آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 25 دی ماه 1390 برابر با 2012 Sunday 15 January

تشكيل پليس آب و برق دزد

روزنامه شرق: به زودي قرار است پليس نيروي حفاظت از سازمان‌هاي آب و برق با عنوان يگان حفاظت «نيرو» تشكيل شود؛ خبري كه از سوي رييس پليس پيشگيري نيروي انتظامي اعلام شد.
اين خبر پس از آن منتشر شد كه معاون دادستان و مديرعامل شركت آب و فاضلاب خوزستان خواستار تشكيل پليس برق و آب شدند.
اگرچه به گفته رييس پليس پيشگيري نيروي انتظامي ستاد كل با تشكيل پليس آب و برق مخالف است اما «پليس آمادگي دارد كه يگان حفاظت «نيرو» راه‌اندازي كند.» به اين شرط كه وزارتخانه‌ها يا سازمان‌هاي متقاضي تقاضايشان را از مجاري قانوني مطرح و پيگيري كنند.
با اين احتساب به زودي ماموران ويژه‌اي عهده‌دار پيگيري تخلف در نمره كنتورخانه‌ها و كابل‌هاي به سرقت‌رفته مي‌شوند. اين وظيفه ديگري است كه بر ديگر وظايف پليس اضافه شده و بر شمار پليس‌هايي كه تا پيش از اين كمتر مي‌شناختيم‌شان، مي‌افزايد.
اما اعلام آمادگي براي تشكيل پليس نيرو در حالي مطرح مي‌شود كه اطلاعات جزيي از چگونگي وظايف اين پليس جديد ارايه نشده است. مسوولان سازمان‌هاي آب و برق تا پيش از اين ادعا كرده‌اند كه تفاوت مصرف برق و آب برخي از مشتركان غيرواقعي است و در پاره‌اي از موارد انشعاب سيم‌هاي غيرمجاز به كابل‌هاي برق و استفاده از وسايل متوقف‌كننده كنتور آب ديده شده است؛ موضوعي كه موجب شده مسوولان ادارات برق و آب استاني به فكر پليس‌هاي حفاظت بيفتند.
چندي پيش مديرعامل شركت آب و فاضلاب خوزستان از تشكيل گروهي تحت عنوان «پليس آب» براي شناسايي و برخورد با مشتركان غيرمجاز خبر داده بود.
به اعتقاد محسن پويا، مديرعامل شركت آب و فاضلاب خوزستان «شناسايي اشتراك‌هاي غيرمجاز در سطح شهرهاي استان يكي از وظايف پليس آب است.» اين‌گونه بود كه اين مسوول هدف از راه‌اندازي پليس آب را بهينه‌سازي مصرف و كاهش هدررفت آب اعلام كرد: «از ابتداي فعاليت پليس آب تاكنون بيش از 500 مشترك غيرمجاز شناسايي و به مجاز تبديل شده است و برخي از آنان نيز به محاكم قضايي معرفي شده‌اند.»
در راستاي همين واكنش‌ها بود كه در چند وقت اخير معاون دادستان اهواز در يك جلسه ويژه با مديرعامل شركت توزيع نيروي برق اهواز از تشكيل پليس برق براي مقابله با دزدي سيم‌هاي برق خبر داده بود. به گفته احد فاتحي، سرپرست مجتمع ويژه مبارزه با سرقت شهرستان اهواز «افرادي با سرقت سيم‌هاي برق به ويژه در ماه‌هاي گرم، موجب قطع شدن برق منازل و ادارات مي‌شوند و در اين خصوص ضروري است تا با همكاري وزارت نيرو و نيروي انتظامي، پليس برق در اين شهرستان راه‌اندازي شود.»
بر اساس همين تصميمات بود كه يك كار پژوهشي از سوي اين مرجع در بخش سرقت برق صورت گرفت و با دعوت از مسوولان برق منطقه‌اي اهواز، مصوبه تشكيل پليس برق متشكل از نيروهاي حراست سازمان و ماموران برق به تصويب رسيد.
پليس آب و برق عملياتي نشده است
اما به گفته رييس پليس پيشگيري ناجا هنوز پليس آب و برق تشكيل نشده اما اگر سازماني بخواهد، مي‌تواند از مجاري قانوني كه همان يگان حفاظت نيروي انتظامي است، اقدام كند: «اگر يك وزارتخانه مايل است كه يك يگان حفاظتي ايجاد كند، پليس از آن استقبال مي‌كند.»
سردار بهرام نوروزي درباره راه‌اندازي پليس ‌برق كه چندي پيش از سوي معاون دادستان عمومي و انقلاب شهرستان اهواز مطرح شده بود، به ايسنا گفت: «راه‌اندازي پليس برق و آب توسط ادارات استان‌ها عنوان شده است اما عملياتي و اجرا نشد و ستاد كل نيز با اين مساله مخالف است.»
به گفته او تاكنون به صورت جداگانه برخي شركت‌ها براي حفاظت از امكانات خود با شركتي قرارداد بسته و از آنان مي‌خواهند كه امنيت آنان را تامين كند: «اگر اين سازمان مايل است كه اين پليس راه‌اندازي شود، بايد از مجاري پليس نيروي انتظامي پيش برود.»
اما پليس از اين ماموريت در صورت درخواست وزارتخانه يا سازمان‌هاي متقاضي استقبال مي‌كند. نوروزي با بيان اينكه پليس از راه‌اندازي يگان حفاظتي سازمان‌ها استقبال مي‌كند، گفت: «اگر يك وزارتخانه مايل است كه يك يگان حفاظتي ايجاد كند پليس از آن استقبال مي‌كند و جزو قوانين و مقررات پليس پيشگيري است كه يگان‌هاي حفاظت را راه‌اندازي و تقويت كنند.»
نشانه اعلام آمادگي پليس فعاليت يگان حفاظت در سازمان‌هاي شيلات، جنگلباني، منابع ‌طبيعي، انرژي اتمي و زندان‌هاست. به گفته رييس پليس پيشگيري ناجا: «اگر وزارت نيرو مايل به ايجاد يگان حفاظتي باشد پليس آمادگي دارد كه يگان حفاظت «نيرو» راه‌اندازي كند.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved