۹۰ درصد از واحدهای نساجی کاشان همانند ریسندگی و بافندگی کاشان، حریر و مخمل، کارخانه صنایع فرش ماشینی راوند و تعدادي ديگر از واحدهاي توليدي تعطیل و یا در شرف تعطیلی قرار دارند.
ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر کاشان گفت: صنعت نساجی کاشان به عنوان يكي از قطبهاي نساجی کشور در وضعیت بحرانی قرار دارد و زنگهای خطر ورشکستگی کامل صنعت نساجی اين استان به صدا درآمده است.
ماشاءالله زهتابی در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به وضعیت نابسامان صنعت نساجی کاشان خاطر نشان کرد: بیتوجهی به این صنعت موجب شده است تا چرخ کارخانههای نساجی به تدریج از حرکت بايستد.
او افزود: ۹۰ درصد از واحدهای نساجی کاشان همانند ریسندگی و بافندگی کاشان، حریر و مخمل، کارخانه صنایع فرش ماشینی راوند و تعدادي ديگر از واحدهاي توليدي تعطیل و یا در شرف تعطیلی قرار دارند.
زهتابی با انتقاد از واردات بیرویه منسوجات تولید خارج در کشور اظهارداشت: بسیاری از واحدهای تولید منسوجات کاشان، کارخانه و زمینها و ماشین آلات خود را برای جبران بدهیهای خود به فروش گذاشتهاند.
او در ادامه گفت: کارخانه حریر مخمل کاشان که زمانی چهار هزار و ۲۰۰ کارگر داشته با تخریب بخش شماره یک خود و تبدیل وضعیت این واحد تولیدی به ساخت واحدهای مسکونی به طور کلي تعطیل شده و بخش شماره دو (ابریشم) این واحد تولیدی درمحل جدید با ۲۹۶ کارگر مشغول به تولید است.
او در ادامه از مشکلات واحد تولیدی راوند یاد کرد و افزود: صنایع نساجی راوند نیز که در گذشته با دو هزار کارگر فعال بود هم اکنون ۱۰درصد از کارگران بدون حضور در کارخانه حقوق خود را دریافت میدارند وکارخانه به طور کل تعطیل شده است.
به گفته وی، امروزه واحدهای تولیدی در صنعت نساجی کشور با ظرفیتی پایین به کار مشغول هستند که همین موضوع، بازدهی این صنعت را به حداقل رسانده است.
اوگفت: ریسندگی و بافندگی نساجی کاشان نیز از جمله واحدهای نساجی است که با ۵ هزارو ۵۰۰ نیروی کاری که در گذشته داشت در حال حاضر با ۹۰۰ کارگر با حداقل ظرفیت خود فعال است.
زهتابی در ادامه با بیان مطلب فوق افزود: از ۹۰۰ کارگر بجای مانده در این کارخانه حدود ۴۰۰ کارگر بیمه بیکاری دریافت میكنند و کارخانه هم اکنون با ۵۰۰ کارگر مشغول به تولید است و این درحالیست که ریسندگی شماره یک این کارخانه بطور کلي تخریب شده است.
این فعال کارگری در خاتمه خاطر نشان کرد: مشکلات صنعت نساجی هم اکنون به بخشهای دیگر زیر مجموعه این صنعت نیز سرایت کرده است که بخشی از آن را در صنف پارچه فروشان به وضوح مشاهده میکنیم که امید واریم مسئولان با اندیشیدن و اجرای تدابیر جدی و کارآمد این مشکلات را به تدریج برطرف کنند.