سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که تعدادی از نمایندگان مرتبط با فساد سه هزار میلیاردی رد صلاحیت شده اند. وی تعداد کلی نمایندگان ردصلاحیت شده را 35 نفر اعلام کرد.
به گزارش فرارو، عباسعلی کدخدایی با بیان اینکه تصمیم اخیر رئیس جمهور مبنی بر تشکیل هیئت نظارت بر قانون اساسی هنوز در شورای نگهبان مورد بررسی قرار نگرفته است گفت: در زمان یکی از روسای جمهور سابق چنین هیئتی تشکیل شد و همان موقع شورای نگهبان نظر مخالف خود را اعلام کرد و این نظر همچنان به قوت خود باقی است.
کدخدایی همچنین درباره تعداد نمایندگان ردصلاحیت شده مجلس هشتم نیز گفت: «35نفر از نمایندگان فعلی مجلس رد صلاحیت شده اند که کمتر از 5 نفر آنان در مسئله فساد اقتصادی اخیر ارتباط دارند و دلیل رد صلاحیتشان این موضوع است.»
پیش از این اخبار متفاوتی درباره رد صلاحیت برخی چهره های شاخص مجلس هشتم مطرح شده بود. رد صلاحیت نایب رییس دوم مجلس یکی از مهمترین آن ها به حساب می آمد. شهاب الدین صدر رییس سازمان نظام پزشکی و نایب رییس دوم مجلس برای حضور در انتخابات مجلس نهم توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
از طرف دیگر حجت الاسلام نکونام رییس کمیسیون اصل 90 نیز نامش در بین ردصلاحیت شدگان قرار داشت. که بعدها گفته شد که وی تائید صلاحیت شده است اما خود وی از شرکت در انتخابات انصراف داده است.
از طرف دیگر آیت الله علوی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز نامش در بین رد صلاحیت شدگان بقرار داشت که امروز کدخدایی درباره رد صلاحیت وی توضیحاتی ارائه کرد.
در نشست خبری کدخدایی، خبرنگاری به رد صلاحیت این عضو خبرگان اشاره کرد و پرسید چطور ممكن است چنین اتفاقی بیفتد و آیا صلاحیت این فراد برای نمایندگی خبرگان زیر سوال نمیرود؟ كدخدایی در پاسخ گفت: «در مورد اینكه چطور ممكن است اتفاق بیفتد باید گفت به همین سادگی.»
وی افزود: «اما اینكه آیا این رد صلاحیت میتواند بر صلاحیت افراد در جایگاههای دیگر تاثیرگذار باشد یا خیر، پاسخ منفی است. من اشاره میكنم به صحبتهای مقام معظم رهبری و نظر شورای نگهبان مبنی بر اینكه تایید و یا رد صلاحیت در این مورد باری ورود به مجلس است بنابراین افرادی كه به هر دلیل صلاحیتشان مورد تایید واقع نشده است در دستگاه های دیگر میتوانند طبق مقررات ذیربط حضور داشته باشند.»
خبرنگاری در رابطه با بحث «عدم التزام به اسلام» توضیح خواست كه سخنگوی شورای نگهبان گفت: «عدم التزام به اسلام الزاما التزام به واجبات یومیه نیست بلكه ممكن است خلافی صورت گرفته باشد كه آن خلاف به نظر شورای نگهبان التزام به اسلام را مخدوش كرده باشد.»
وی در پاسخ به این سوال كه آیا دروغ گفتن یا عدم وفای به عهد میتواند عدم التزام به اسلام باشد، عنوان کرد که اگر این موارد مصداق عینی داشته باشد بله.
خبرنگاری از امكان دخالت گروهی از جناح خاص در برگزاری انتخابات سوال پرسید كه كدخدایی در پاسخ تاکید کرد: «با توجه به ساز و كارهایی كه در اختیار شورای نگهبان است و نظارت همه جانبهای كه وجود دارد جای هیچ گونه شك و شبههای وجود ندارد و شورای نگهبان به هیچ شخص و یا گروهی اجازه دخالت در انتخابات را نخواهد داد.»
خبرنگاری به انتقادات صورت گرفته علیه عملكرد شورای نگهبان در یكی از روزنامهها اشاره كرد و از برخورد شورای نگهبان در این مورد پرسید كه وی در پاسخ گفت: «این همه ایرادات و انتقادات در رسانهها میشود و ما پذیرای آنها هستیم. رسانهها معمولا هرچه دلشان میخواهد بیان میكنند و ما با آغوش باز پذیرای آن هستیم.»