رئیس بورد پرستاری وزارت بهداشت گفت: پرستاران ایرانی صاحب علم و دانش هستند و باید نقش درجه یک در تصمیم گیریهای نظام سلامت داشته باشند اما در واقعیت شاهد این هستیم که پرستاران در سیاستگذاریها سهیم نیستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سادات سید باقر مداح افزود: متاپارادایم های موجود در پرستاری متاثر از عوامل فرهنگی، سیاسی و... است که میتواند آنها را متحول کند.
وی با طرح این پرسش که برای نظریهپردازی تاکنون برای پرستاری چه کردهایم؟ ادامه داد: چه قدمی برای رشد جامعه پرستاری برداشتیم و چه رویکردهایی را باید برای خدمات پرستاری در جهانی با یک میلیارد جمعیت مسلمان داشته باشیم.
رئیس بورد پرستاری وزارت بهداشت با اظهار امیدواری از متنوعتر شدن رویکرد صاحبنظران در پرستاری به ملاقات اخیر مسئولان نظام پرستاری با مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار بر حفظ شان و منزلت پرستاری مکرراً تاکید داشتند.
مداح با اشاره مجدد بر تاکید مقام معظم رهبری بر جایگاه رفیع پرستاری گفت: ایشان همچنین عنوان کردند که پرستار یک نیروی خدماتی نیست، بلکه یک نیروی حیات بخشی است که باید نقش وی، نقش درجه یک در نظام سلامت باشد.
وی با بیان اینکه برای رسیدن پرستاران به این جایگاه مسئولان باید با روش آن آشنا باشند و حرف به تنهایی فایده ای ندارد، گفت: امروز میخواهیم در خصوص دانش و تکنولوژی صحبت کنیم. پرستار باید از فناوری استفاده کند تا هوشمندانه خدمات ارائه کند و در تولید و خلق فناوریها سهیم باشد.
دبیر بورد پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به دیدار با رئیس جمهوری ادامه داد: ریاست جمهوری نیز نقش مهم و برجسته ای برای پرستار قائل است. و در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پرستاری عنوان کرد که در ایران متعهدترین و دانشمندترین پرستاران را داریم که در سطح جهانی مطرح هستند.
مداح با تایید سخنان دکتر احمدینژاد گفت: اما پرستاران در سیاستگزاریها سهیم نیستند، در نهادهای تصمیم گیری... نقشی ندارند. پرستاری صاحب علم و دانش است و از آن باید استفاده بهینه شود. اما در واقعیت شاهد این هستیم که برنامههایی اجرا میشود که اصلاً مصوب نبوده و پرستاری در آن نقش نداشته است.
وی افزود: در این دیدار به رئیس جمهور تاکید شد که پرستاری نقشش تنها در بیمارستان نیست؛ بلکه در سلامت جامعه است. که شاهد مثال آن را نقش پرستاران در بهداشت مدارس آوردیم.
دبیر بورد پرستاری وزارت بهداشت گفت: 7 تا 8 سال طول کشید که ما توانستیم دو وزارتخانه را مجاب کنیم که پرستاران میتوانند خدمات سلامتی و بهداشتی را در مدارس ارائه دهند. پرستاران در کنار پزشک خانواده هم میتوانند موثرترین نیرو باشند.
به گفته مداح، مسئولان به توانمندیهای پرستاران و دانش آنها کاملاً واقف هستند، فقط باید پرستاران نیز خود را نشان دهند و در عمل خدمات را به جایی برسانند که باید برسد. باید از نظریه به عمل برسند.