سایت کلمه: چنگیز قاسمی، عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، با بیان اینکه اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانهها و عدم حمایتهای پیشبینی شده از صنایع، موجب استفاده از حداقل ظرفیت کارخانهها شده است، به ایلنا گفت: بیکاری بسیاری از کارگران در پی مشکلات متوالی کارخانهها طی یک سال اخیر، نگرانی جامعه کارگری و حتی کارفرمایان را موجب شده است.
این فعال کارگری افزود: افزایش قیمت حاملهای انرژی و بالا رفتن هزینههای تولید صنعتی در کشور، همزمان با کمتوجهی دولت به این بخش، آسیبهای سنگینی را بر بدنه صنعت کشور وارد کرده است.
نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: بسیاری از کارخانههای تولیدی در کشور تعطیل و یا در آستانه تعطیلی قرار دارند و با حداقل ظرفیت مشغول به تولید هستند.
او با بیان اینکه افزایش هزینههای تولید باعث شده تا صاحبان صنایع و کارفرمایان خردهپا کار بیشتری در قبال دستمزد کمتری از کارگران بخواهند، ادامه داد: کاهش تولید در واحدهای صنعتی باعث شده است کارفرمایان در مراحل اولیه اضافه کار کارگران را کاهش یا حذف کنند و سپس درنهایت با عدم بهبود وضعیت مالی کارخانه تصمیم به اخراج یا عدم تمدید قرارداد نیروی کار بگیرند.
به گفته عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور نباید هزینه اشتباه در اجرای هدفمندی یارانهها از زندگی کارگران پرداخت شود.
این فعال کارگری تاکید کرد: کارگران با از دست دادن کار خود در واقع امید به زندگی را از دست میدهند.
قاسمی با بیان اینکه با اجرای فاز اول هدفمند کردن یارانهها هزینههای اساسی زندگی خانوادههای کارگری به شدت افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: جامعه کارگری با اصل هدفمند کردن یارانهها مشکلی ندارد اما آنچه باعث مشکلات فراوان شده است نحوه اجرای این قانون است.
این فعال کارگری با یادآوری اینکه یکی از الزامات دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها این بود که ۲۰ تا۳۰ درصد از درآمد حاصله از هدفمندی یارانهها برای کمک و حمایت از واحدهای صنعتی اختصاص یابد، اظهار کرد: متاسفانه تا به امروز این مهم محقق نشده است و وضعیت امروز جامعه کارگری حاصل قصور در اجرای کامل قانون است.
قاسمی با بیان اینکه هر روزه خبرهای تلخی از اخراج کارگران قراردادی و عدم دریافت حقوق و اعتراض کارگران بیکار شده به گوش میرسد، افزود: از دیگر سو شاهدیم که نرخ اقلام مصرفی کارگران روز به روز افزایش مییابد.
او گفت: درسال قبل به دلیل سیاستهای هدفمندی یارانهها حقوق کارگران نادیده گرفته شده و درشرایط فعلی دستمزد کارگران حتی کفاف هزینههای ضروری و اولیهی یک خانواده را نمیدهد.
قاسمی ادامه داد: درصورتی که فکری برای این مشکلات نشود، هرگونه توقع برای افزایش بهره وری در بخش تولید بیهوده خواهد بود چرا که موج جدید اخراج و تهدید امنیت شغلی کارگران مشکلات روحی روانی بسیاری را برای کارگران به وجود آورده است.
عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه تحقق شعار تولید ملی وحمایت از کار وسرمایه ایرانی نیازمند همیاری تمامی مسئولان دولتی است، گفت: اگر نظارت کافی بر کارفرمایان نباشد، برخی از مدیران واحدهای صنعتی میتوانند با سوءاستفاده از شرایط پدید آمده، کارگران را بدون هیچ بهانهای اخراج کنند.