رادیو آلمان: وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که حمله احتمالی آمریکا به ایران پیامدهای تخریبی بیشتری نسبت به حمله اسراییل در پی خواهد داشت. همزمان یک ژنرال آمریکایی از طراحی تاکتیکی جدید علیه سامانه دفاعی ایران خبر داد.
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا، روز پنجشنبه (۸ مارس/۱۸ اسفند) در گفتوگو با مجله "نشنال ژورنال" اعلام کرد که حمله احتمالی آمریکا به ایران ویرانی بیشتری در مقایسه با حمله اسرائیل به تنهایی خواهد داشت.
پانهتا تصریح کرد که مسلماَ حمله اسرائیل به ایران تاثیرات خود را خواهد گذاشت، اما حمله آمریکا چندین برابر مخربتر و گستردهتر خواهد بود. اسرائیل و آمریکا دربارهی خطرات برنامه اتمی ایران و همچنین چگونگی برخورد نظامی با جمهوری اسلامی هم اکنون هم نظر نیستند.
دولت اوباما در حال حاضر میکوشد که از همهی امکانات دیپلماتیک و تدابیر تحریمی علیه ایران استفاده کند. رئیسجمهور آمریکا بارها تاکید کرده است که حمله نظامی آخرین گزینه علیه برنامه اتمی ایران خواهد بود.
مئیر داگان، رئیسپیش سازمان امنیت اسرائیل (موساد) نیز بار دیگر درباره حمله زودرس به ایران هشدار داد. وی گفت که باید به گزینههای دیگر فرصت داد. داگان که با شبکه خبری "سیبیاس" آمریکا سخن میگفت، تاکید کرد که به باراک اوباما اعتماد دارد و بر این باور است که رئیسجمهور آمریکا نخواهد گذاشت که ایران به قدرتی اتمی بدل شود. قرار است مشروح این گفتوگو روز یکشنبه (۱۱ مارس) از تلویزیون "سیبیاس" پخش شود.
تاکتیک نظامی جدید آمریکا علیه ایران و سوریه
بهرغم اظهارات باراک اوباما مبنی بر پرهیز از "پرگویی" درباره احتمال جنگ علیه ایران، بخشی از تاکتیک جدید نظامی آمریکا برای یک حمله احتمالی به ایران توسط یکی از فرماندهان نظامی این کشور فاش شد.
ژنرال هربرت کارلیسل، جانشین فرمانده نیروی هوایی آمریکا روز پنجشنبه (۸ مارس/۱۸ اسفند) اعلام کرد که آمریکا از سال گذشته کار بر روی "بمب بزرگ سنگرشکن" را آغاز کرده است. این بمب سنگرشکن حدود ۱۴ تن وزن دارد و قادر به نفوذ به ژرفای ۶۰ متری زمین است.
این ژنرال آمریکایی تصریح کرد که توانایی این بمب بزرگ مستمراَ توسعه یافته و هم اکنون بخشی از زرادخانه ارتش آمریکا به حساب میآید و برای مقابله با کشورهایی نظیر ایران میتواند بهکار گرفته شود.
ژنرال کارلیسل که در کنفرانسی پیرامون برنامه دفاعی آمریکا سخن میگفت، تاکید کرد که در صورت شکست مذاکرات اتمی «میتوان از تواناییهای این بمب در یک سناریوی احتمالی بهره گرفت.»
جانشین فرمانده نیروی هوایی آمریکا گفت: «مقابله با کشورهایی همچون سوریه و ایران، پنتاگون را به اتخاذ تاکتیکهای جدیدی سوق داده که موسوم به "نبرد هوایی- دریایی" است.» این برنامه جدید سبب هماهنگی و توانایی بیشتر نیروهای نظامی آمریکا خواهد شد.
کارلیسل افزود تمرکز این تاکتیک در عرصههای مختلف عملیاتی و ایجاد یک شبکه واحد است که شامل هوا، دریا، فضا و حوزه سایبری میشود. به گفته این ژنرال آمریکایی این شبکهی واحد به جمعآوری و هماهنگی اطلاعاتی دست میزند که از طریق ماهوارهها، سایتهای نظامی و پهپادها کسب کرده است.
وی تصریح کرد که این تاکتیک نظامی جدید پس از تحکیم تواناییهای دفاعی و پدافند هوایی ایران و سوریه طراحی شده و قادر به دور زدن استراتژی دفاعی این کشورهاست. کارلیسل تاکید کرد که فضای سایبری یکی از فاکتورها در مقابله با این دو کشور است. وی در پایان گفت: «همانطور که رهبران ما گفتهاند همه گزینهها بر روی میز است. گزینههایی که ما میتوانیم