مردمسالاری: رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه دام مازاد از چالشهاي اصلي محيط زيست کشور در جنگلهاست گفت: در حال حاضر 14 ميليون هکتار جنگل در کشور وجود دارد که 5 برابر ظرفيت اين جنگلهاست و بايد با اجراي طرحهايي چون دامدارهاي صنعتي از ادامه تخريب جنگلها جلوگيري کرد.
مهندس محمدجواد محمديزاده، معاون رييسجمهوري روز گذشته در حاشيه بازديد از تالاب انزلي با ابراز خرسندي از حضور در گيلان در آخرين روزهاي هفته محيط زيست افزود: 60 درصد پرندگان کل کشور در گيلان وجود دارند و اين استان از ظرفيت 45 درصدي آبزيان کشور نيز برخوردار است و بايد گفت خداوند نعمت را تماما به محيط زيست گيلان عنايت کرده است.
وي افزود: تالاب انزلي مانند رحم درياي خزر عمل مي کند و احيا و اتمام لايه روبي اين تالاب از اولويتهاي کاري سازمان محيط زيست ايران است.
وي درخصوص چالشهاي زيستمحيطي کشور اظهار کرد: تغيير کاربريها از چالشهاي جدي محيط زيست است زيرا اين تغيير کاربريها مساحت جنگلها را کاهش داده است و توسعهاي که منجر به تخريب جنگل شود زندگي انسان را به خطر مياندازد.
محمديزاده با اشاره به اينکه دام مازاد از چالشهاي اصلي محيط زيست کشور در جنگلهاست، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 14 ميليون هکتار جنگل در کشور وجود دارد که 5 برابر ظرفيتهاي اين جنگلها، دام در آنها چرا مي کند و بايد با اجراي طرحهايي چون دامدارهاي صنعتي از ادامه تخريب جنگلها جلوگيري کرد.
محمدجواد محمدي زاده درياي خزر را از منابع ارزشمند زيست محيطي کشور عنوان و اظهار کرد: به علت بسته بودن اطراف بزرگترين درياچه جهان حفاظت از درياي خزر از خليج فارس و درياي عمان سخت تر است زيرا آلايندهها از آن خارج و تصفيه نمي شوند و بيشتر رسوب مي کنند.
وي با اشاره به اينکه در اطراف اين درياچه 15 ميليون نفر زندگي مي کنند که 8 ميليون نفر متعلق به ايران و 7 ميليون ديگر مربوط به جمعيت 4 کشور ديگر حاشيه خزر است، ادامه داد: سهم آلودگي نفتي ايران در درياي خزر صفر است و در سفري که 4 ماه گذشته به قزاقستان داشتم در کنوانسيون تهران تفاهم نامهاي امضا شد تا همه کشورهاي حاشيه خزر خود را متعهد به حفاظت از محيط زيست خزر بدانند.