خبرگزاري آريا- نماينده جمهوری اسلامی ایران در آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت تحريمهاي غرب، هيچ تاثيري در برنامه انرژي هستهاي ايران نداشته است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل برون مرزي، علي اصغر سلطانيه در گفتوگو با برنامه هاردتاک (HARDtalk) شبکه بيبيسي گفت سياستمداران امريکايي و اروپايي درباره برنامه انرژي هستهاي ايران و تحريمهاي بين المللي عليه مردم ايران حقيقت را بيان نميکنند.
سلطانيه افزود تحريمها هيچ تاثيري بر برنامه انرژي هستهاي ايران نداشته است، جز آن که عزم مردم و دولت ايران را بيشتر کرده و نفرت ايرانيها را از کشورهاي غربي افزايش داده است.
سلطانيه در پاسخ به سوالي درباره درخواست آژانس براي بازديد از منطقه نظامي پارچين و خودداري ايران از اعطاي اجازه، گفت بازرسان آژانس 2 بار در سال 2005 از اين منطقه بازديد کردند و مقامات ايران به آنان اجازه دادند به هر جايي که ميخواستند بروند اما در نهايت چيزي نيافتند و اين مساله از سوي البرادعي، مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي گزارش شده است.
نماينده کشورمان در آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت استدلال ايران اين است که از آنجايي که بازديد از پارچين، يک بازرسي غيرمعمول است و هيچ ارتباطي با بازرسيهاي معمول آژانس تحت معاهده انپيتي ندارد، بايد از سوي دو طرف مورد مذاکره قرار گيرد تا چارچوبي براي آن در نظر گرفته شود.
سلطانيه افزود ايران آماده است ابهامات درباره گزارش نوامبر 2011 مديرکل آژانس از جمله مساله پارچين يا هر موضوع ديگري که مطرح شود، رفع کند.
سلطانيه همچنين در اين مصاحبه گفت ايران در متقاعد کردن جامعه بين المللي درباره اين که تهران برنامه هستهاي نظامي ندارد و نميخواهد داشته باشد، کاملا جدي است.
سلطانيه در ادامه گفت با وجود اين واقعيت که بعضي از اعضاي غربي آژانس در حال فرستادن پيامهاي منفي در مورد مذاکرات با ايران هستند، اما اين کشورها را نبايد به عنوان نماينده کل جامعه جهاني در نظر گرفت چرا که بيش از 100 عضو آژانس که عضو جنبش غيرمتعهد نيز هستند، در طول ده سال گذشته از موضع ايران حمايت کردهاند.
وي افزود: ايران به توافقات حاصل شده در مذاکرات استانبول 2 متعهد است و انتظار دارد که طرفهاي ديگر نيز به آن متعهد باشند و اين به معني اقدام گام به گام و متقابل بر اساس انپيتي است.
سلطانيه در پايان گفت: بهترين گزينه (براي غرب) اين است که حق ما مبني بر غني سازي اورانيوم براي مقاصد صلح آميز را به رسميت بشناسد؛ امري که راه را براي درک متقابل هموار خواهد کرد و من نسبت به حل بسياري از اين مسائل خوشبين هستم.