ایلنا: در حالي كه خبرها از افزايش فعاليت دزدان دريايي حكايت دارد، سفيرسومالي در تهران اعتقاد دارد مردم كشورش دزدي دريايي را حرام مي دانند.
به گزارش ایلنا به نقل از سامانه خبري سازمان بنادر و دريانوردي خليف كيديه موسي بيان داشت: مردم سومالي اعتقاد دارند درآمد حاصل از دزدي دريايي حرام است و از اين پول نمي توان استفاده كرد. به همين دليل اگر فرزندي به سمت دزدي دريايي برود از خانواده بيرون رانده مي شود.
وي ادامه داد: مردم سومالي اعتقاد دارند با پول حاصل از دزدي دريايي نمي توان زندگي كرد چراكه اين پول بركت ندارد. دولت سومالي تلاش هاي زيادي انجام داده تا دزدي دريايي از بين برود. بزودي با استقرار دولت مركزي و حضور نيروهاي امنيتي در شهرهاي ساحلي مقدماتي ايجاد مي شود تا دزدي دريايي از بين برود.
وي بيان داشت: سومالي توان صادرات ماهي به تمام كشورهاي دنيا را دارد. ما به همه توصيه مي كنيم اگر قصد كمك به سومالي را دارند از ما ماهي بخرند. به اين ترتيب ديگر نگراني براي دزدي دريايي وجود نخواهد داشت. مردم اگر بتوانند ماهيگيري كنند و ماهي بفروشند دليلي براي دزدي دريايي وجود ندارد.
سفيرسومالي در تهران افزود: اعتقاد ما اين است كه روند دزدي دريايي در سومالي كاهش پيدا كرده است. متاسفانه گروه هاي تبهكار از فرصت استفاده كرده اند و در سومالي حضور دارند. اين گروه ها به نام مردم سومالي دزدي دريايي انجام مي دهند در حالي كه از مردم نيستند.
وي افزود: خريد اسحله و تجهيزات نظامي در سومالي به دليل حضور همين افراد بسيار ساده و ارزان شده است. در سومالي جوانان به صورت متوسط از 18 تا 25 سالگي به سمت دزدي دريايي مي روند. متاسفانه بسياري از آنها هم كشته مي شوند. تمامي پولي كه اينها كسب مي كنند به هيچ عنوان براي سومالي هزينه نمي شود. يعني شما حتي نمي توانيد در سومالي يك ساختمان ببنيد كه با پول حاصل از دزدي دريايي ساخته شده باشد. اين پول ارزش ندارد.