آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 27 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 16 June

رایزنی اوباما با پوتین پیرامون بحران سوریه

به گزارش رادیو آلمان، کاخ سفید اعلام کرد که رهبران آمریکا و روسیه بزودی در باره رژیمهای ایران و سوریه به رایزنی خواهند پرداخت.

ولادیمیر پوتین و باراک اوباما، رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا، در روز دوشنبه (۱۸ ژوئن/۲۹ خرداد) در حاشیه‌ی اجلاس گروه ۲۰ در مکزیک با یکدیگر دیدار خواهند داشت.

این نخستین دیدار رهبران دو کشور پس از انتخاب مجدد پوتین به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه است.

بن رودس، معاون مشاور امنیتی کاخ سفید، در روز جمعه اعلام کرد که اوباما پس از دیدار با پوتین، در روز سه‌شنبه (۱۹ ژوئن) مذاکراتی دو جانبه نیز با هو جیانتائو، رئیس‌جمهور چین، خواهد داشت.

رودس تاکید کرد که روسیه و آمریکا درباره افغانستان و برنامه اتمی ایران "همکاری مطلوبی" داشته‌اند. اما سوریه یکی از "موارد اختلاف" میان دو کشور است.

آمریکا در هفته گذشته بارها روسیه را متهم کرد که با ارسال اسلحه به سوریه و پشتیبانی از رژیم اسد به ادامه خشونت‌ها در این کشور دامن می‌زند. معاون مشاور امنیتی کاخ سفید تاکید کرد که آمریکا مایل است به یاری روسیه راه‌حلی سیاسی برای بحران سوریه بیابد.

روسیه پیشتر گفته بود که خود را مقید به دفاع از رژیم بشار اسد نمی‌داند، اما مایل است برای حل بحران سوریه، کشور ایران نیز مشارکت داشته باشد.

آمریکا ایران را "بخشی از مشکل و نه بخشی از راه‌حل" بحران سوریه می‌خواند.


نقش رژیم ایران در حفظ رژیم اسد

مخالفان اسد و کشورهای غربی و عربی جمهوری اسلامی را به دخالت مستقیم در سرکوب مردم متهم می‌کنند.

یک کارشناس موسسه پژوهشی "راند" (Rand) در آمریکا، گفت: «سوریه به رهبری بشار اسد، دروازه نفوذ رژیم ایران به کشورهای عربی و خاورمیانه است. در صورت سقوط رژیم اسد، به شدت به منافع رژیم ایران لطمه وارد خواهد شد.»

به گفته کارشناسان سیاسی، رژیمای ایران و سوریه دارای منافع استراتژیک مشترکی در قبال کشورهای منطقه نظیر لبنان و اسرائیل هستند و از آنجایی ‌که هر دوی آنها در انزوای سیاسی به سر می‌برند به شدت به یکدیگر نیازمندند.


ناظران صلح سوریه را ترک کنند

ناظران سازمان ملل متحد در سوریه بار دیگر خطر تشدید جنگ داخلی در این کشور را گوشزد کردند. رابرت مود، فرمانده ناظران سازمان ملل در سوریه، تصریح کرد که اعمال خشونت در ده روز گذشته در این کشور از سوی حکومت و مخالفانش شدت گرفته است. به گفته مود هر دو طرف تنها به پیشروی و موفقیت‌های نظامی می‌اندیشند و خواهان یافتن راه‌حلی سیاسی نیستند. وی افزود این واقعیت، شرایط را خطرناک‌تر از گذشته کرده است.

فعالان حقوق‌بشر ناظران سازمان ملل را متهم می‌کنند که برای برقراری صلح به اندازه کافی نمی‌کوشند. سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه از ناظران صلح سازمان ملل خواست که یا ماموریت خود را به اجرا رسانند یا اینکه به سرعت سوریه را ترک کنند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved