ایلنا: رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار بوشهر از تعطیلی بیش از ۶۰ واحد تولیدی در چند سال اخیر در این استان خبر داد و افزود: ۸ واحد بزرگ تعطیل و نیمه تعطیل در بوشهر وجود دارد.
محمد اسماعیل دشمن زیاری با بیان اینکه بعضی از این واحدها برای برون رفت از بحران ورشکستگی به بانکهای استان معرفی شدهاند، تصریح کرد: کمبود نقدینگی، بدهی معوقه به سیستم بانکی و واردات بیرویه کالاها از مهمترین مشکلات این واحدهاست.
وي افزود: تعطیلی واحدها در همه سالها وجود داشته اما از سال ۸۹ به بعد این تعطیلیها بیشتر از گذشته شده است.
او با اشاره به اینکه این تعداد تعطیلی واحدها به غیر از منطقه عسلویه برآورد شده است، ادامه داد: بعضی از شهرداریهای استان از جمله شهرداری گناوه، بوشهر، برازجان به اخراج تعداد زیادی از کارگران خدماتی خود پرداختهاند.
به گفته رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار بوشهر، اجرای قانون هدفمندی یارانهها و واردات بیرویه کالاهای خارجی تاکنون به واحدهای تولیدی بسیاری صدمه وارد کرده است و در حوزه صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی تعداد بیکاران افزایش یافته است.
او در ادامه به تعدادی از واحدها ی بحرانزده و تعطیل و نیمه تعطیل اشاره کرد و گفت: واحدهای تولیدی چون نساجی اعتمادیه با حدود ۱۰۰ کارگر، رنگ سازی قهر با بیش از ۵۰ کارگر، مجموعهٔ پولیمر با واحدهای زیر مجموعه خود با بیش از ۷۰۰ کارگر، صنایع دریایی صدرا که زمانی ۳۵۰۰ کارگر داشت (در حال حاضر در شرف تغییر کاربری است)و گونی بافی شفق با ۲۰۰ کارگر... همگی یا تعطیل شده و یا در شرف تعطیلی هستند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات کشاورزان بوشهری پرداخت و اظهار داشت: ۱۵۰۰ نفر از باغداران و تولید کنندگان خرما به دليل نبود بازار خوب داخلی و خارجی با مشکلات فروش محصولات خود مواجه شدهاند.
او افزود: افزایش قیمت حاملهای انرژی، دریافت کسب پروانه چاه آبیاری و کمبود آب همگی مشکلاتی هستند که باغداران نخلستانهای بوشهر با آن مواجه هستند.
به گفته وی، با ادامه افزایش مشکلات کشاورزان در آینده شاهد کاهش چشمگیر تولید و بیکاری هر چه بیشتر این قشر از کارگران کشور خواهیم بود.