فرمانده انتظامی اصفهان در مراسم افتتاح مرکز درمان و کاهش آسیب معتادان اصفهان اعلام کرد: سالانه بیش از 51 تن مواد مخدر در این استان مصرف میشود.
به گزارش قدس آنلاین از اصفهان ،سردارحسن کرمی با اشاره به مقدار مصرف نگرانکننده مواد مخدر تصریح کرد: طبق جمعبندی صورت گرفته از 96 هزار معتاد در استان اصفهان سالانه 51 تن و 840 کیلوگرم مواد مخدر مصرف میشود که 48 هزار نفر از این تعداد با برآورد روزانه 2 گرم مواد مخدر مصرف میکنند.
وی بابیان اینکه 50 درصد زندانیان معتاد هستند،اظهار داشت: مراکزی هم در خمینیشهر و نیز در قلعهشور اصفهان توسط خیران احداث شده است که علاوه بر جنبه درمان، مرکز اشتغالی را برای معتادان احداث کرده است که بیش از 70 نفر معتاد کارتن خواب در آن مشغول به کار هستند.
کرمی تصریح کرد: بیش از 250 نفر ظرفیت پذیرش در این مرکز نگهداری و درمانی وجود دارد که در طرحهای آتی 25 هکتار در یکی از مناطق اصفهان برای امر کشاورزی در نظر گرفته شده است که با ظرفیت بیشتری در صورت تصویب ساخته میشود.
وی با اشاره به رشد مصرف مواد مخدر صنعتی شیشه در این استان، ادامه داد: میانگین کل هزینههای 96 هزار معتاد اصفهانی در طول یک سال یکهزار میلیارد تومان است.
فرمانده انتظامی استان اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر 30 درصد از معتادان استان اصفهان معتاد به شیشه بوده که میانگین میزان مصرف آنها به صورت سالیانه 10 تن و 368 کیلوگرم با ارزش ریالی 93 میلیارد و 312 میلیون تومان است.
وی یادآور شد :20 درصد از معتادان استان اصفهان را معتاد به مواد مخدر هروئین تشکیل میدهند که سالانه 7 تن هروئین به ارزش ریالی 69 میلیارد و 120 میلیون تومان مصرف میکنند.
وی با تاکید به اینکه هزینههای مصرف مواد مخدر معتادان هزینههایی را نیز به جامعه متحمل میکند،بیان داشت: سالانه حدود 34 تن تریاک با ارزش ریالی 46 میلیارد و 656 از سوی معتادان به جامعه تحمیل میشود.
کرمی ادامه داد: اگر 50 درصد معتادان استان معتاد به مصرف مواد مخدر سنتی گرایش داشته باشند میتوان گفت به طور میانگین سالانه 34 تن تریاک به ارزش ریالی 46 میلیارد و 656 میلیون تومان صرف خرید مواد مخدر میشود.
وی به مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی در ایجاد مراکز درمانی معتادان فعالیتهای خوبی را داشته و در این راستا باید دستگاههای اجرایی استان بخش خصوصی را حمایت کنند.
در ادامه استاندار اصفهان نیز در سخنانی اظهارداشت: هر چند استان اصفهان دارای قابلیتهای زیادی است اما مهاجر پذیری و سکونت در بافت حاشیه شهر باعث ایجاد شیوع اعتیاد و نیز آسیبهای اجتماعی زیادی است که میتوان آن از معضلها قابل توجه و تأمل در استان دانست.
علیرضا ذاکر اصفهانی با اشاره به اینکه اعتیاد مشکل استان و کشور نیست بلکه یکی از مشکلات کشورهای جهان سوم و روبه صنعتی شدن است، اظهار داشت: برخی مسائل و مشکلات استان به واسطه شرایط اقتصادی، نیز موقعیت جغرافیایی استان و نیز قابلیتهای استان مربوط میشود.
وی با بیان اینکه مشکلات استان باید منطقی و علمی، آسیبشناسی و سپس برنامهریزی شود، افزود: با وجود پارهای از مشکلات اما استان اصفهان دارای دستگاههای امنیتی و انتظامی قدرتمندی است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه موضوع حاشیه نشینی، جرایم سازمان یافته و اعتیاد از مسایل اساسی و مهم استان اصفهان است، گفت: تغییر هویت مردم محلههای سنتی اصفهان به خصوص در مناطق شمال شهر اصفهان به دلیل مهاجرتهای مردم دیگر استانها آن را متحمل آسیبهای جدی کرده است.
وی با بیان اینکه جمعیت استان اصفهان روز به روز در حال افزایش است، اضافه کرد: خیابانها و بازارهای شمال شهر اصفهان به خیابان و بازارهای کابل تبدیل شده است و امروز در بازارهای این شهر شاهد حضور تمام اقوام مختلف کشور هستیم.
ذاکر اصفهانی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اشتغال اصفهان در سال گذشته و تعهد 80 هزار فرصت شغلی اشاره کرد و بیان داشت: پیشبینی میشود تا پایان سال 170 هزار فرصت شغلی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه تعهد امسال این استان ایجاد 186 هزار فرصت شغلی است، گفت: تاکنون بیش از 250 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است و نیز بسترسازیهای مناسبی در زمینه مشاغل خانگی و صنایع دستی انجام شده است.