آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 17 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Wednesday 06 June

هپاتيت و ايدز در يک قدمی كودكان زباله جمع‏كن

شرق: براساس گزارش سازمان بهداشت جهاني به دنبال وجود زباله‌هاي تيز و برنده در تركيب زباله‌هاي عادي 21‌ميليون مورد هپاتيت C، دو‌ميليون هپاتيت B و 160‌هزار مورد HIV از طريق زباله‌هاي خطرناك در مخازن عادي منتقل مي‌شود. به اين ترتيب بسياري از كودكاني كه اين روزها از سوي پيمانكاران شهرداري تهران در فرآيند تفكيك دستي زباله به كار گرفته مي‌شوند نيز در معرض ابتلاي به اين بيماري‏ها هستند.
با اين وجود هنوز بسياري از پيمانكاران شهرداري تهران به شكل غيرقانوني از كودكان و به‌ويژه كودكان اتباع افغان براي اين مورد بهره‌برداري مي‌كنند. فعالان حقوق كودك بارها در اين زمينه تذكر داده و از مسوولان شهرداري خواسته‌اند تا دست‌كم براي محافظت كودكان در برابر ابتلاي به بيماري، دستكش در اختيار آنها قرار گيرد.
در همين زمينه معصومه ‌آباد، رييس كميته شهر دوستدار كودك شوراي شهر تهران از سازمان مديريت پسماند شهر تهران درخواست كرد تا پيمانكاراني كه از نوجوانان براي تفكيك زباله استفاده مي‌كنند را منع قرارداد كند.
او پيش از اين نيز تاكيد كرده بود كه سازمان مديريت پسماند به ما قول همكاري داده اما با اين حال هنوز در گوشه و كنار شهر كودكاني را مي‌توان ديد كه براي تفكيك زباله تا كمر در سطل‏هاي زباله آويزان شده‌اند.
اعضاي شوراي شهر تهران در ادامه نسبت به بررسي لايحه «اصلاح مصوبه تعيين بهاي خدمات و چگونگي اعمال نظارت بر جمع‌آوري و دفع پسماندهاي ويژه پزشكي، صنعتي و كشاورزي در شهر تهران » اقدام كردند.
با اين وضعيت تورمي شهرداري به فكر افزايش هزينه‌هاي پسماند نباشد
«محمدعلي نجفي» با مخالفت با افزايش بهاي پسماندها تاكيد دارد كه شهرداري در بحث هزينه‌ها مي‌تواند در بسياري از جاها صرفه‌جويي كند و در مديريت شهري حمايت‌هاي ويژه‌اي را از خانواده‌ها در شرايط فعلي و وضعيت تورم انجام دهد.
شهرداري تهران هر سال با بسته پيشنهادي مبتني بر افزايش هزينه‌هاي بهاي پسماند به شوراي شهر مي‏آيد و مخالفت اعضاي شورا نيز، اتفاق تكراري ديگري در برابر اين بسته پيشنهادي است.
مشكل پسماندهاي ويژه بيمارستاني حل نشده است
رسول خادم، رييس كميته برنامه و بودجه شوراي شهر تهران در همين زمينه مي‌گويد: «شهرداري فراتر از تعهد خود و با در نظر گرفتن تعرفه‌هاي ريالي كه به تصويب شورا رسيده، اقدام به جمع‌آوري پسماندهاي ويژه كرده و با دريافت بهايي، نسبت به جمع‌آوري زباله‌هاي ويژه بيمارستاني اقدام مي‌كند.»
هميشه بر سر مساله پسماندهاي ويژه دعوايي بين سازمان حفاظت محيط‌زيست و وزارت بهداشت وجود دارد، خادم تاكيد دارد كه با وجود اقداماتي كه براي حل اين مساله انجام شده، هنوز سازمان محيط‌زيست در اين‌باره به جمع‌بندي نرسيده و موضوع پسماندهاي ويژه بيمارستاني همچنان به عنوان يك مشكل در شهرداري به قوت خود باقي است.
به گفته او، توليد‌كننده زباله‌هاي ويژه، نسبت به تفكيك زباله عادي و خطرناك اقدام نمي‌كردند و اين مساله فرآيند بازيافت را با مشكل مواجه مي‌كرد، به اين ترتيب تعرفه‌هايي پيش‌بيني شد تا با كمك دادستاني كل كشور و ابزارهاي حقوقي و قضايي، دست‌كم توليدكنندگان زباله‌هاي ويژه وادار به تفكيك شوند؛ اما اين موضوع هم پس از يك دوره، متوقف شد.
جمع‌بندي كميسيون برنامه و بودجه اين است كه شهرداري لايحه خود را پس بگيرد يا فعلا مسكوت بماند تا بتوان به شيوه اثربخشي به مشكل پسماندهاي ويژه رسيدگي كرد.
نظام استانداردي براي بي‌خطرسازي زباله‌هاي بيمارستاني نداريم
ابتكار با بيان اينكه سازمان مديريت پسماند به عنوان يك پيمانكار در قبال دريافت وجه نسبت به جمع‌آوري و امحاي پسماندهاي بيمارستاني اقدام مي‌كند، مي‌افزايد: «نظام ويژه‌اي براي بي‌خطرسازي زباله‌هاي بيمارستاني به صورت استاندارد هنوز وجود ندارد و به همين دليل سازمان محيط‌زيست در حال تعيين تكليف براي فرآيندهاي اين موضوع است. پيشنهاد ما اين است تا لايحه شهرداري تهران مسكوت بماند و سازمان حفاظت محيط‌زيست تعيين تكليف نهايي درخصوص پسماندهاي بيمارستاني را از طريق پيش‌بيني ضوابط و برنامه‌هايي ميسر كند.»
به گفته او، حتي اگر همه بيمارستان‌ها دستگاه اتوكلاو داشته باشند، اين روش راه‌حل نهايي مديريت پسماندهاي بيمارستاني نيست و اين موضوع را همه كارشناسان قبول دارند. در نهايت بررسي لايحه اصلاح مصوبه تعيين بهاي خدمات و چگونگي اعمال نظارت بر جمع‌آوري و دفع پسماندهاي ويژه پزشكي، صنعتي و كشاورزي در شهر تهران به مدت سه‌ماه مسكوت ماند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved