آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 3 اسفند ماه 1390 برابر با 2012 Wednesday 22 February

شورای ملی سوریه: مداخله نظامی یگانه راه حل است

رادیو آلمان: پادشاه عربستان در تماس با دیمتری مدودف گفته است در شرایط فعلی سیاست "گفت‌وگو" بی‌فایده است. یک نماینده ‌شورای ملی سوریه می‌گوید، گزینه غیر از حمله‌ نظامی به سوریه، یک جنگ داخلی فرسایشی است.

بسما کودمانی، از رهبران شورای ملی سوریه، روز چهارشنبه (۲۲ فوریه / ۳ اسفند) به خبرگزاری رویترز گفت: «تمایل شورای ملی سوریه به دخالت نظامی خارجی‌ها برای حل بحران این کشور پیوسته بیشتر می‌شود». وی مداخله‌ نظامی را یگان راه‌حل خواند.

کودمانی می‌گوید: «از دو راه ناگوار ما باید یکی را انتخاب کنیم: یا دخالت نظامی از خارج را بپذیریم یا به یک جنگ داخلی فرسایشی درازمدت تن دهیم».

عضو بلندپایه‌ی شورای ملی سوریه در گفت‌وگو با رویترز از روسیه خواست، برای رساندن کمک به نیازمندان، به ویژه در شهر حمص، دولت سوریه را زیر فشار بگذارد. روسیه تنها پشتیبان رژیم بعث سوریه است که با هر گونه دخالت خارجی در سوریه مخالفت می‌کند.

در حالی که بخشی از اپوزیسیون سوریه به دخالت نظامی در این کشور تمایل نشان می‌دهد، دولت آمریکا می‌گوید که با هرگونه اقدامی که بحران سوریه را تشدید کند مخالف است.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در این رابطه گفت: «ما همچنان معتقدیم که بهترین راه حل برای بحران سوریه، مذاکرات سیاسی است».

روز سه‌شنبه (۲۱ فوریه) ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «به نظر ما فرستادن اسلحه بیشتری به سوریه در حال حاضر مشکلی را حل نمی‌کند.» او در عین حال تاکید کرد که در صورت ادامه‌ی خشونت‌ها در سوریه، آمریکا «به اقدامات دیگری» متوسل خواهد شد.

برخی از ناظران سیاسی اظهارات نولند را چرخشی در سیاست آمریکا تعبیر کرده‌اند. آنها معتقدند که احتمال کمک‌های نظامی آمریکا به مخالفان رژیم بعث قوت گرفته است.


ملک‌عبدالله به مدودف: سیاست گفت‌وگو بی‌فایده است

ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، در گفت‌و‌گویی تلفنی با دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، سیاست گفت‌وگو برای حل بحران سوریه و پایان دادن به خونریزی در این کشور را "بی‌فایده" خواند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ملک عبدالله در این گفت‌و‌گو از مدودف انتقاد کرد که روسیه باید پیش از وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره سوریه با اعراب مشورت می‌کرده است.

پادشاه عربستان سعودی در مکالمه تلفنی با مدودف گفته است: «امروز گفت‌وگو درباره‌ی آنچه که هم‌اکنون دارد در سوریه رخ می‌دهد بیهوده است.»

کاخ کرملین روز چهارشنبه بیانیه‌ای در رابطه با تماس رهبران دو کشور انتشار داد. ولی در این بیانیه‌هیچ اطلاعی از مضمون گفت‌وگوی طرفین داده نشده است.

بیانیه‌ی ملک عبدالله زمانی انتشار یافت که بزرگترین تشکل اپوزیسیون سوریه خواستار مداخله‌‌ی نظامی خارجی در سوریه و حفاظت از حریم هوایی این کشور توسط نیروهای بین‌المللی شد.


ارتش سوریه به کشتار هرروزه ادامه می‌دهد

همزمان با تلاش‌های جامعه‌ی جهانی برای یافتن راه حل بحران سوریه، رژیم بعث به کشتار مخالفان ادامه می‌دهد. روز چهارشنبه (۲۲ فوریه) نیز شهر حمص زیر آتش بمب و خمپاره بود.

بر اساس گزارش‌های نیروهای وابسته به اپوزیسیون، تا بعدازظهر چهارشنبه در نقاط مختلف سوریه دست‌کم ۵۱ نفر کشته‌شده‌اند که باید دو خبرنگار خارجی را نیز به آنها افزود.

گفته می‌شود دست‌کم ۱۷ نفر از کشته‌شدگان از منطقه‌ی بابا عمرو در حمص بوده‌اند.

خبرگزاری رویترز از کشته‌شدن ۲۷ مرد جوان در استان ادلب خبر می‌دهد. از آنجایی که دست‌های کشته‌شدگان بسته شده و همگی بر اثر اصابت گلوله جان باخته‌اند، احتمال می‌رود که آنها به‌طور دسته‌جمعی اعدام شده باشند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از فعالان حقوق بشر می‌نویسد که از آغاز ناآرامی‌ها تا کنون بیش از ۷ هزار و ۶۳۰ نفر کشته شده‌اند. بیش از۵ هزار و ۵۰۰ تن از کشته‌شدگان از مخالفان دولت بوده‌اند، یکهزار و ۷۰۰ نفر به نیروهای دولتی تعلق داشته‌اند و ۴۰۰ نفر نیز سربازانی بوده‌اند که از ارتش گریخته و به اپوزیسیون پیوسته‌اند.


کشته‌شدن دو خبرنگار خارجی؛ «خشونتی بی‌شرمانه»

روز چهارشنبه (۲۲ فوریه) ماری کالوین، خبرنگار پرآوازه‌ی آمریکایی و رمی اکلیک، عکاس- خبرنگار فرانسوی بر اثر اصابت خمپاره به محل اقامتشان در منطقه‌ی باب عمرو در شهر حمص کشته شدند.

خانم کالوین که برای روزنامه‌ی "ساندی تایمز" کار می‌کرد، سال ۲۰۱۰ به عنوان "خبرنگار سال" برگزیده شده بود. اکلیک، عکاس ۲۸ ساله که همکار "لوموند"، "تایم" و "وال استریت ژورنال" بود، جنگ‌ها و ناآرامی‌های گوناگونی، از جمله قیام‌های مردم تونس و مصر و لیبی را به تصویر کشیده بود.

وزارت خارجه آمریکا کشته ‌شدن این دو خبرنگار را «خشونتی بی‌شرمانه» دانست. ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این «نمونه‌ی دیگری است از یک خشونت بی‌شرمانه» رژیم سوریه.

روز دوشنبه نیز یک عکاس سوری که برای رسانه‌های خارجی عکس تهیه می‌کرد کشته شده است.

ارتقاء جایگاه "شورای ملی سوریه"

خبرگزاری آلمان می‌نویسد که دولت این کشور قصد دارد با پشتیبانی از "شورای ملی سوریه"، جایگاه بزرگترین نیروی اپوزیسیون رژیم بعث را در سطح بین‌المللی ارتقاء دهد.

آندریاس پشکه، سخنگوی وزارت خارجه‌ی آلمان روز چهارشنبه ضمن تاکید براین‌که وضعیت سوریه بحرانی است، گفت: جامعه‌ی جهانی باید فعالیت خود را برای کمک به مردم سوریه و پایان دادن به خشونت در این کشور هماهنگ کند.

در کنفرانس "دوستان مردم سوریه" که روز جمعه، ۲۴ فوریه در پایتخت تونس برگزار می‌شود، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان کشورش را نمایندگی خواهد کرد.

علاوه بر آقای وستروله ۶۰ سیاستمدار بلندپایه، از جمله هیلاری کلینتون، وزیر خارجه‌ی آمریکا، نمایندگان اتحادیه‌ی اروپا و اتحادیه‌ی عرب و نیز شورای ملی سوریه شرکت خواهند کرد. روسیه به این دلیل که دولت سوریه به این نشست دعوت نشده، از شرکت در آن خودداری می‌کند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved