مسکو، 30 دی، خبرگزاری «ریا نووستی»/ ناو گروه ضربتی آمریکا به جلوداری ناو هواپیمابر "آبراهام لینکلن" وارد دریای عرب شد تا در آنجا به همراه ناو هواپیمابر "کارل وینسون" به نگهبانی رزمی بپردازد. این مطلب را شبکه تلویزیونی "CNN" با استناد به یک منبع در فرماندهی نیروی دریایی آمریکا گزارش داده است.
به گزارش "CNN"، ناوهواپیمابر "John C. Stennis" چند روز قبل منطقه را ترک کرد.
وقتی اطلاع حاصل شد که دو ناو گروه هواپیمابر جای آنرا در دریای عرب خواهند گرفت، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد وجود همزمان دو ناو گروه هواپیمابر نیروی دریایی این کشور در منطقه خلیج فارس یک پدیده غیر عادی نبوده و در رابطه با متشنج شدن اوضاع در اطراف ایران نیست که امکان بستن تنگه هرمز در صورت تحریم نفت خود را اعلام کرده است.
یک منبع در وزارت دفاع آمریکا پیشتر توضیح داد طی یک سال و نیم اخیر حداقل دوبار بطور همزمان دو ناو گروه هواپیمابر در منطقه خلیج فارس قرار داشته اند.
یادآور می شود اوضاع در این منطقه پس از رزمایش چندی پیش نیروی دریایی ایران موسوم به "ولایت- 90" که همراه با آزمایش موشک های دور برد بالیتسکی بود، رو به وخامت گذاشته است. پیشتر مقامات ایران اعلام کرده بودند اگر صادرات نفت ایران تحریم شود، تنگه هرمز برای حمل و نقل نفت بسته خواهد شد.
تنگه هرمز راه دریایی اساسی برای صادرات نفت و گاز از کشورهای خلیج فارس است. این تنگه خلیج فارس و دریای عمان را به یکدیگر متصل می کند.
از جمله، محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهور ایران گفته بود: "اگر بنا باشد نفت ایران را تحریم کنند یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد".
نظامیان آمریکا فورا به این اظهارات واکنش نشان داده و مخالفت خود را با ایجاد موانع برای کشتی رانی در این منطقه را ابراز نمودند.
قرار است وزیران امورخارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مساله تحریم نفتی ایران را روز 23 ژانویه مورد بررسی قرار دهند. 18 درصد صادرات نفت ایران متعلق به اتحادیه اروپا است. چین، کره جنوبی، ژاپن و هند بزرگترین خریداران نفت ایران هستند.