آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 15 تیر ماه 1391 برابر با 2012 Thursday 05 July

تحصیل کرده‌ها بیشترین آسیب های بدحجابی را دارند

کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی خراسان رضوی به بررسی مسائل مختلف حوزه پوشش و حجاب پرداخت.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صبح امروز اعضای کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان خراسان رضوی با سه دستور کار در محل استانداری گردهم آمدند.

در ابتدای این جلسه حاجی نقی، مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی طی گزارشی کوتاه از عملکرد طرح ترنم مهر سخن گفت.

برای 13 هزار و 200 نفر از ساکنین پر آسیب اجتماعی حاشیه شهر برنامه تربیتی برگزار می‌شود

وی با اشاره به مصوبات قبلی کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی در خصوص اجرای طرح ترنم مهر، تصریح کرد: در شهرستان های نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه دو دوره چهار روزه تربیتی ویژه خانواده هایی که در مکان های غیر رسمی و پر آسیب حاشیه شهرهای بزرگ در مشهد مقدس زندگی می کنند، برگزار شد.

مدیرکل کمیته امداد ادامه داد: برای اولین بار خانواده هایی که در این محل های آسیب زا زندگی می کنند به حرم مطهر رضوی دعوت شدند و کارهای ویژه تربیتی برای این اقشار صورت گرفت.

حاجی نقی گفت: در این برنامه ها چند سرفصل مهم از جمله مسائل بهداشتی و تربیتی برای این خانواده مطرح شد تا آن ها وضعیت پر آسیب خود را بهتر بشناسند.

وی با بیان اینکه در مرحله اول 600 نفر در طرح ترنم مهر شرکت کرده اند، افزود: طی این طرح قرار است 13 هزار و 200 نفر تحت پوشش قرار بگیرند که عمدتا خانواده هایی که سرپرست آن به علت دزدی، قاچاق و سایر جرائم ، خانواده هایی که یکی از والدین غایب هستند، کسانی که از خانه فرار کرده اند، خانواده های افراد معتاد، چند همسری، تکدی گر، بدحجاب و مهاجر مشمول می شوند.

مجری طرح ترنم مهر در خصوص میزان رضایت شرکت کنندگان در این طرح گفت: بر طبق نظر سنجی ها 68 درصد برنامه ها را عالی توصیف کرده اند و موردی نبوده است که میزان رضایتش صفر باشد.

حاجی نقی در پایان تصریح کرد: شهرداری، نیروی انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی در فرآیند اجرا همکاری خوبی داشتند که در آینده نزدیک این طرح را در حاشیه شهر مشهد نیز برگزار می کنیم.

افراد تحصیل کرده در مسئله حجاب و عفاف آسیب بیشتری دارند

در ادامه این جلسه ابراهیم محمدی، مشاور وزیر کشور در امور اجتماعی به ارائه پژوهشی تحت عنوان «سنجش وضعیت پوشش و آرایش تردد کنندگان شهر مشهد» پرداخت.

در این پژوهش که آمار و ارقام بعضا قابل تاملی را ارائه می داد، به طور تصادفی به بررسی وضعیت پوشش افراد در اقصا نقاط مختلف شهر مشهد پرداخته شده است.

محمدی با بیان اینکه این طرح پژوهشی اهداف عمده ای را دنبال کرده است، در خصوص مهم ترین آنها تصریح کرد: این طرح برای جلوگیری از اظهار نظر های شخصی در حوزه پوشش و آرایش و ارائه آمار علمی و مستند، در شهر مشهد اجرائی شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این به وضعیت پوشش هر دو جنسیت زن و مرد و ترکیب مختلف پوشش و آرایش توجه شده است.

مشاور وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با استناد به آمار و ارقام این پژوهش خاطرنشان کرد: در این طرح افراد به طور کلی به دو گروه و شش طبقه تقسیم شده اند که گروه اول عنوان افراد آسیب دار و گروه دوم عنوان افراد بدون آسیب را گرفته اند.

محمدی در خصوص گروه اول و طبقات مختلف آن گفت: این گروه سه طبقه مهاجم، متخلف و غافل را دارد که افراد مهاجم کسانی هستند که نقش مروج بدحجابی را دارند و به طور عمدی و با صرف وقت هنجار شکنی می کنند.

وی درصد افراد تردد کننده در شهر مشهد با شرایط طبقه اول را یک درصد دانست و در خصوص سایر طبقات ادامه داد: طبقه دوم افرادی هستند که از نظر شرعی و فقهی دچار تخلفاتی هستند اما از روی عمد مورج بدحجابی نیستند؛ این افراد پنج درصد ترددکنندگان شهر مشهد اعم از زائر و مجاور را تشکیل می دهند.

مشاور وزیر کشور گفت: طبقه سوم در میان زنان که با 37 درصد و مردان 53 درصد سهم بیشترین افراد را تشکیل می دهند، افراد غافلی هستند که از روی غفلت، موازین شرعی و عرفی را رعایت نمی کنند و هیچگونه جلب توجه ای هم در جامعه ندارند.

محمدی سه طبقه آخر را جز گروه بدون آسیب دانست و تصریح کرد: افراد هوشیار در میان زنان با 14 درصد و مردان 1 درصد ، منضبط در میان زنان با 33 درصد و مردان 12 درصد و مروج میان زنان با 10درصد و مردان با 29 درصد سه طبقه هستند که در مسئله پوشش و حجاب هیچ آسیبی ندارند و بلکه گروه مروج افراد متدینی هستند که حجاب را در میان جامعه گسترش و تبلیغ می کنند.

وی مشهد را جز شهرهایی که دانست که از نظر تردد زنان با پوشش و آرایش آسیب دار کمترین میزان را دارند و گفت: در مشهد 43 درصد زنان با پوشش و آرایش آسیب دار در سطح شهر تردد می کنند.

مشاور وزیر با بیان این که همزمان با افزایش تحصیلات میزان بدحجابی افراد در شهر مشهد بیشتر شده است، تاکید کرد: برخلاف سایر شهر های کشور که نمودار سن و میزان حجاب به صورت گنبدی است و نقطه اوج بدحجابی در زمان دانشگاه هست، در شهر مشهد وضعیت بدحجابی دوران دانشگاه در سال های بعد از دانشگاه نیز ادامه پیدا می کند.

محمدی بیشترین منبع خبر افراد بد حجاب را ماهواره و اینترنت دانست و گفت: هرچه افراد ماهواره کمتر نگاه می کنند و به جای آن تلویزیون داخلی نگاه می کنند آسیب های اجتماعی و پوششی کمتری دارند.

وی گفت: در میان مسافرین، اهالی بومی و اهالی غیر بومی، مسافرین بیشترین آسیب را از نظر پوشش و آرایش دارند.

مشاور وزیر کشور میزان تماشای ماهواره و گوش دادن به موسیقی را در نحوه پوشش موثر دانست و خاطر نشان کرد: کسانی که کمتر از چهار ساعت موسیقی گوش می دهند و ماهواره نگاه می کنند، کمتر دچار آسیب های اجتماعی می شوند.

محمدی خاطر نشان کرد: طبق بررسی های که در این پژوهش توسط مرکز پژوهشگران خبره پارس انجام شده است افراد معتقد به دین و نظام جمهوری اسلامی نیز دچار آسیب های پوششی و آرایشی هستند و این ضرورت کارفرهنگی را نشان می دهد.

در حل مشکلات آسیب های اجتماعی دستگاه ها باید مانع موازی کاری شوند

مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان رضوی نیز به عنوان آخرین نفر طی گزارشی کوتاه از عملکرد کمیته پیشگیری آسیب های اجتماعی سخن گفت.

تهمینه شکیب با انتقاد از حضور نمایندگان دستگاه ها در این کمیته تصریح کرد: برای آن که کار کمیته به خوبی پیش رود و دستاورد های خوبی داشته باشد لازم است که دستگاه های مختلف استان نمایندگان ثابتی در این کمیته داشته باشند.

وی گفت: زمان بندی کمیته تا پایان سال تعیین شده است و کار ویژه ای در رابطه با رزق حلال و ارتباط آن با آسیب های اجتماعی انجام شده است که به اعتبارات خاص خود نیاز دارد.

رئیس کمیته پیشگیری از آسیب های اجتماعی تاکید کرد: باید طبق ابلاغی همه دستگاه های استان را به همکاری با این کمیته توصیه کرد چراکه دستگاه ها برنامه هایی انجام می دهند که اصلا این کمیته از آن اطلاع ندارید.

شکیب گفت: در حل مشکلات آسیب های اجتماعی دستگاه ها باید مانع موازی کاری شوند، در میان دستگاه ها شهرداری و صدا وسیما در خصوص اعتبارات اطلاع رسانی بسیار حائز اهمیت هستند.

در ادامه این جلسه اعضای کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان خراسان رضوی به بحث و تبادل نظرات پیرامون این سه دستور کار پرداختند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved