ايسنا: ريیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: بنابر منویات مقام معظم رهبری تا پایان برنامه پنجم توسعه باید افراد بین سنین 10 تا 49 سال باسواد شوند و برای تحقق این مهم باید یک مدل متفاوتتر از گذشته تدوین شود.
باقرزاده شامگاه دوشنبه در گردهمایی کارکنان و آموزشیاران سواد آموزی لرستان که در سالن اجتماعات علامه طباطبایی خرم آباد برگزار شد، افزود: سال 90 سال خاصی برای سواد آموزی از نظر تغییرات ساختاری، محتوایی و تغییر در حوزه مدیریت بود.
وی با بیان اینکه 500 هزار نفر در مجموعه سواد آموزی به عنوان کارمند، کارگزار، آموزشیار و... فعالیت دارند، اظهار کرد: درصد باسوادی جامعه از 50 درصد سالهای اول انقلاب به 90 درصد در پایان سال 90 رسیده است.
ريیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: سواد آموزی نقش بسیار زیادی در بهبود شاخصهای فرهنگ عمومی، تحکیم بنیاد خانواده، افزایش پوشش تحصیلی خانوادهها در تعلیم و تربیت و...در طول این 30 سال داشته است.
وی با بیان اینکه «مجموعه سواد آموزی با جمعیت بیسواد و کم سواد جامعه ارتباط ارگانیک فعال و پویا داشته است» بیان کرد: در برخی از مناطق کشور ماهیانه 500 هزار تومان هزینه میکنیم تا دانش آموز به مدرسه بیاید در صورتی که تعداد کلاسهای تک نفره در مناطق مختلف کشور زیاد هستند.
ريیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور با اشاره به اینکه «عنصر اصلی هویت بخشی به هر جامعه تعلیم و تربیت است» گفت: آموزش و پرورش وجهه اصلی هر کشوری است دو عامل دسترسی و کیفیت برای امر تعلیم و تربیت ضروری است.
باقرزاده ادامه داد: در کشور ورودی نهضت تا حد زیادی مسدود شده و عده زیادی از افراد بدون در نظر گرفتن مدرکشان نمیتوانند متون ساده فارسی، حساب و قرآن را بخوانند و بنویسند در حالی که در دنیا سوادهایی از جمله سواد اقتصادی، فرهنگی، هنری، دیجیتالی و رسانهای آموزش داده میشود.
وی با اشاره به اینکه «در کل کشور 10 میلیون نفر بیسواد مطلق وجود دارد و این زیبنده کشوری متمدن و با فرهنگ مانند ایران اسلامی نیست» اضافه کرد: از مجموع 10 میلیون فرد بیسواد، 4 میلیون افراد زیر 50 سال یعنی جمعیت مولد جامعه هستند.
ريیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور یادآور شد: بنا بر منویات مقام معظم رهبری تا پایان برنامه پنجم توسعه باید افراد بین سنین 10 تا 49 سال باسواد شوند و برای تحقق این مهم باید یک مدل متفاوتتر از گذشته تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه «یک سواد آموز باید یکهزار و 520 ساعت را در طی 4 مرحله را بگذراند تا بتواند مدرک پنجم ابتدایی را اخذ کند» تصریح کرد: در حال حاضر 2 میلیون و 700 هزار نفر بیسواد در کشور داریم و تنها ابزاری که میتوانیم تشخیص دهیم فرد باسواد است فقط از طریق آزمون است.
باقرزاه با بیان اینکه «با وجود پراکندگی افراد بیسوادان تشکیل کلاس با شاخصهای قبلی را نداریم» اظهار کرد: اگر فردی بتواند یکی از اعضای خانواده خود را طی 7 ماه باسواد کند مورد حمایت نهضت سواد آموزی قرار خواهد گرفت و این سازمان به ازای هر فردی که باسواد شده است مبلغ 380 هزار تومان پرداخت میکند.
وی در خصوص استخدام و تعیین تکلیف آموزشیاران نهضت سواد آموزی کشور گفت: آزمونی که نهضت سواد آموزی از آموزشیاران گرفته جهت انتخاب اصلح بوده نه استخدام؛ همچنین قانون تکلیف کرد که استخدام آموزشیاران نهضت، معلمان حقالتدریس و مربیان پیش دبستانی طی 5 سال انجام شود که در این راستا 60 هزار نفر استخدام خواهد شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در 15 مهر ماه 88 قرار بود 7 هزار نفر از آموزشیارانی که دارای مدرک دانشگاهی و 60 ماه سابقه کارهستند استخدام که در این راستا 15 هزار نفر یعنی دوبرابر تعهد مذکور را استخدام کردهایم.
باقرزاده گفت: در کشور 16 هزار آموزشیار و در لرستان نیز 212 آموزشیار در اولویت استخدام وجود دارد؛ البته برای استخدام این افراد قانون و ضابطهای وجود ندارد و پیگیر هستیم تا بتوانیم این مهم را عملی کنیم.
اختصاص 240 ميليارد تومان به نهضت سوادآموزي در سال 91
به گزارش ایسنا باقرزاده همچنين در جمع خبرنگاران افزود: 240 ميليارد تومان به نهضت سوادآموزي در بودجه سال 91 كشور اختصاص يافته است.
وی با اشاره به اینکه «مشكل سواد آموزي كمبود منابع نيست و هرچقدر بي سواد زير پوشش برود هزينه آن را ميدهيم» بیان کرد: تا پايان برنامه پنجم توسعه بنا بر دستور مقام معظم و رهبري باید بيسوادي در كشور ريشه كن شود، هر واجد شرايطي اعلام آمادگي كند ميتواند در امر سوادآموزي مشاركت كند با اين وجود تعداد افرادي كه بخواهند ديگران را با سواد كنند تعدادشان خيلي كم است.
باقرزاده با بیان اینکه «آمار بي سوادان در شهرها و روستاهای کشور برابر است» يادآور شد: جمعيت بيسوادان در زنان و مردان در حال برابر شدن است با اين وجود سوادآموزي در مردان سختتر از زنان است.
وي بیان کرد: سال 90 به آماده سازي سيستم براي اجراي برنامه جديد نهضت سوادآموزي شامل تغيير نظام آموزشي، اصلاح دورهها، كتابها، برنامه درسي، اصلاح ساختار اداري و يكپارچه كردن مديريت سواد آموزي در سطح كشور از وزارتخانه تا مدرسه، تهيه بانك اطلاعاتي اسمي جامعه هدف، اصلاح نظام ارزشيابي و پيشرفت تحصيلي و بحث ساماندهي اشتغال آموزشياران و استخدام آنها بر اساس قانون اختصاص پيدا كرد.
معاون وزير آموزش و پرورش با بیان اینکه «60 هزار نفر هم در سال گذشته تحت پوشش فعاليتهاي سواد آموزي در كشور قرار گرفتند كه قريب به 40 درصد آنها از طريق ظرفيت نيروهاي خريد خدمت و بخش خصوصي بوده» اظهار کرد: این یک اتفاق بينظيري در کشور است که در سال 90 پايه گذاري شد؛ سهم 7 درصد بخش خصوصي در سالهاي گذشته را به حدود 40 درصد افزايش دادیم.
باقرزاده با اشاره به اينكه 4 هزار نفر از آموزشياران نهضت سوادآموزي از سهميه استخدامي سال 91 تعيين تكليف خواهند شد، گفت: چهار هزار نفر از آموزشيارن نهضت در اسفندماه استخدام شدهاند و باقي مانده آنها که چهار هزار نفر باشند از سهميه استخدامي سال 91 تعيين تكليف خواهند شد.