فرارو- محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «يكي از عوامل اصلي افزايش سطح عمومي قيمتها رشد نقدينگي است و مردم براي جبراني گرانيها خواستار افزايش حقوق خود هستند. نخستين دارويي كه براي رفع اين مشكل تجويز ميشود اين است كه حقوقها تا اطلاع ثانوي افزايش پيدا نكند.»
عدم دریافت مالیات به صورت صحیح، انجام سفرهای استانی و هزینه های بیخودی که در جای جای کشور صورت می گیرد باعث رشد نقدینگی در کشور شده است. نمایندگان باید به عوامل اصلی رشد نقدینگی توجه کنند. چرا زور مجلس تنها به قشر کارگر و کارمند می رسد؟
دکتر مهدی تقوی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین المللی با بیان مطلب بالا در گفتگو با فرارو نظرات خود را این گونه بیان کرد.
• نمایندگانی که اکنون عنوان می کنند نباید حقوق ها را افزایش داد، چندی پیش به دولت اعتراض می کردند که چرا در انجام فاز دوم هدفمندی تعلل می کند و باید فاز دوم سریع اجرایی شود؛ این در حالی است که به نظر می رسد دولت متوجه اشتباه خود در اجرای این طرح شده و قصد دارد فاز دوم را به عقب بندازد. اما این نمایندگان اصرار دارند که باید فاز دوم اجرا شود.
• صحبت این نمایندگان مبنی بر افزایش ندادن حقوق ها چه معنایی دارد؟ یعنی مردم به دلیل طرح هدفند کردن یارانه ها زیر بار گرانی له شوند و آن وقت مزد و حقوق هم اضافه نشود؟!
• دلیلی که نمایندگان برای افزایش ندادن حقوق ها عنوان می کنند غلط است. حقوق کارمندان علت رشد نقدینگی نیست، بلکه اجرای سیاست های اشتباه است که باعث رشد نقدینگی شده است.
• عدم دریافت مالیات به صورت صحیح، انجام سفرهای استانی و هزینه های بیخودی که در جای جای کشور صورت می گیرد باعث رشد نقدینگی در کشور شده است. نمایندگان باید به عوامل اصلی رشد نقدینگی توجه کنند. چرا زور مجلس تنها به قشر کارگر و کارمند می رسد؟
• نقدینگی باید به اندازه تورم رشد کند تا اقتصاد بتواند مانند گذشته بچرخد. تازه اگر بخواهیم رشد اقتصادی بیشتری داشته باشیم باید رشد نقدینگی، بیشتر از تورم باشد.
• به اعتقاد من حتی یک اقتصاددان در مجلس وجود ندارد که این موضوع را متوجه شود. این حرف مجلس در واقع بدترین حرف پس از آن است که به دولت گفتند چرا فاز دوم هدفمندی را اجرا نمی کنید.
• عامل اصلی گرانی و افزایش سطح قیمت ها اجرای طرح هدفمندی یارانه ها است.
• در واقع باید این سوال را مطرح کرد که نمایندگان مجلس چطور نماینده قشر کارگر و کارمند می باشند. تورم 40 درصد است اما 21 درصد اعلام می کنند و آن وقت گفته می شود حقوق کارمندان را 15 درصد اضافه کنید و نمایندگان می گویند چرا باید اضافه کنیم!
• در این شرایط فقر بیشتر شده و روز به روز مردم فقیرتر می شوند. عدم افزایش حقوق باعث افزایش فقر و کاهش بهره وری در جامعه می شود. چرا که وقتی قدرت خرید کارگر یا کارمندی کاهش پیدا می کند دیگر نمی تواند کار کند.