خبرگزاری فارس: معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: در قانون جدید مبارزه با مواد مخدر مجازات اعدام برای مجرمان مرتبط با شیشه لحاظ شده است.
حسین ذبحی اظهار داشت: طبق قانون جدید اگر جرم کسی قاچاق، تولید، خرید، فروش و صدور بیش از 30 گرم شیشه است به شدیدترین مجازات یعنی اعدام محکوم میشود.
وی با بیان اینکه بند فوق به تصویب قطعی رسیده است گفت: اگر امروز کسی با هر مقدار شیشه دستگیر شود مانند این است که با همان مقدار هروئین یا مرفین دستگیر شده است پس به همان نحو مجازات شده و مصادره اموال صورت میگیرد.
این مسئول افزود: با توجه به این که اعدام شدیدترین مجازات است اغلب برای عوامل اصلی باندها، قاچاقچیان عمده و حرفهای به مرحله اجرا در میآید به طوری که در کمیسیونهای عفو هم مطرح میشود تا افرادی که سابقهدار نیستند یا به نظر میرسد اصلاح شدهاند فرصت برگشت به جامعه داده شود ولی در مورد قاچاقچیان عمده که اصلاحپذیر نیستند آخرین راهکار اعدام است.
ذبحی با بیان اینکه اعتیاد با استعمال تفاوت اساسی دارد اضافه کرد: کسانی که برای یک بار نسبت به استعمال مواد مخدر مبادرت کردهاند طبق ماده 19 قانون جدید مجازات آنها 50 تا 74 ضربه شلاق و 2 میلیون تا 10 میلیون تومان جریمه نقدی خواهد بود.
این مسئول گفت: مجازاتهای کشور ما نسبت به بعضی کشورها از شدت کمتری برخوردار است زیرا به عنوان مثال در کشورهای عربی برای دو گرم مواد مخدر احتمال صدور مجازاتهای سنگین مثل اعدام و حبس ابد وجود دارد.
مجازاتهای قبلی پیرامون جرایم مواد مخدر ناچیز بود
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مجازاتهای مصرح در قانون قبلی ناچیز بود و فعالیت در زمینه تولید و صدور مواد مخدر سودآوری زیادی به همراه داشت و روی آوردن قاچاقچیان و افراد ناسالم جامعه را به این سمت شاهد بودیم بر این اساس مواد و تبصرههای قانون مبارزه با مواد مخدر با مشارکت مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام اصلاح شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: بعضی افراد سودجو با استفاده از اینترنت و شبکههای ماهوارهای و از طریق برقراری ارتباط با شیمیدانان فرمولهای ساخت این مواد مخدر را آموزش میدیدند به دنبال آن نسبت به راهاندازی کارگاههای تولید شیشه همت میگماشتند.
وی ادامه داد: روند فوق تا جایی ادامه پیدا کرد که این ماده خطرناک در کشور فراوان شد و توزیع آن همه جا گسترش یافت از طرف دیگر قیمت آن به اندازه قابل توجهی پایین آمد به طوری که امکان تهیه آن به آسانی امکانپذیر شد و مردم از مواد مخدر سنتی تریاک و حشیش به مواد مخدر صنعتی روی آوردند به همین دلیل عزمی جدی بین مسئولان برای اصلاح قانون و تشدید بعضی مجازاتها به وجود آمد.