نماينده مجلس هفتم گفت: گرانيها ناشي از بيکفايتي و ناتواني برخي افراد است و هيچ ربطي به خارج از کشور ندارد.
حجتالاسلام سيد مهدي طباطبايي نماينده مجلس هفتم و عضو شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز درباره لزوم اخلاق مداري مسئولان در گفتوگو با فارس اظهار داشت: اين نکته بسيار مهم و از نيازمنديهاي مردم است؛ اخلاق يعني روشهاي رفتاري که از انسان بروز ميکند و هرگاه جامعه از جهت سيستم زندگي يعني اشتغال، مسکن و ارتزاق منظم باشد مردم به طور طبيعي آرام هستند.
حجت الاسلام طباطبايي با بيان اينکه وضعيت نامساعد جامعه و فشارهاي مختلف بر اخلاق مردم اثرگذار است، افزود: فشارهاي اقتصادي و مخصوصاً بيکاري باعث ايجاد بداخلاقي در افراد جامعه ميشود و آنها نميتوانند آن طور که ميخواهند اخلاق مدار باشند.
اين نماينده مجلس هفتم با اشاره به معناي سياست ادامه داد: سياست به معناي اجراي امور طبق پيشبينيها و بر اساس يک سري از روشهاست لذا اخلاق سياسي نيز اول بايد امکانات، منابع و نيروها را بسنجد.
وي با بيان اينکه اگر نمايندگان، وزرا، دولت و مجلس عاقل و فهيم باشند کارها به طور طبيعي خوب پيش ميرود، افزود: اما در عين حال مردم نبايد قدرت را به دست سفيهان بدهند چراکه در اين صورت از پاي در ميآيند. حجت الاسلام طباطبايي گراني، عدم اشتغال و بيکاري جوانان را از مهمترين مشکلات فعلي کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: مردم به خاطر وعدههاي داده شده و عمل نشده در حالت بحراني قرار دارند لذا در اين شرايط اجراي اخلاق سياسي دشوار است.
حجت الاسلام طباطبايي در ادامه با بيان اينکه نقد کردن آسان است اما نقد بيجا امري حرام محسوب ميشود به راي دادن خاتمي در انتخابات مجلس نهم اشاره و تصريح کرد: از خاتمي به خاطر راي دادنش در انتخابات تشکر کردم و او هم گفت براي حفظ نظام اين کار را انجام داده است.
وي با بيان اينکه يک کار سياسي موفق بايد سه بعد داشته باشد به راي دادن خاتمي در انتخابات اخير مجلس اشاره کرد و اذعان داشت: بنده معتقدم که خاتمي به حفظ نظام و حمايت از اصل ولايت فقيه اعتقاد دارد. طباطبايي در ادامه با تاکيد بر اينکه نميتوان افراد را به صرف اينکه از ولايت حمايت ميکنند حامي ولايتفقيه دانست، اظهار داشت: حتي معتقدم برخي مواقع حمايتها چيزي جز تخريب در پيندارد.
عضو شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز درباره عملکرد خاتمي در فتنه 88 و انتقاداتي که به وي در اين راستا وارد است گفت: ولايتمداري به اظهار نظر و يا سکوت کردن نيست بلکه به جايگاه فرد بستگي دارد؛ آيا آقا گفتند نخبگان همه جا حرف بزنند؟ لذا معتقدم سکوت خاتمي در برخي مواقع خيلي خوب بود.
وي درباره جزئيات ديدار خود با خاتمي و برخي ديگر از اصلاحطلبان گفت که حاشيه هايي که درباره اين ديدار وجود داشت دروغ است؛ من نميخواهم درباره آن ديدار صحبت کنم؛ در جلسهاي که امام با منتظري و رباني شيرازي داشت و ما هم خدمت امام راحل بوديم؛ ايشان گفتند شما به صورت هفتگي جلسه داشته باشيد ولي بيرون که رفتيد چيزي از آن نگوييد.
حجتالاسلام طباطبايي با بيان اينکه اظهار نظر بيموقع، باعث نابودي ميشود؛ تاکيد کرد: در جلسه با خاتمي درباره مسائل تاريخي و مربوط به گذشته و آينده مطرح شد که البته قابل طرح نيست.
اين نماينده سابق مجلس در پاسخ به اين سوال که آيا شما در خاتمي نوعي احساس پشيماني از اقدامات گذشته را ديديد يا خير؟ گفت: او کلاً در نظام بوده و روش رفتاري مخالفان اين فضاي تحقيرآميز را به وجود آورده است؛ آنها هيچکدام دشمن نبودهاند ما نبايد فقط خودمان را انقلابي و بقيه را بد بدانيم، بايد با خاتمي نشست و صحبت کرد و حرفهاي او را شنيد، نبايد با ديد دشمني نگاه کرد، با ديد خدمتگزاري بايد نگاه کنيم. وي در خصوص وقايع 14 خرداد امسال در مرقد امام که از سوي هاشمي رفسنجاني با اعتراض مواجه شد، گفت: تهمت همانند پرتاب تير است و اين کار بسيار آسان است؛ کساني که ديدند در 14 خرداد چه اتفاقي افتاد خودشان ميتوانند درباره اظهارات افراد در اين باره قضاوت کنند.
وي درباره اظهارات اخير هاشمي رفسنجاني مبني بر اينکه بهترين دولت در سالهاي 68 تا 72بوده است، تصريح کرد: نسبت به دو دولت اخير معتقدم که با توجه به شرايط جنگ و بي پولي آن زمان و نخريدن نفت، اداره کشور در آن مقطع بهتر بود. حجت الاسلام طباطبايي يادآور شد: با توجه به هزينه هاي دولت، درآمدهاي نفتي و هزينه هاي سازندگي در آن زمان وضع بهتر بود، آن سالها به جانبازان بيشتر کمک ميشد؛ در دولت سازندگي امکان درمان مجروحان در داخل نيز فراهم شد. وي گفت: بنده حدود يک سال است که از اشخاص مختلف براي صحبت کردن دعوت به عمل ميآورم و با آنها ديدار دارم و برخي نيز به خاطر مسائل مختلفي همچون گرانيها نزد من ميآيند. نماينده سابق مجلس درباره گراني هاي اخير نيز اظهار داشت: گرانيها ناشي از بيکفايتي و ناتواني برخي افراد است در حالي که مي توان آن را اصلاح کرد و هيچ ربطي به خارج از کشور ندارد. البته گاهي با بستن مسير واردات، هزينه اجناس خارجي بيشتر ميشود.وي در ادامه با اشاره به شکل گيري مجلس نهم خاطرنشان کرد: با توجه به انتخابات اخيري که در هيات رئيسه مجلس انجام شد در حد توانم از هر دو قدرت خواهش کردم که با يکديگر کنار بيايند و به آنها تذکر داد که کشور تحمل درگيري تازهاي را ندارد.
وي در ادامه با بيان اينکه وظيفه هر مسلمان گوش کردن به حرف مخالفان است يادآور شد: بايد فاصله بين افراد را کم کرد و بگو مگوها را در محيطي آرام انجام داد از اين رو ما نبايد مخالف را هميشه از دور ببينيم و هر نوع توهيني به او وارد کنيم.
حجت الاسلام طباطبايي با بيان اينکه يکي از مشکلات افراد در کشور ما اين است که نميخواهند حرف مخالف را گوش دهند و براي او از دور پيغام ميفرستند متذکر شد: بايد حرف يکديگر را شنيد و تفسير نکرد.
نماينده مجلس هفتم با بيان اينکه برخي افراد اصل ولايت فقيه را بد مطرح ميکنند، تصريح کرد: برخي تصور ميکنند ولايتفقيه به معناي دستور دادن يک نفر است در حالي که چنين نيست؛ بشر آزاد است و خداوند براي ارشاد بشريت پيغمبر فرستاده و علما نيز کساني هستند که اسلام را به خوبي ميشناسند و ميتوانند کسي را از بين خود انتخاب کنند که بيانگر احکام دين باشد و طبق هواي نفس خود حرفي نزند.