سایت فرارو: بدنبال پیام باراک اوباما به رهبری در خصوص تنگه هرمز، اعلام شد که رییس جمهور آمریکا خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی شده است.
علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص نامه اخیر باراک اوباما به رهبری در خصوص جزئیات این نامه گفت: در این نامه هم گفته شده که بستن تنگه هرمز خط قرمز ماست و هم اینکه درخواست مذاکره مستقیم کردهاند.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در باره نامه اوباما به رهبری می گوید، نامه رییس جمهور آمریکا در شرایطی برای مقام معظم رهبری نوشته و ارسال شده است که ما شاهد رفتارهای خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران هستیم.
سید حسین نقوی حسینی تصریح کرد: در همان روزهای ارسال نامه اوباما، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا مصاحبهای داشت که طی آن مدعی شد کشورش به هر قیمتی مانع از ادامه فعالیتهای هستهای ایران خواهد شد، فعالیتی که جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که صلح آمیز است و تنها به منظور بهره گیری از مصارف صلح آمیز آن در دستور کار قرار دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: همچنین شب همان روز یعنی درست پس از مصاحبه وزیر امور خارجه آمریکا، خبر رسید که شورای سیاست خارجی آمریکا، در ادامه همان خط وزیر خارجه آمریکا، بیانیهای صادر کرد که از آن بوی توسل آمریکا به برخوردهای خشونت آمیز به مشام میرسید.
وی گفت: بنابراین آمریکا از یک سو اقدام به نامه نگاری و تلاش برای باز کردن باب گفتگوها با مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران میکند و از سوی دیگر به رفتارهای خصمانه خود علیه ملت و کشورمان ادامه میدهد.
نقوی حسینی افزود: اگر آمریکاییها حسن نیت دارند و خواهان مذاکره هستند که ما در طول عمر پر برکت جمهوری اسلامی هیچگاه چنین حسن نیتی را ندیدهایم؛ اگر خواهان حل و فصل اختلافات فی مابین بین تهران – واشنگتن هستند، پس تداوم چنین رفتارهای خصمانه چه معنایی دارد.
وی افزود: این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که برای هرنوع مذاکرهای در هر سطحی آماده است که نمونه آن در مذاکرات سیاسی هستهای با گروه ۱+۵ را بارها اثبات کرده است.
نماینده ورامین گفت: با این حال همین مذاکرات هم از دست نفوذ آمریکاییها در امان نمانده است و همین امر تاکنون مانع از نتیجه بخش بودن این مذاکرات شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران چه حسن نیتی از آمریکاییها دیده است تا امیدوار باشد که این خط ارتباطی مستقیم میان مقامات دو کشور مانع از تدوام رفتارهای خصمانه این کشور علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران شود.
وی افزود: به دلیل آنکه عزمی جدی در رفتار و نیت مقامات آمریکایی به منظور کاهش اختلافات با جمهوری اسلامی ایران مشاهده نمیشود نباید انتظار داشت و امیدوار بود که آنها در درخواست اخیر خود برای گفتگوی مستقیم حسن نیت داشته باشند.
نقوی حسینی در خاتمه گفت: بنابراین بهتر است آمریکاییها پیش از هر اقدامی برای مذاکره و گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران ابتدا در رفتار خود تجدید نظر کنند و رویکرد خصمانه خود را کنار بگذارند.