مديرعامل انجمن آوان سبز دزفول گفت: تعداد فراواني از درختان بلوط اطراف شهرستان دزفول به منظور برق رساني به عشاير قلع و قمع شد.
به گزارش مهر، دزفول شهري کهن با پيشينه اي چند هزار ساله است و از قديميترين شهرهاي استان خوزستان به شمار ميرود. اين شهب از نظر تاريخي، طبيعي و فرهنگي ويژگيهاي برجسته اي دارد. طبق اظهارات کاوشگران غربي در نيم قرن اخير از جمله والترهينتس آلماني، آوان؛ نخستين امپراتوري گسترده کشور عيلام (اولين حکومت ايراني) در محل دزفول فعلي قرار داشته است.
شهرستان دزفول داراي زمستاني ملايم و مطبوع بوده و طبيعت سرسبز آن در اواخر زمستان تا اوائل بهار بسياردلپذير است. اين شهرستان با طبيعت زيباي جلگه اي کوهپايه اي و کوهستاني خود در همه ايام سال به خصوص در ايام نوروز پذيراي جمع زيادي از گردشگران داخلي و خارجي ميباشد.
از مناظر ديدني طبيعي اين شهرستان ميتوان به بيشه زارها، رودها و پناهگاههاي حيات وحش دز و کرخه اشاره کرد. مناطق کوهستاني شهرستان دزفول علاوه بر مسير مناسب آن براي ورزش کوهنوردي به جهت داشتن پديدههاي جغرافيايي همچون تنگهها، غارها و آبشارهايي مانند آبشار شوي (با ارتفاع 85 متر و عرض 70 متر ) بسيار ديدني هستند.
يکي از مناطق زيباي دزفول که در استان خوزستان ميتواند يک پديده منحصربه فرد به شمار برود وجود کوهي به ارتفاع دو هزار و 650 متر در شمال شهرستان دزفول و در مرز اين شهرستان با استان لرستان به نام سالن کوه است است. اين کوه يکي از کوههاي مرتفع و برفگير شهرستان دزفول است که علاقمندان زيادي براي ورزش کوهنوردي حرفه اي دارد.
وجود درختان بلوط در اين کوه از جاذبههاي ديگر اين نقطه به شمار ميرود که از آن به عنوان يکي از ذخيره گاههاي اين درختان تنومند در شمال استان خوزستان به شمار ميرود که متاسفانه در مدت اخير براي برقرساني به عشاير تعداد فراواني از اين درختان قطع شده اند. بلوط نام نوعي درخت و همچنين ميوه آن است که داراي پوستي سخت بود و درخت بلوط يا درخت مازو که عمري طولاني حدود 500 سال (گاهي حتي تا دو هزار سال دارد) در ايران بيشتر در دردامنه رشته کوه زاگرس وجود دارد. استانهاي خوزستان، فارس، لرستان، کهگيلويه و بويراحمد، چهار محال و بختياري و ايلام داراي جنگلهايي از بلوط هستند که در نوع خود از بي نظيرترين جنگلهاي جهان به شمار ميروند. در همين خصوص مديرعامل انجمن آوان سبز دزفول در خصوص قطع شدن درختان اين منطقه عنوان کرد: متاسفانه به منظور برق رساني در مناطق کوهستاني منطقه سالن کوه براي عشاير تعداد قابل توجهي از درختان منطقه قطع شده اند.
امين محراب افزود: اين کار بدون اطلاع و کسب مجوز از اداره منابع طبيعي شهرستان دزفول و همچنين بدون توجه به ارزش جنگلهاي بلوط که در اين مسير بوده اند اتفاق افتاده است.
وي تصريح کرد: به علت نبود پاسگاه و يگان حفاظت منابع طبيعي در اين منطقه و همچنين بي توجهي به مناطق تحت کنترل، بعد از قطع درختان بلوط و گزارشهاي دوستداران طبيعت و اهالي منطقه شکايتي از جانب اداره منابع طبيعي دزفول بر عليه مسببان اين اقدام در دزفول تنظيم شده است.
محراب توضيح داد: منطقه سالن کوه از جمله مناطق برفگير و صعب العبور شمال دزفول به شمار ميرود که در فصل زمستان برفگير بوده حتي در مواردي مسيرهاي دسترسي به اين منطقه بسته ميشوند.
مديرعامل انجمن آوان سبز دزفول عنوان کرد: براي ما جاي سئوال دارد که در صورت بروز اختلال و قطعي برق در اين منطقه در فصل زمستان اداره برق دزفول به چه طريقي خواهد توانست اين مشکلات را بر طرف کند؟ از طرف ديگر تيرهاي برق متاسفانه به وسيله سيم بکسل به دور درختان بلوط مهار شده اند که اين نکته نيز از چشم ماموران منابع طبيعي دور مانده است؟
محراب اظهار کرد: همچنين نصب غير اصولي تيرهاي برق در طول مسير باعث شده است که با توجه به شرايط جوي منطقه اين تيرها سقوط کنند.
عمليات برق رساني در حالي در اين منطقه در حال انجام است که به نظر ميرسد با توجه به بودجه در نظر گرفته شده براي اين کار (30 ميليارد ريال) ادراه برق ميتوانست از سيستمهاي خورشيدي و بادي براي توليد برق در اين منطقه استفاده کند تا هم در ختان بلوط قطع نشوند هم چشم انداز زيباي اين منطقه بکر طبيعي بهم نخورد.