آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 20 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Wednesday 09 May

فاجعه در آموزش و پرورش در لوای شعارهای تبلیغاتی

اظهار تاسف رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
فاجعه در آموزش و پرورش در لوای شعارهای تبلیغاتی به پیش می‌رود

علی عباسپور تهرانی فرد رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اعتدال ، با اشاره به شروع سراسری شدن تعطیلی مدارس در روزهای پنج شنبه گفت: به طور کلی در آموزش و پرورش ، در حال حاضر هیچ حرکتی از روی تحقیق و اصول صورت نمی گیرد؛ تعطیلات پنجشنبه ، تغییر نظام آموزشی، تغییر کتب آموزشی تماما به صورت شعاری دنبال می شود و دولت می خواهد این تغییرات را به نام خود تمام کرده و بگویند ما چنین و چنان انجام داده ایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اینکه چند زبان اضافه شود ، معلم همراه دانش آموز ، تغییر کتب درسی و تغییر نظام آموزشی صورت بگیرد ، همه قرار است در مهر سال 91 اتفاق بیافتد، زیرا درمهر سال 92 این دولت بر سر کار نیست تا بگوید من این کارها را کرده ام و این مساله مغایر منافع ملی است.

عباسپور تصریح کرد: در آموزش و پرورش قانون و رویه این است که اگر کتابی چاپ می شود ، باید حداقل یک تا چند سال به صورت آزمایشی تست شود و بعد به صورت سراسری اجرایی شود، اما این مساله زیر پا گذاشته شده است.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در حال حاضر مشغول تغییر نظام آموزشی است که از دید ما خلاف قانون است ؛ در حال تغییر کتاب های درسی است تا برای کلاس ششم مورد استفاده قرار گیرد ، که این کار بدون تست کتب ، خلاف است ؛ این ها نشان از بی مطالعه حرکت کردن این وزارتخانه است که ما را نگران کرده است.

وی گفت: آقای حاجی بابایی هم و غمش پیشرفت و ارتقای نظام آموزشی است ، اما متاسف هستم که با این حرکات عجولانه ای که دارد صورت می پذیرد، آموزش و پرورش به چالش کشیده می شود و سیستم آموزشی ما قطعا لطمه خواهد خورد.

عباسپور تاکید کرد: تعطیلی مدارس در پنج شنبه ها نادرست است ، ما جز کشورهایی بودیم که از نظر ساعات تدریس جز کشورهای رده پایین دنیا جای داشتیم و ساعات تحصیلی دانش آموزان ما بسیار پایین بود و حالا تعطیلات را زیاد کرده ایم و با این روند فکر می کنم جز عقب مانده ترین کشورها از نظر طول مدت حضور دانش آموزدر مدرسه قرار بگیریم.

وی افزود: حضور دانش آموز در مدارس دنیا پنج روز است ، اما این پنج روز از صبح تا 5 بعد از ظهر طول می کشد و مدارس دریک سال تنها دو ماه تعطیلند ، در حالیکه مدارس ما چهار ماه تعطیلند و ساعت حضور دانش آموز در آنها کم است و این به این معناست که بچه های ما رها هستند و ما هیچ کدام از اصول پذیرفته شده جهانی آموزش و پرورش را رعایت نمی کنیم.

وی افزود: ادامه این روند برای آموزش و پرورش ما یک فاجعه است و این فاجعه متاسفانه در لوای شعارهای تبلیغاتی به پیش می رود.


گفتنی است که هجدهم اردیبهشت وزیر آموزش و پروش از تعطیلی تمام مقاطع تحصیلی مدارس در روزهای پنج‌شنبه از سال تحصیلی آینده خبر داد. به این ترتیب مدارس سال تحصیلی 92-91 را در حالی آغاز خواهند کرد که باید برنامه تحصیلی خود را طی 5 روز هفته و از روز شنبه تا چهارشنبه اجرا کنند.

همچنین از پیش نیازهای اجرا شدن این طرح، الزام برای یک نوبته بودن مدارس است که به گفته حاجی بابایی هم اکنون 80 درصد مدارس به صورت یک نوبته کلاس‌های درس را برگزار می‌کنند. بنابر این طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌های مدارس، بخشی از ایده‌های محمود احمدی‌نژاد برای افزایش تعطیلات آخر هفته را در کمتر از یک سال وارد فاز اجرایی کرده است و در این میان تنها مانده است فاز تعطیلی ادارات دولتی.

کلید ماجرای تعطیلی مدارس را هم البته خود محمود احمدی‌نژاد زد. آن هنگام که در تابستان سال گذشته از ایده تعطیلی مدارس و ادارات دولتی در روزهای پنج‌شنبه سخن گفت. سخنی که با واکنش بسیاری از نهادهای نظارتی و البته مجلسی‌ها مواجه شد.

اگرچه استناد رییس‌جمهور همواره بر این نکته بوده است که تعطیلات، به افزایش بهره‌وری نیروی کار می‌انجامد و ایران از نظر تعطیلات در دسته کشورهایی قرار می‌گیرد که تعطیلات کمی دارند، اما این توجیهات نتوانست هیچ‌گاه از بار انتقادات بکاهد. چرا که بحث ساماندهی تعطیلات از دوره مجلس هفتم مطرح بوده و مجلسی‌ها همواره بر این باور بودند که ایران از بالاترین تعطیلات در میان کشورهای جهان برخوردار است و افزایش تعطیلی‌ها به عناوین مختلف باعث کاهش بهره‌وری و البته ضرر‌های اقتصادی می‌شود.

این در حالی است که احمدی‌نژاد سال گذشته یک بار هم به تحقیقات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت که طبق این تحقیقات ایران پس از یمن کمترین تعطیلات را در بین کشورهای جهان دارا است. بعدها گزارش مبسوط این تحقیق هم رسانه‌ای شد، اما از سوی دیگر مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی پیشنهادگونه را ارائه کرد که براساس آن شمار تعطیلات سراسری کشور از 25 روز کنونی به 16 روز کاهش می‌یابد.

این مرکز تاکید داشت که مقایسه شمار تعطیلات ایران با سایر کشورها، به دلیل پایین بودن سرانه ساعات کار مفید در کشورمان مقایسه نادرستی است و از نظر افزایش بهره‌وری نیز نمی‌توان به این تعطیلات امید چندانی بست. با این حال احمدی‌نژاد در ادامه دفاعیات خود از طرح افزایش تعطیلی‌ها گفت که مخالفان افزایش تعطیلات «رد پایشان در مکان‌های تفریحی کشور است و همیشه در حال پرکردن جدول تعطیلات خارج از کشور خود هستند؛ اما ادای روشنفکرها را در‌می‌آورند و می‌گویند تعطیلی پنج‌شنبه‌ها به ضرر کشور است.»

به‌رغم این انتقادات و پاسخ‌های دو جانبه، تعطیلی پنج‌شنبه مدارس از دبستان‌ها و به صورت آزمایشی در سال تحصیلی گذشته آغاز شد و در نهایت از سال تحصیلی جاری، تمام دبستان‌ها در روزهای پنج‌شنبه تعطیل شدند. پس از تعطیلی دبستان‌ها، آموزش و پرورش به سراغ مدارس راهنمایی و متوسطه رفت و عنوان شد که مدارس یک‌نوبته می‌توانند در صورت تمایل و با هماهنگی مدیر مدرسه و منطقه، روزهای پنج‌شنبه تعطیل شوند.

همین میزان تعطیلات هم منتقدانی داشت که آموزش و پرورش هم در پاسخ به منتقدان طرح تعطیلی پنج شنبه‌های مدارس با تاکید بر اینکه این طرح در جهت استحکام خانواده‌ها است، تقویت انگیزه و نشاط دانش‌آموزان برای فراگیری بیشتر دروس، گسترش فعالیت‌های پرورشی و فوق‌برنامه برای رشد همه جانبه تربیتی دانش‌آموزان و انطباق بیشتر برنامه‌های آموزشی و تربیتی با شرایط سنی و ویژگی‌های روانی دانش‌آموزان را از اهداف این طرح عنوان می‌کرد.

این کش و قوس‌ها تاکنون منتج به نتیجه نشده است و فعلا مدارس مشمول طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها شده‌اند. وزیر آموزش و پرورش ضمن اعلام این خبر تاکید کرده است که «این موضوع قانون است؛ شورای‌عالی آموزش و پرورش تصویب کرده و رییس‌جمهور امضا و ابلاغ کرده است.» حمیدرضا حاجی‌بابایی در این خصوص گفت: در حال حاضر تمام دبستان‌ها و بیش از 80 درصد مدارس راهنمایی و متوسطه پنج‌شنبه‌ها تعطیل هستند.

بر این اساس و با توجه به اینکه در طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌های مدارس، ضرورت بر یک‌نوبته شدن مدارس است، وزیر آموزش و پرورش در همایش تقدیر از فرهنگیان بسیجی برگزیده هم در این باره اظهار کرده بود که «اصل بر این است که در مهر ماه سال 91 هیچ مدرسه‌ای دونوبته نباشد مگر اینکه با بررسی‌های انجام شده مدرسه دیگری در آن مناطق وجود نداشته باشد.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved