عبدربه منصور هادی امروز (شنبه) به عنوان رئیس جمهور جدید یمن سوگند یاد کرد. به این ترتیب او جانشین علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین شد که در ماه نوامبر سال گذشته پس از ماهها اعتراض مجبوربه کناره گیری از قدرت شد.
آقای صالح که در مقابل دریافت مصونیت از محاکمه پس از ۳۳ سال از سمت خود کناره گیری کرد، دیروز (جمعه) پس از مداوا در آمریکا به یمن بازگشت.
انتظار می رود آقای صالح در مراسم انتقال قدرت که روز دوشنبه (هشتم اسفند) برگزارمی شود، شرکت کند.
عبدربه منصور هادی که پیش از این سمت معاونت ریاست جمهوری یمن را برعهده داشت، تنها کاندیدای پست رئیس جمهوری بود.
انتقال قدرت در یمن با میانجی گری کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس، بخصوص عربستان سعودی، و با حمایت کشورهای غربی انجام شد.
علی عبدالله صالح چهارمین رئیس جمهوری بود که در یک سال گذشته و از زمان آغاز اعتراضات در کشورهای عربی و شمال آفریقا از قدرت برکنار می شود.
آقای هادی پس از مراسم ادای سوگند بر پایان دادن به نا آرامی ها در یمن تاکید کرد و گفت که باید با مشکلات اقتصادی آن کشور مقابله کرد.
او افزود: "چنانچه با چالش های پیش رو در یمن به درستی برخورد نشود، آشوب ها باردیگر در کشور از سر گرفته می شود."
نماینده سازمان ملل متحد در یمن گفته است که مردم آن کشور خواستار پایان دادن به بحران و آغاز فصلی جدید هستند.
رئیس جمهور جدید یمن برای مدت دو سال انتخاب می شود و پس از آن دور دیگری از انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.
تغییر و تحولات در یمن در حالی انجام می شود که شورش در منطقه وسیعی از آن کشور ادامه دارد، خطر از جانب شبکه القاعده ثبات آن کشور را تهدید می کند و بسیاری از مناطق کشور دچار خشکسالی هستند.
حسام الشرجابی، یکی از مخالفان دولت که اخیرا حزبی موسوم به الوطن را تشکیل داده است، در مصاحبه با بی بی سی اذعان داشت که القاعده یک خطر جدی برای یمن به شمار می آید اما گفت نباید درمورد آن اغراق کرد.