به علت قطع شدن برق؛ بیش از ۲۰ هزار قطعه ماهی از نوع «قزل آلا» در یک مرکز پرورش ماهی در روستای خوشه مهر از توابع شهرستان بناب تلف شد.
فارس:حسین طارمی مدیر این مجموعه پرورش ماهی در خصوص دلایل تلف شدن ماهیها گفت: به دنبال قطعی برق در یکی از محلات روستای همجوار، خط اصلی برق روستای «خوشهمهر» و پنج روستای دیگر منطقه نیز قطع شد و با وجود مراجعات و تماسهای مکرر با مراجع ذیربط از جمله «امور برق بناب»، «بخشداری مرکزی»، «پلیس ۱۱۰» و اعلام خطر تلف شدن ماهیها در این مجموعه؛ متأسفانه جواب قانع کنندهای دریافت نکردیم.
وی افزود: بالاخره بعد از گذشت سه ساعت برق وصل شد، اما با توجه به طولانی شدن زمان قطعی برق؛ بیش از ۲۰ هزار قطعه «ماهی قزل آلا» در اثر نرسیدن اکسیژن به موقع خفه شده و تلف شدند.
طارمی گفت: برای وصل برق شش روستای منطقه تنها یک سیمبان در محل حضور داشت که به تنهایی قادر به انجام امور محوله نبود.
وی همچنین اظهار کرد: برق مصرفی این مجموعه بیش از ۸۰ آمپر است و ژنراتور برق اضطراری موجود در این مجموعه بیش از یک ساعت جوابگوی قطعی برق نشد.
طارمی کل میزان خسارت وارده به مجموعه پرورش ماهی را ۱۲ تن و بیش از ۸۰۰ میلیون ریال برآورد کرد و سپس گفت: به دنبال این اتفاق، با وجود تلاشهای زیاد موفق به پیداکردن قاضی کشیک برای گرفتن دستور بررسی توسط پلیس نشدم.
وی با انتقاد از عدم همکاری مسئولان با تولیدکنندگان؛ در خصوص دلایل بیمه نکردن این مجموعه خاطرنشان کرد: عدم تأمین خسارات وارده از سوی بیمه از جمله دلایل بیمه نکردن این مجموعه است.
طارمی در عین حال تصریح کرد: در کنار ماهیهای تلف شده بیش از ۱۳۰ هزار قطعه بچه ماهی نیز موجود بود که در صورت ادامه قطعی برق برای ساعات طولانی باید شاهد خفه شدن آنها نیز میبودیم.
مدیر مجموعه پرورش ماهی مقصر است/ ژنراتور تولید برق مجموعه خراب بود
مدیر امور برق بناب نیز با حضور در محل حادثه طی گفتوگویی با خبرنگاران؛ علت اصلی قطع شدن برق را اتصال یکی از شبکههای توزیع در «روستای چلقایی» اعلام کرد و گفت: این اتصال به صورت اتفاقی و در اثر آسیبرسانی یکی از رهگذران روی داده بود و به همین علت فرصتی برای اطلاع رسانی قبلی وجود نداشت.
علی حاجیزاده ضمن رد اظهارات مدیر مجموعه پرورش ماهی مبنی بر قطعی سه ساعته برق افزود: بر اساس سیستم ثبت شده در اتوماسیون، کل زمان قطعی برق ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه بوده که آن هم بر اساس ترم کشوری طبیعی است و از ترم کشوری پایینتر است.
وی گفت: این قطعی برق در سه ماهه گذشته در این منطقه نخستین مورد قطعی بوده که ایدهآل است.
مدیر امور برق بناب در ادامه اظهار کرد: بر اساس قرارداد فروش برق؛ مدیران مجموعه باید یک دستگاه ژنراتور برق قوی به منظور تأمین برق مورد نیاز در مواقع اضطراری در محل نصب میکردند که ژنراتور موجود در محل خراب بوده و جوابگوی برق اضطراری مورد نیاز مجموعه نبوده و در این خصوص مدیر مجموعه مقصر اصلی است.
حاجیزاده همچنین تصریح کرد: در صورت تشخیص مراجع قضایی مبنی بر مقصر بودن امور برق در زمینه تلفات ماهیها، آمادگی جبران بخشی از خسارات وارده به مدیر مجموعه را از محل بیمه موجودات زنده شبکه توزیع برق دارا هستیم.
مجموعه پرورش ماهی طارمی سالانه با تولید ۴۰ تن ماهی قزل آلا و عرضه آن به بازارهای مصرف در شهرهای مختلف استان آذربایجانشرقی به ویژه مرکز استان؛ در سال گذشته به عنوان واحد نمونه استانی انتخاب شده بود و امسال قرار بود میزان تولید خود را به ۶۰ تن در سال افزایش دهد و در صورت حمایت مسئولان ذیربط ظرفیت تولید خود را در سالهای آتی به ۱۰۰ تن در سال برساند.