خبرشهری: عضو شورای شهر گرگان گفت: جنگل ناهار خوران در اثر ساختمان سازی، ویلا سازی و طرحهای گردشگری بی رویه در حال از بین رفتن است که باید برای این موضوع تدبیر جدی اندیشید.
به گزارش خبرنگار مهر، زهرا نورا پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه شورای شهرگرگان افزود: ناهارخوران به عنوان میراث طبیعی و تاریخی گرگان نباید فقط به عنوان یک مجموعه گردشگری دیده شود و با توسعه امکانات گردشگری سایر تفرجگاه های شهر از جمله هزارپیچ و جنگل های اطراف باید بار گردشگری ناهار خوران را کم کرد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر گرگان در ادامه ساماندهی مراکز گردشگری و تفرجگاهی شهروندان را نیازمند یک مدیریت یکپارچه شهری دانست و تصریح کرد: نهادی مثل شهرداری باید با برنامه ریزی متناسب و شایسته توجه ویژه ای به ناهارخوران داشته باشد و از این مکان به عنوان سپر حفاظتی شهر در برابر سیل و بلایای طبیعی و جلوگیری از نابودی میراث طبیعی شهر گرگان استفاده کند.
این عضو شورای شهر گرگان همچنین با تاکید به اهمیت منابع طبیعی و حفظ محیط زیست اظهار داشت: طی ۴۰ سال گذشته حدود یک میلیون هکتار از مساحت جنگل های کشور کاهش یافته است که این کاهش اولاً به تنوع زیستی کره زمین آسیب های جدی وارد می کند و ثانیاً ظرفیت جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن را کاهش داد و سبب گرم شدن زمین می گردد.
نورا در ادامه همچنین ضمن گرامی داشت هفته محیط زیست (۱۶ الی ۲۲ خرداد)، از دیگر عوارض حذف پوشش جنگلی را فرسایش سریع خاک و آلودگی منابع آب عنوان و تصریح کرد: قرن بیستم و خصوصاً نیمه دوم آن قرنی سرشار از تحولات سریع و بی سابقه در محیط زیست بوده و اثرگزاری انسان بر طبیعت اطراف آن از سرعت سرسام آوری نیز برخوردار است.
وی همچنین وابستگی متقابل محیط زیست با مباحث کلان انسانی از جمله اقتصاد، فرهنگ، توسعه سیاست و به ویژه نوع خاص آن یعنی ژئوپلتیک، اخلاق، فلسفه و عرفان و بسیاری از جنبه های مادی و معنوی حیات انسان ها را از جمله مشکلات این وابستگی برای نوع بشر برشمرد.
نورا بی توجهی به محیط زیست را طی سال های اخیر از جمله آسیب های دستاوردهای بشری دانست و یادآور شد: طی ۳۰۰ سال گذشته انقراض ۱۶۲۲ گونه گیاهی و جانوری به ثبت رسیده و دانشمندان شواهدی در دست دارند که هر ساله نسل تعداد زیادی از گونه هایی که حتی تا کنون توسط بشر کشف نشده اند نیز از پارک ملی گلستان به عنوان یه ذخیره گاه زیست کره با چالش های مختلفی روبروست و شرایط اقلیم، شکار بی رویه و آتش سوزی ها و … باعث از بین رفتن بکرترین محیط ها شده است که باید مدیریت جدی و تدبیر شده نسبت به آن لحاظ شود.
وی در پایان با اشاره به تاکیدات قرآن و دین مبین اسلام نسبت به منابع طبیعی و خدادادی اظهار داشت: روز جهانی میط زیست بهانه ای است برای اینکه یادمان باشد چقدر به این طبیعت محتاجیم و باید از این همه نعمت های خدادادی تقدیر کنیم و قسم بخوریم که احترام همه آنها را پاس بداریم.