مدير عامل انجمن حاميان جنگلهاي لرستان با اشاره به چالشهاي پيش روي جنگلهاي استان از کاهش 30 درصدي سطح جنگلهاي لرستان طي سالهاي اخير خبر داد.
محمد محسن پويان در گفت وگو با مهر پيرامون مشکلاتي که در سالهاي اخير گريبانگير جنگل هاي استان بوده است، اظهار داشت: ما بايد در فعاليت هاي خودمان آينده نگر باشيم چرا که اگر مي خواهيم زنده بمانيم بايد از محيط زيست و اين منابع خدادادي حراست کنيم.
وي با بيان اينکه اين تشکل بيشتر از جنبه حقوقي پيگير تخلفات و جرايم زيست محيطي بوده است، بيان داشت: در حال حاضر قوانين زيست محيطي که در کشورمان وجود دارد علي رغم اينکه محدود و ناقص است ولي همين قوانين نيز عملياتي و اجرا نمي شود.
مدير عامل انجمن حاميان جنگل هاي لرستان با بيان اينکه فروش محصولات درختان جنگلي داراي منع قانوني است، يادآور شد: ولي موردي سراغ نداريم که متوليان امر از مغازه هاي سطح شهر بازديد و اقدام به پلمپ واحدهاي متخلف کرده باشند.
پويان با اشاره به معضل ذغال گيري از درختان بلوط لرستان گفت: حتي ما به صورت کاملا مشهود در سطح شهر مغازه هايي را داريم که با افتخار مي نويسند "ذغال بلوط موجود است"!
وي با تاکيد بر اينکه اين مورد تخلفات از جرايم مشهود است که دستگاه قضايي و متوليان امر بايد با آن برخورد کنند، يادآور شد: در اين گونه جرايم مامور ناظر هم مي تواند برخورد و اقدام به جريمه و يا پلمپ واحد کند.
اين فعال محيط زيست استان لرستان با تاکيد بر پيگيري دادگستري استان لرستان براي برخورد با جرايم و تخلفات زيست محيطي، عنوان کرد: ولي متاسفانه ما شاهد اين هستيم که با وجود داشتن قانون در اين زمينه برخوردي صورت نمي گيرد.
پويان به قانون منع قطع درختان جنگلي اشاره کرد و گفت: ولي متاسفانه در اين زمينه نيز عملا شاهد هيچ گونه برخوردي نيستيم.
وي ادامه داد: در صورتيکه برخوردي با اين افراد صورت مي گيرد محيط زيست، منابع طبيعي و دادگستري استان آمار ارائه دهند که در سالجاري چقدر برخورد با متخلفان در زمينه قطع درختان صورت گرفته است. مدير عامل انجمن حاميان جنگلهاي لرستان با اشاره به نقشه هاي موجود از اراضي جنگلي لرستان گفت: با مقايسه نقشه هاي 5 سال گذشته و امروز مشاهده مي کنيم که سطح جنگلهاي لرستان دست کم 30 درصد کاهش يافته است.
پويان با اشاره به اينکه قوانين محيط زيست مربوط به بيش از 50 سال پيش است، افزود: اين قوانين مربوط به زماني است که مشکلات ما مشکلات کنوني نبوده است.
وي با تاکيد بر ضرورت تغيير و به روز رساني قوانين مربوط به تخلفات زيست محيطي، عنوان کرد: همان اندازه که فعالان محيط زيست بايد به فکر حفظ محيط زيست باشند بايد به دنبال راهکارهاي قانوني براي برخورد با متخلفان هم باشند.
اين فعال محيط زيست لرستان با بيان اينکه لرستان يک استان حاصلخيز و سرسبز است ولي قدر اين برکت الهي را نمي دانيم، افزود: متاسفانه مسئولان در اين زمينه انتقاد پذير نيستند وگرنه هدف فعالان محيط زيست جلوگيري از گسترش تخريب ها و احيا منابع خدادادي اين سرزمين است.