ابتکار: بجنورد - در ماههاي گذشته هزاران درخت در بوستان «دوبرار» بجنورد با هدف اجراي طرحهاي عمراني و يا ساختوساز سازمانهاي دولتي قطع شدهاست.
به گزارش مهر، بوستان دوبرار با وسعتي حدود 300 هکتار در غرب بجنورد، به عنوان ريههاي تنفسي بجنورد، نقش مهمي در تلطيف هواي اين شهر رو به گسترش دارد.حدود 15 سال پيش عمليات درختکاري در اين منطقه آغاز شد و انواع گونههاي زبان گنجشک، کاج تهران، عرعر، اقاقيا و... در اين محوطه کاشته شدند، نهالهاي کوچکي که پس از زحمات فراوان به درختاني تنومند و استوار تبديل شدهاند.درختان اين بوستان ساليان سال توسط افرادي زحمتکش آبياري شده و هر طور که بود توانستند در برابر خشکسالي و کم آبي مقاومت کنند.اما اين درختان تنومند اين بار نه در برابر خشکسالي بلکه در برابر کساني قرار گرفتهاند که ميخواهند به بهانه عمران و آباداني ثمره 15 سال تلاش کارگران و باغباناني سخي و سخت کوش را بر باد دهند.
منطقه دوبرار به علت موقعيت خاص و مشرف بودن به شهر بجنورد از ديرباز مورد توجه برخي نهادها قرار گرفت، دستگاههاي نظامي به خاطر شرايط خاص اين منطقه اقدام به ساخت و ساز ابنيه مورد نياز خود در نقاط غربي اين بوستان کردند.ساختوسازهاي نظامي در اين منطقه به علت موقعيت خاص آن، منطقي و طبيعي به نظر ميرسيد؛ خاصه آنکه احداث اين ساختمانهاي نظامي در منطقهاي فاقد پوشش جنگلي انجام شد و خسارت چنداني نيز به بوستان دوبرار بجنورد وارد نيامد.
اما مشکل اصلي در واگذاري اراضي اين بوستان به ساير نهادها و دستگاههاي اجرايي خراسان شمالي است؛ نهادهايي که دوست دارند ساختمانها و ابنيه خود را در طبيعت زيباي اين منطقه احداث کنند و براي کسب مجوز احداث نيز به لطايفالحيل! متوسل ميشوند.با وجود اينکه در اطراف شهر بجنورد، فضا براي ساختوسازهاي دولتي در مناطقي چون تخته ارکان و يا قسمتهاي شمالي شهر فراهم است، بسياري از ادارات علاقه دارند ساختمان خود را در دل طبيعت زيباي”دوبرار” احداث کنند.
البته طبيعي است که با تمام درخواستهاي احداث ساختمان در اين بوستان موافقت نميشود اما به گمان دوستداران طبيعت بجنورد، حتي موافقت براي احداث يک ساختمان در اين بوستان نيز، ظلم به طبيعت و آسيب رساني به ريههاي تنفسي بجنورد است.
در سالهاي گذشته مجوز احداث يک مجتمع فرهنگي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي در داخل اين بوستان صادر شد، مجوزي که بر اساس آن حدود 1.5 هکتار از بهترين جنگلهاي اين منطقه نابود شد.
در حال حاضر عمليات ساختوساز اين مجتمع آغاز شده است، گودبرداري انجام شده و تمامي درختان موجود در محوطه احداث نيز نابود شدهاند.
پيمانکار پروژه، عنوان کرد: در طي عمليات خاکبرداري در اين منطقه تنها حدود 150 گونه درخت قطع شد.
اين گفته پيمانکار به هيچ عنوان با شواهد منطقه مطابقت ندارد، چرا که دقيقا در اطراف اين محوطه 1.5 هکتاري درختاني سر به فلک کشيده و انبوه وجود دارد.
اين درختان با فاصله 3 متري از يکديگر آرام و صبور قد کشيدهاند و اگر قرار باشد به صورت تقريبي نيز حداقل درخت موجود در محوطه پاکسازي شده را محاسبه کنيم بيش از هزار درخت 15 تا 17 ساله ميشود؛ درختاني که اکنون بريده شده و در محل ريشههاي آنها نيز، به منظور ساخت مجتمع فرهنگ و ارشاد اسلامي عمليات بتنريزي صورت گرفته است.از ديگر نهادهايي که در اين بوستان تفريحي مجوز ساخت و ساز گرفتهاند، شرکت آب منطقهاي خراسان شمالي است؛ نهادي که محوطهاي 2.7 هکتاري را براي احداث منبع آب بجنورد دريافت کرده و قرار است آب انتقالي از سد شيرين دره از منبع مذکور توزيع شود.شنيدهها حاکي از آن است که علاوه بر مجوزهاي صادر شده برخي از دستگاهها و نهادهاي دولتي خراسان شمالي نيز قصد دارند ساختمان اداري و يا ديگر ابنيه مورد نياز خود را در اين بوستان احداث کنند.
روشن است که کار و فعاليت در ساختماني که پنجره آن به باغي سرشار از گل و بلبل گشوده ميشود لذتي دوچندان دارد اما آيا با قطع هر درخت در اين بوستان، يکي از فيلترهاي هواي شهر بجنورد از کار نميافتد؟!
آيا مسئولين مرتبط نميدانند که گسترش روزافزون صنايع، خودروها و ديگر واحدهاي آلاينده لزوم وجود بوستانهايي چون دوبرار را دوچندان ميکند.دوستداران طبيعت بجنورد خواستار توقف قطع درختان در اين بوستان تفريحي شدهاند، آنان کساني هستند که خود شاهد قطع درختان 17 ساله اين بوستان بودهاند و بيش از هر کس ديگري نيز نگران به شماره افتادن نفس بجنورد هستند.
آنان ميگويند اگر قطع درختان چندين ساله در اين بوستان متوقف نشود، در سالهاي آينده منطقه دوبرار بجنورد به مرکزي براي تجمع ساختمانها و ابنيه دستگاههاي دولتي تبديل شده و آنچه که براي مردم باقي ميماند، محبوس شدن در ميان کاسه پر از دود و دم شهر بجنورد خواهد بود.