حاضران در مجمع اعلام کردند که این گزارش را ارسال کرده‌اند.

از سوی بانک اقتصاد نوین نیز تهرانی‌فر، معاون اعتبارات بانک اقتصاد نوین تایید می‌کند که گزارش این بانک ارسال شده است.

از بانک پارسیان هم جهانی، مدیر روابط عمومی این بانک با تایید این موضوع به نامه‌‌ای که کانون بانک‌های خصوصی و موسسات اعتباری به ریاست مجید قاسمی، مدیر عامل بانک پاسارگاد منتشر کرده‌اند اشاره می‌کند که در آن نامه، همه بانک‌های خصوصی گزارش خود را به بانک مرکزی ارائه داده‌اند. این در حالی است که روابط عمومی کانون بانک‌های خصوصی هم هیچ موضوعی را در این مورد اعلام نکرده است.

توضيحات رييس كل

اما در مورد بحث مصارف ارزي بانك‌ها تاكنون رييس كل بانك مركزي تنها يك بار و آن هم در همايش پولي و بانكي در اين مورد سخن گفته است. محمود بهمنی که اعلام کرد تخلف در فروش ارز، دلیل برداشت از حساب بانک‌ها بود توضیح داده بود: «ما براساس مصوبه‌ای که از هیات دولت داشتیم، باید ۸۷ هزار و ۶۲۵ میلیارد ریال از حساب بانک‌ها به دلیل تخلفی که در فروش ارز انجام شده بود، برداشت می‌کردیم، اما از آنجا که فکر می‌کردیم بانک‌ها ممکن است این مبلغ را نداشته باشند، یک سوم آن را معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال از حساب بانک‌ها برداشتیم. ما حدود ۶۰ تا ۷۰ بازرس را برای رسیدگی به این انحراف در کل کشور قرار دادیم تا اگر از این مبلغ بیشتر بود، انحراف‌ها را بگیریم و اگر انحراف بانک‌ها کمتر بود، این مبلغ را به آنها پس می‌دهیم. » نحوه تخلف بانک‌ها از زبان رییس کل بانک مرکزی این طور شرح داده شده بود که «برخی از بانک‌ها ارزی را که از بانک مرکزی دریافت کرده بودند و قرار بود با آنها ال.سی باز کنند، این کار را نکردند.» بهمنی به نتیجه بازرسی از بانک‌ها اشاره کرده بود که طبق آن انحرافات قابل توجهی در مصرف ارز از سوی بانک‌ها صورت گرفته بود و به همین دلیل وی به صراحت گفته بود: به صورت علی‌الحساب سه هزار میلیارد تومان معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال از حساب بانک‌ها برداشته‌ایم.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved