ایسنا: یک مدیر نفتی که کمتر از دو ماه پیش اظهاراتش در زمینه تکذیب خبر مهم خودداری ایران از تحویل نفت به کشتی نفتکش یونانی با استقبال رسانههای بیگانه مواجه شده بود و عملاً خبری را که برد زیادی از لحاظ اقتصادی و سیاسی داشت، سست کرد، بار دیگر امروز در گفتوگو با یک خبرگزاری مدعی شد که ایران صادرات نفت خود به یونان و اسپانیا را قطع نکرده است.
محسن قمصری مدير امور بينالملل شركت ملي نفت اظهار داشت که تا کنون صادرات نفت ایران فقط به انگلیس و فرانسه قطع شده و هنوز دستور توقف صادرات نفت به اسپانیا و یونان به او داده نشده است. وی در پاسخ به این سوال که وزیر نفت، قطع صادرات نفت به یونان را تأیید کرده است، مدعی شد که این خبر را پرس تی وی اعلام کرده است نه وزیر و چنین خبری صحت ندارد.
اما این ادعا در حالی از سوی این مدیر درجه سه نفتی عنوان میشود که وزیر نفت سهشنبه هفته گذشته در حاشیه بهرهبرداری از طرح بوتن 1 پتروشیمی جم در عسلویه درباره صادرات نفت به یونان صراحتاً تأکید کرد: «هنوز توافق برای صادرات نفت به یونان نهایی نشده و جمهوری اسلامی ایران فعلا به این کشور نفت نمی فروشد.» جالب اینجاست که این خبر را سایت شانا متعلق به روابط عمومی وزارت نفت نیز منتشر کرد و این خبر در حال حاضر بر روی خروجی این سایت موجود است.
خبر قطع صادرات نفت ایران به یونان و اسپانیا ظرف دو هفته گذشته بازتاب زیادی در رسانههای دنیا داشت، بهطوری که توهم غرب در مورد اثرگذاری تحریمها شکست و موجب شد در مذاکرات استانبول تا حدود زیادی ادبیات تهدید و دل بستن به رویکرد فشار و مذاکره کنار گذاشته شود.
همچنین مقامهای یونان و اسپانیا نیز در ظرف این مدت قطع صادرات نفت ایران را تأیید کرده و با تأکید بر اینکه بهدنبال جایگزین هستند، از دشواریهایی که با آن مواجه خواهند بود، سخن گفتهاند.
در این شرایط مشخص نیست چرا یک مدیر درجه چندم در وزارت نفت بر خلاف سیاستهای رسمی که با امنیت ملی کشور گره خورده خود را برای اظهار نظر بر خلاف مواضع رسمی دارای حق میداند.
نکته قابل توجه اینکه همین فرد در اسفند ماه سال گذشته نیز پس از آنکه خبر صحیحی مبنی بر خودداری ایران از تحویل نفت به نفتکش ایرانی منتشر شد، این خبر را تکذیب کرد که این تکذیبیه دقایقی پس از قرار گرفتن بر روی خروجی پایگاه اطلاه رسانی شانا (اداره کل روابط عمومی نفت) حذف شد اما در کنار تکذیبیه یکی دیگر از مقامهای نفتی اثر نامناسبی از لحاظ رسانهای بر جای گذاشت.
قطعا ساختارهای کلان تصمیمگیری در کشور و به تبع آنها مدیریت کلان صنعت نفت با توجه به سنجش منافع ملی درباره نحوه عکسالعمل در برابر تحریمهای نفتی اروپا تصمیمگیری میکنند و هرگونه اعوجاج و خطایی در حرکت کلی رسانهها و مسئولان غیر مسئول در داخل کشور از تاثیر مطلوب تصمیمات کشور به ضرر منافع ملی خواهد کاست و موضع قاطع ایران را در این باره تضعیف خواهد کرد.