آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 22 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Monday 12 March

نرخ بيکاری در کردستان به 24 درصد افزايش يافت

روزنامه مردمسالاری: مدير طرح تدوين سند توسعه اشتغال کردستان با اشاره به روند غيرقابل قبول سرمايه گذاري و جذب مشوق هاي لازم براي ايجاد کسب و کار در استان از پيش بيني افزايش نرخ بيکاري استان به 24درصد تاپايان سال 94 خبر داد.
بايزيد مردوخي در شوراي توسعه و برنامه ريزي استان در سنندج، اظهار کرد: بسترسازي نظام تدبير، افزايش بهره وري محيط کاري و تقويت بخش خصوصي مولفه هاي پيش بيني شده در سند توسعه اشتغال و سرمايه گذاري براي دستيابي به رشد و شکوفايي اقتصادي استان کردستان است.
وي نبود نظام تدبير مناسب در طول چهار برنامه گذشته توسعه کشور را از جمله عوامل مهم در عدم دستيابي به نتايج مورد انتظار اين برنامه ها در حوزه هاي اشتغال و سرمايه گذاري برشمرد.
اين صاحب نظر اقتصادي تصريح کرد: با اشاره به اين که در اين برنامه ها دانش آموخته هاي دانشگاه ها، جوانان و زنان بيشترين آمار بيکاري در جامعه را به خود اختصاص داده اند بايد با ايجاد نظام تدبير مناسب و با خلاقيت، نوآوري و ارايه راهکارهاي راهبردي در زمينه ايجاد اشتغال مولد و پايدار تلاش هاي منسجمي صورت گيرد. مردوخي افزود: بر اساس آمارهاي سال 85 تقاضاي نيروي کار در اين سال 393 هزار شغل بوده است که اين ميزان در سال 89 به 417 هزار شغل افزايش يافته است و به طور ميانگين مي توان گفت که سالانه 6 هزار و 600 شغل در کردستان ايجاد شده است.
وي اظهار داشت: نرخ مشارکت زنان در اشتغال استان در سال 85 حدود 11 درصد بوده است که اين ميزان در سال 89 به 13 درصد افزايش يافته است اما با توجه به جمعيت بالاي زنان و تعداد کثير بانوان دانش آموخته دانشگاه ها انتظار مي رود اين درصد مشارکت بالاتر برود.
مردوخي به پروسه افزايش نرخ بيکاري در استان اشاره کرد و افزود: اين ميزان در سال 75 حدود 9 درصد و در سال 85 به 20 درصد رسيده است که در سال 89 نيز به 23 درصد افزايش يافته است.
وي بخش غيردولتي را موتور اشتغال کشور و به تبع آن در کردستان ذکر کرد و افزود: افزايش سرمايه گذاري و ايجاد مشوق هاي لازم براي گسترش فضاي کسب و کار در استان از جمله نيازهاي حياتي براي کاهش بيکاري در استان است که در صورت عدم توجه به اين مهم مي توان پيش بيني کرد که تا پايان سال 94 نرخ بيکاري استان به 24 درصد افزايش خواهد يافت.
مدير پروژه طرح تدوين سند توسعه اشتغال و سرمايه گذاري کردستان، سند اشتغال و سرمايه گذاري استان، اسناد دانشگاهي و شهرستاني اشتغال و سرمايه گذاري و سامانه اطلاع رساني فرصت ها و مشوق هاي سرمايه گذاري و مسير دريافت آن ها براي کارآفرينان را به عنوان محصول نهايي طرح تهيه اسناد توسعه اشتغال و سرمايه گذاري استان کردستان عنوان کرد.
مردوخي وجود نيروي جوان و کارآمد و فارغ التحصيلان دانشگاهي در استان و پايين بودن سطح دستمزدها به همراه منابع گسترده آب و خاک، ذخاير زيرزميني فلزي و غيرفلزي و وجود جاذبه هاي فرهنگي و گردشگري همراه با توانمندي هاي حوزه کشاورزي را از جمله نقاط قوتي عنوان کرد که با تکيه بر آن ها مي توان به شکوفايي اقتصاد استان در آينده اي نزديک اميدوار شد.
وي همچنين از متغير بودن وضعيت مرزها در استان، بي ثباتي اقتصادي در شهرهاي مرزي استان، فقدان استراتژي شفاف در بازار کار استان، فقدان انعطاف بازار کار و واردات بي رويه کالا به استان را از جمله موانع پيش روي توسعه پايدار اقتصادي استان عنوان کرد و خواستار توجه جدي مسئولان در اين خصوص شد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved