آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 28 دی ماه 1390 برابر با 2012 Wednesday 18 January

‌جدایی نادر...؛ صداوسیما: قرابت چندانی با جامعه ما نداشت

سایت عصر ایران: در پی انتقادات گسترده از عملکرد صدا و سیما در بی توجهی به انتشار اخبار مربوط به جایزه معتبر فیلم ایرانی "‌جدایی نادر از سیمین"‌ که حتی منجر به سانسور کامل این رویداد در بخش های اصلی خبری رسانه ملی شد ، "جام جم آنلاين"‌ ارگان رسمی سازمان صدا و سیما علت این رویکرد را اعلام کرد.

متن کامل آنچه جام جم نوشته - بدون پیشداوری درباره محتوای آن - به شرح زیر است:

بامداد دوشنبه، يك اتفاق كم‌نظير سينمايي، همه را غافلگير كرد.در ميان بسياري از چهره‌هاي سينمايي بزرگ دنيا، يك ايراني جايزه مراسم با اهميت «گلدن گلاب» را از آن خود كرد.

در اين كه شايد بخشي از اين انتخاب، سياسي بوده باشد، حرفي نيست. در اين هم كه ايرادهايي به فيلم فرهادي وارد است، باز هم حرفي نيست.

اين را هم كه اگر فرهادي در مراسم «گلدن گلاب» برخي مناسبات اخلاقي را رعايت مي‌كرد، صورت بهتري داشت، قابل قبول است.

اما اين كه چرا ما به‌رغم خوشحاليمان از بلندآوازه شدن سينماي ايران در جهان چندان به آن نپرداختيم به اين دليل بود كه از همان آغاز و پيش از معرفي اين فيلم به جشنواره‌هاي بين‌المللي، چندان قرابتي ميان اين فيلم با روح جامعه ايراني، ‌اسلامي نمي‌ديديم.

گمان ما اين بود كه گزينه‌هاي بهتري مي‌توانست به عنوان نماينده ايران در جشنواره‌ها معرفي شود كه هم صورت درست و واقعي از جامعه ما ارائه داده باشد و هم نماينده فرهنگ درست ايراني باشد.

متوليان فرهنگي اما، با اين كه پروانه ساخت اين فيلم حتي در هنگام ساخت براي مدتي لغو شد و با اين كه صحبت‌هاي جناب فرهادي در مراسم خانه سينما حاشيه‌هاي زيادي به وجود آورد و نگراني بسياري از دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر را موجب شد، اما به اتفاق آرا، «جدايي نادر از سيمين» را به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران در جشنواره‌هاي معتبر بين‌المللي و از جمله اسكار معرفي كردند.

و حالا كه اين فيلم جايزه‌اي معتبر را از آن خود كرده است، بسياري از مسوولان فرهنگي و هنري، روي خود را از اين اتفاق برمي‌گردانند.

براستي چرا بايد سياست مسوولان و متوليان فرهنگي كشور تا اين اندازه ناهماهنگ باشد؟ اگر واقعا آنها هم «جدايي ...» را نماينده واقعي فرهنگ ايران نمي‌دانستند و آن را تاييد نمي‌كردند و اگر اين فيلم را متناسب با ارزش‌ها و خصوصيات متعالي جامعه ايراني اسلامي ايران نمي‌ديدند چرا اين فيلم را به جشنواره معتبري مثل اسكار معرفي كردند؟ چرا مثلا اجازه ندادند فيلمي ديگر كه مورد تاييد است و قرابت بيشتري با فرهنگ و سنت ايراني و اسلامي دارد، به جشنواره‌هاي معتبر جهاني معرفي شود؟ پس بايد در پس اين معرفي، انديشه و تفكري باشد و بسيار بعيد است كه اين انتخاب كاملا اتفاقي يا از سر اجبار بوده باشد.

حالا با اين اوصاف طبيعتا وقتي فيلمي براي جشنواره‌هاي مختلف معرفي مي‌شود، بايد مسوولان سينمايي كشور پاي اين فيلم بايستند و از موفقيتش خوشحال شوند.

بايد وقتي اين فيلم توانست جايزه‌اي كسب كند، پيش از همه بيانيه بدهند و ابراز خوشحالي كنند. نه اين كه وزير و معاون وزير و همگي خود را به بي‌خبري بزنند و دست آخر، يكي دو روز بعد معاون محترم سينمايي وقتي ديد هيچ كس پيشقدم نشده، خودش دست به كار شود و بيانيه بدهد و موفقيت او را به جامعه سينمايي تبريك بگويد.

آنها دست كم مي‌توانستند حالا كه «جدايي نادر از سيمين» را انتخاب كردند، پاي اين فيلم بايستند و لااقل از صحبت‌هاي فرهادي در اين مراسم كه از «مردم اهل صلح ايران» تشكر كرده بود، ياد كنند.

با اين سياست ناهماهنگ و عجيب، تنها گروه‌هاي سودجويي كه دشمني بسياري از آنها هم با نظام مقدس اسلامي ثابت شده است مجال يافتند تا با تبريك به مردم و كارهايي از اين دست، دوباره خود را مطرح كنند و از اين نمد كلاهي براي خود بدوزند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved