آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 16 فروردین ماه 1391 برابر با 2012 Wednesday 04 April

چرا اکران «گشت ارشاد» و «خصوصی» محدود شد؟

روزنامه مردمسالاری: اکران نوروز 91 يکي از جنجالي‌ترين اکران‌هاي اين سال‌ها بود.پنج فيلم از ميان فيلم‌هاي جشنواره سي‌ام انتخاب شدند و طبق گفته مسئولان سينمايي، سه فيلم روي پرده نوروز فيلم‌هاي سياسي بودند.

در اين بين،دو فيلم «گشت ارشاد» سعيد سهيلي و «خصوصي» حسين فرحبخشبا اعتراض‌هايي روبرو و در نتيجه با محدوديت اکران مواجه شدند کهبه فروش‌شان لطمه زيادي وارد کرد.

حالا عليرضا سجادپور، مدير نظارت و ارزشيابي معاونت سينماييدر گفت‌وگو با خبرآنلاين قضيه را طور ديگري تحليل مي‌کند. به گفته او اين دو فيلم به هيچ وجه سياسي نيستند و تعداد سالن‌هايشان بهتشخيص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي کم شده است.

شما در انتخاب فيلم‌هاي اکران نوروز دخالت داشتيد؟

انتخاب فيلم‌ها با شوراي صنفي نمايش است، اما ما هم نظر مي‌دهيم. امسال شوراي صنفي نمايش بيشتر از هميشه با ما مشورت کرد و اتفاقا نظر شخصي من هم خلاف انتخاب‌ها بود، اما خوب اين مسئله نظر شخصي من بود و دوستان ديگر نظرات ديگري داشتند. به همين دليل ما در انتخاب فيلم‌هاي نوروز اعمال نظر نکرديم و اگر اين کار را مي‌کرديم خلاف قانون بود.

پس چرا دو فيلم «خصوصي» و «گشت ارشاد» از پرده سينماها برداشته شد؟ مگر انتخاب اين فيلم‌ها خلاف قانون بود؟

اين دو فيلم از پرده سينماها برداشته نشد. هنوز هم اکران هستند و فروششان را مي‌کنند. اصلا اگر قرار بود اين فيلم‌ها برداشته شوند از همان قبل عيد روي پرده نمي‌رفتند.

تعداد سالن‌هاي اين دو فيلم نصف شد و در هيچ شهرستاني هم روي پرده نيستند.

اين تصميمي بود که سازمان سينمايي گرفت. نظر آن‌ها بوده که تعداد سالن‌ها نصف شود و دليل اين کار را از خودشان بپرسيد. من مسئول اين کار نيستم.

اگر سازمان سينمايي مسئول است چرا بعد از دادن بيانيه اين سازمان حوزه هنري و شهرداري، سالن‌هاي خودشان را از اين دو فيلم گرفتند؟ قرار بود سازمان سينمايي تحت فشار قرار بگيرد؟

من مسئول سالن‌هاي حوزه هنري و شهرداري نيستم و اين‌ها را بايد از خودشان بپرسيد. مسئله بيانيه را هم بايد از سازمان سينمايي سوال کنيد نه از من.

«خصوصي» و «گشت ارشاد» دو فيلم سياسي جشنواره سي‌ام بودند. شما گفته بوديد که از فيلم‌هاي سياسي حمايت مي‌کنيد و فيلمسازان را يا ساخت فيلم‌هاي سياسي تشويق کرديد. نبايد زمان اکران از اين فيلم‌ها حمايت کنيد؟

اين دو فيلم در دسته‌بندي فيلم‌هاي سياسي قرار نمي‌گيرند و اصلا سياسي نيستند. تنها فيلم سياسي اکران نوروز «قلاده‌هاي طلا» است. ممکن است اين دو فيلم هم تم‌هاي مختلف داشته باشند و رگه‌هايي از مسائل سياسي را نشان دهند، اما فيلم سياسي نيستند. «گشت ارشاد» که فيلم کمدي است و اصلا ربطي به فيلم‌هاي سياسي ندارد.

پس هشت فيلمي که در جشنواره سي‌ام به عنوان فيلم‌هاي سياسي معرفي شدند، کدام فيلم‌ها هستند؟

پنج، شش فيلم سياسي در جشنواره امسال بيشتر نداشتيم. من هم حضور ذهن ندارم که نام همه‌شان را بگويم.

شما به چه فيلمي سياسي مي‌گوييد؟

سينما مخلوطي از فيلم‌هاي مختلف با تم‌هاي مختلف است و نمي‌شود اينطور ارزيابي‌اش کرد. من اواخر سال 89 تعريف دقيقي در خصوص فيلم‌هاي سياسي دادم و فکر نمي‌کنم ديگر ضرورت داشته باشد در‌اين‌باره صحبت کنم.

اگر قرار باشد اين مشکل براي فيلم‌هاي ديگر به خصوص فيلم‌هاي سياسي به وجود بيايد، باز هم شما اکران فيلم ها را متوقف مي‌کنيد؟

اکران «گشت ارشاد» و «خصوصي» متوقف نشده است. البتهفکر نمي‌کنم اين مشکل براي فيلم‌هاي ديگر به وجود بيايد. در اين مورد هم ما خودمان مشکل را برطرف کرديم.

سالن‌هايي که از دو فيلم «گشت ارشاد» و «خصوصي» گرفته شد، بين سه فيلم باقي مانده اکران نوروز تقسيم شد؟

با توجه به اينکه روزهاي عيد لابراتوارها تعطيل بودند طبيعي بود امکاني براي کپي جديد فيلم‌ها وجود نداشته باشد، اما باز هم سالن‌هايي که امکان نمايش فيلم‌ داشتند خالي نگذاشتيم.

اکران دوم نوروز مشخص شده است؟

اين را بايد از شوراي صنفي نمايش بپرسيد. ضمن اينکه فعلا فرصت داريم و تا ارديبهشت‌ماه وقت هست. هيچ مشکلي هم در اکران دوم پيش نخواهد آمد.

فکر نمي‌کنيد اگر فيلم‌هاي ديگربا قابليت فروش بيشتربراي اکران نوروز 91 انتخاب مي‌کرديد، اين حرف و حديث‌ها پيش نمي‌آمد؟

هر نوع چينشي مي‌توانست جاي اين بحث را داشته باشد. نظرات متفاوت است و بالاخره اين اختلاف‌ها پيش مي‌آيد. شوراي صنفي نمايش هم بهترين گزينه براي انتخاب فيلم‌هاست و بالاخره يکي بايد فصل الخطاب باشد. همه اکران‌ها هم زير نظر شوراي صنفي نمايش است.

اما اين انتخاب‌ها آنقدر بد بود که صداي همفکران شما هم درآمد.

با اين مسئله مخالفم و فشارها هيچ نقشي در تصميم‌گيري‌هاي ما نداشته است. کاهش تعداد سالن‌هاي دو فيلم نظر شوراي صنفي نمايش و وزارت فرهنگ و ارشاد است و هيچ نهاد ديگري هم در اين تصميم‌گيري دخالت نکرده است.
اما به نظر مي‌آيد دولت در اقتصاد سينما به صورت مستقيم دخالت مي‌کند. اين سوال شما ربطي به اکران ندارد، اما با تحليل‌تان اصلا موافق نيستم.

جواب نمي‌دهيد؟

نه اينکه نخواهم جواب بدهم، اين مسئلهربطي به اکران ندارد و بحثش هم طولاني و مفصل است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved