خبرآنلاین: سیدشمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره اتفاقات اخیر در بازار ارز با ایسنا گفتوگویی انجام داده که متن آن در پی میآید.
* اگر قيمت دلار در بازار آزاد به 10 هزار تومان برسد، آيا تاثيري در اقتصاد كشور خواهد داشت؟
ـ با سيستمي كه ما راه اندازي كردهايم، نه! تاثيري ندارد. امروز ارز يك وسيله مبادله است و اگر كسي بخواهد مبادله قانوني و مشروع انجام بدهد، ما دلار هزار و 226 توماني به او ميدهيم، ولي شايد كسي بخواهد خودش روي دلار قيمت بگذارد.
* اگر تاثيري ندارد، پس چرا دولت تاكيد ميكند كه دلالها بايد از بازار جمع شوند و حتي پليس را وارد عرصه كرده است؟
ـ علتش اين است كه دلالها كار غير قانوني انجام مي دهند و با قانون مواجهه ميكنند. وقتي كشور قانون دارد، همه بايد از آن اطاعت كنند. كجاي دنيا و در كدام اقتصاد سالم، افراد در كنار خيابان ارز خريد و فروش ميكنند؟ در حال حاضر ما بازار را به اين سمت ميبريم كه اگر كسي ارز را غير قانوني خريد و فروش كند، حتي نتواند از ارزي كه در دستش دارد استفاده كند.
* مبارزه با خريد و فروش غير قانوني ارز از كي شروع ميشود؟
ـ الان شروع شده است.
* ولي هنوز هم دلالها در ميدان فردوسي به كارشان مشغولند.
ـ بله هستند. هيچ موقع هم ممكن است برچيده نشوند، ولي هم اثر كارشان كمتر مي شود و هم هزينه كارشان افزايش مييابد.
* يك نكته ديگر هم اين است كه در حال حاضر صرافان ارز خريد و فروش نميكنند. چرا بانك مركزي با آنها برخورد نميكند؟
ـ صرافها خريد ارز دارند، فروش ندارند. الان شما اگر دلار را به صرافي تحويل بدهيد، با قيمت هزار و 226 تومان آن را از شما ميخرند. از طرف ديگر اگر صرافي ارزي را از بانك مركزي گرفته باشد و آن را احتكار كند، حتما با آن برخورد ميشود.
* ولي روي شيشه صرافيها تابلوي خريد و فروش ارز نداريم چسباندهاند.
ـ اشكالي ندارد. صرافي ميتواند براي نقل و انتقال ارز فعال باشد. نميتوانيم بگوييم چون خريد و فروش ندارند، بايد تعطيل شوند. شما اگر به يك رستوران برويد و ببينيد با وجود ارائه غذاهاي مختلف، يك غذا وجود ندارد، مطمئنا نمي گوييد كه رستوران بايد تعطيل شود.