آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 9 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 29 May

آمریکا خواهان بررسی گزینه نظامی علیه رژیم سوریه شد

رادیو فردا: ژنرال مارتين دمپسی رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا روز دوشنبه به شبکه تلويزيونی سی ان ان گفت برای توقف خشونت ها در سوريه، گزينه نظامی می بايست مورد بررسی قرار گيرد.

همزمان با سخنان این مقام نظامی آمریکا، فشارهای بین المللی علیه حکومت بشاراسد افزایش یافته، واغلب سران کشورهای غربی قتل عام در روستای حَوله در سوريه را محکوم کرده اند.

در همین حال کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه امروز (سه شنبه) با رييس جمهوری سوريه، ديدار می کند.

درقتل عام روستای حَوله بيش از ۱۰۰ نفر از جمله ۵۵ کودک کشته و حدود ۳۰۰ نفر زخمی شدند.


اظهارات شاهدان کشتار حوله در گفتگو با بی بی سی

بازماندگان کشتار روز جمعه ناحیه حوله در سوریه درباره شوک و وحشت خود به هنگام ورود ماموران حکومتی به خانه ها و قتل اعضای خانواده ها با بی بی سی صحبت کرده اند.

چندین شاهد گفتند که برای نجات از مرگ پنهان شدند یا خود را به مردن زدند.

بیشتر آنها ادعا کردند که ارتش و شبه نظامیان "شبیحه" آن فجایع را انجام دادند هرچند حکومت سوریه اصرار دارد که حمله کار "تروریست های مسلح" بوده است.

کوفی عنان فرستاده سازمان ملل و اتحادیه عرب روز دوشنبه وارد سوریه شد تا بار دیگر برای پیشبرد طرح صلح در این کشور بکوشد.

روسیه که تاکنون دو بار قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه حکومت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را مسدود کرده روز دوشنبه گفت که هر دو طرف مسئول کشتار جمعه هستند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد یکشنبه بعد از ظهر در واکنش به کشتار حوله که مخالفان به دولت سوریه نسبت می دهند نشستی فوق العاده تشکیل داد و دولت بشار اسد را به خاطر استفاده از سلاح های سنگین در جریان آن کشتار محکوم کرد.

این منطقه روستایی ابتدا هدف آتش تانک و توپخانه قرار گرفت و بعد افراد مسلح به داخل خانه ها رفتند و بسیاری از ساکنان را کشتند.

سازمان ملل می گوید که ۱۰۸ نفر در آن حادثه کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شده اند.

جیم میور خبرنگار بی بی سی می گوید بازماندگانی که با بی بی سی صحبت کردند و همچنین فرمانده محلی "ارتش آزاد سوریه"، گفتند که مسئولان کشتار حوله، اعضای گروه شبیحه از روستاهای علوی نشین در آن اطراف بودند.

بی بی سی قادر به تایید این اظهارات نیست، اما روایت این افراد با یکدیگر و همچنین با گزارش های فعالانی که بلافاصله پس از حادثه در محل حضور داشتند همخوانی دارد.

ناظران سازمان ملل که از روستای تلدو، محل کشتار، بازدید کردند گفتند شواهدی از آتش توپخانه نیروهای دولتی یافته اند.

آنها همچنین تایید کردند که بعضی از ۱۰۸ قربانی – که بسیاری از آنها کودکان بودند – در اثر اصابت گلوله از فاصله نزدیک یا در اثر حمله با چاقو کشته شده اند.

بیشتر شاهدان عینی که با بی بی سی صحبت کردند گفتند بر این باورند که ارتش و شبه نظامیان شبیحه مسئول بودند.

خانم رشا عبدالرزاق از بازماندگان حادثه به بی بی سی گفت: "ما در خانه بودیم، آنها، اعضای شبیحه و ماموران امنیتی با کلاشنیکف و مسلسل وارد شدند."

"آنها ما را به اتاقی بردند و پدرم را با شانه تفنگ زدند و مستقیما به چانه اش شلیک کردند."

او گفت از ۲۰ عضو خانواده و دوستانی که در آن زمان در خانه بودند فقط چهار نفر جان به در بردند.

یک ساکن دیگر که نخواست نامش فاش شود، گفت در زیر شیروانی پنهان شد اما مردان مسلح باقی اعضای خانواده را بیرون بردند و به آنها شلیک کردند.

این مرد گفت: "من در را باز کردم و اجساد را دیدم، نمی توانستم فرزندانم را از برادرانم تشخیص دهم. قابل توصیف نبود. من سه فرزند دارم. هر سه را از دست دادم."

شاهدان دیگر توصیف کردند که چطور از بازگشت نیروهای حکومتی به ناحیه وحشت دارند.

'جنون آدم کشی'رهبران غربی به شدت این کشتار را محکوم کرده اند و بریتانیا، فرانسه و آمریکا جملگی حرکاتی را برای افزایش فشار دیپلماتیک بر حکومت بشار اسد شروع کرده اند.

ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا به مسکو رفته است تا نظر روسیه را برای حمایت از تدابیر شدیدتر علیه سوریه جلب کند.

فرانسه درحال سازمان دادن یک نشست دیگر از کشورها و گروه های به اصطلاح "دوستان سوریه" است؛ کنفرانسی که روسیه در آن شرکت نمی کند.

دفتر فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه در بیانیه ای نوشت: "جنون آدم کشی حکومت دمشق نمایانگر تهدیدی برای امنیت منطقه است و رهبران آن کشور باید به خاطر رفتار خود پاسخگو باشند."

آقای عنان روز دوشنبه وارد دمشق شد و سه شنبه با بشار اسد گفتگو خواهد کرد.

او گفت این لحظه ای بسیار حساس است و او گفتگویی "جدی و صریح" با آقای اسد خواهد داشت تا از او بخواهد "گام های جسورانه" برای اثبات جدی بودنش نسبت به فرآیند صلح بردارد.

طبق طرح پیشنهادی آقای عنان، باید از روز ۱۲ آوریل (بیش از یک ماه پیش) بین طرف‌های درگیر در سوریه آتش‌بس برقرار می‌شد و دولت نیز تانک‌ها و نیروهای ارتش را از مناطق مسکونی خارج می‌کرد.

اما خشونت ها ادامه یافته و روز دوشنبه فعالان گزارش دادند که در هفت نقطه مختلف سوریه درگیری هایی روی داده و عده ای کشته شده اند.

حداقل ۱۰ هزار نفر از زمان شروع اعتراضات علیه حکومت اسد در ماه مارس ۲۰۱۱ کشته شده اند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved