حقابه اي که به درياچه بختگان فارس اختصاص يافته بود درپي افزايش دماي منطقه تبخير شد و بدين سبب حقابه نيز نتوانست دردي از اين تالاب دوا کند.
به گزارش خبرنگار مهر، طي چند مدت اخير اعلام شد که حقابه اي که براي درياچه بختگان دومين درياچه بزرگ ايران در نظر گرفته شده، رهاسازي شده و اين درياچه تاحدودي پرآب شده است.
در حاليکه مدت زيادي از اعلام اين موضوع نميگذشت کارشناسان حوزه محيط زيست اعلام کردند که اين حقابه که حدود 40 ميليون متر مکعب است دردي از درياچه دوا نميکند زيرا کشاورزان بالادست از حقابه براي آبياري زمينهاي کشاورزي خود استفاده خواهند کرد. در حاليکه کارشناسان از اين امر اظهار نگراني ميکردند تمام پيش بينيها درست از آب درآمد و اين حقابه نه تنها دردي از تالاب دوا نکرد بلکه بار ديگر نگرانيهايي را براي کارشناسان به وجود آورد زيرا درياچه بختگان چندمين سال است که به طور کامل خشک است. در اين ميان مقدار کميآب که از حقابه اختصاص يافته وارد درياچه شد طي چند روز اخير به دليل بالارفتن دماي هوا تبخير شد و درياچه بار ديگر به طور کامل خشک شد. معاون محيط طبيعي محيط زيست استان فارس در رابطه با آخرين وضعيت درياچه بختگان به خبرنگار مهر گفت: در سال جاري با طي هماهنگيهاي صورت گرفته از سوي محيط زيست و وزارت نيرو حدود 40 ميليون متر مکعب حقابه براي درياچه بختگان رهاسازي شد. محسن جعفري نژاد بيان کرد: با وجود رهاسازي اين ميزان آب به دليل اينکه درياچه بختگان چند سال است که با خشکي دست و پنجه نرم ميکند حقابه تخصيص يافته نتوانست باعث پرآب شدند درياچه شود. وي ادامه داد: اين ميزان حقابه که حدود 40 ميليون متر مکعب است نميتواند باعث پويايي و حيات درياچه بختگان شود از اين رو بايد حقابه بيشتري در نظر گرفته شود. معاون محيط طبيعي محيط زيست استان فارس اظهار داشت: در اين مدت با توجه به رهاسازي آب قسمتي از اين درياچه تاحدودي آب دار شد اما طي چند روز گذشته به دليل افزايش دما اين ميزان آب تبخير شد و بار ديگر درياچه بختگان به طور کامل خشک شد. وي در بخش ديگري از سخنان خود پيرامون ميزان حقابه اي که براي احياي درياچه نيازمند است، گفت: در حال حاضر طرح مطالعاتي ميزان اختصاص حقابه براي بختگان در وزارت نيرو با هماهنگي محيط زيست در جريان بررسي است. جعفري نژاد همچنين بر ضرورت مديريت مصرف آب در استان تاکيد کرد و گفت: در اين راستا ضروري است جهاد کشاورزي و سازمانهاي مربوطه براي مديريت مصرف آب در استان فارس اقدام کنند. معاون محيط طبيعي محيط زيست فارس افزود: در حال حاضر 90 تا 95 درصد از آب در استان براي مصارف کشاورزي استفاده ميشود که در اين راستا نيز بايد اقدامات لازم براي مديريت آب انجام شود.