روزنامه مردمسالاری: شهرستان کوهرنگ که تامين کننده آب دو رودخانه کارون و زاينده رود است و بايد در اين فصل به طور متوسط داراي ارتفاع برف بالاي 75 سانتي متر باشد، هم اکنون فقط يک سانتي متر برف دارد که اين امر خطر خشکي زاينده رود در پائين دست را گوشزد مي کند. به گزارش مهر، استان چهار محال و بختياري سرزميني مرتفع در فلات مرکزي ايران است که از قلمرو 16 هزار و 500 کيلومتر مربعي اين استان، بيش از 70 درصد را کوهستان تشکيل داده که بلند ترين آنها قله چهار هزار و548 متري زرد کوه بختياري است. اين استان به علت ماهيت مرتفع کوهستاني، در مسير بادههاي مرطوب سيستم هاي مديترانه اي قرار داشته و موجب صعود و تخليه بار اين سامانه مي شود به طوري که ميانگين بارش سالانه آن در حدود700 ميليمتر بوده و اين استان با وجود مساحت کم، 10درصد از منابع آب کشور را در اختيار دارد.
پراکنش مکاني منابع آب در اين استان بسيار نامناسب است به طوريکه مقدار بارندگي سالانه آن کمتر از300 متر از مناطق شرقي(منطقه بروجن) تا بيش از يک هزار و 400 ميليمتر در مناطق غربي(منطقه کوهرنگ) است. اين نزولات جوي در مناطق مرتفع غالبا به صورت برف است و وجود ارتفاعات پوشيده از برف يکي از ويژگي هاي اقليمي اين استان محسوب مي شود. عمده ريزش هاي جوي و برف و باران در کوههاي بختياري (شهرستان کوهرنگ) منشا سرشاخه هاي رودخانه هاي کارون، دز و زاينده رود است (دو سرچشمه اصلي زاينده رود عبارتند از آب تونل کوهرنگ در زردکوه بختياري و چشمه ديمه که هر دو در شهرستان کوهرنگ واقع هستند.) شهرستان کوهرنگ يکي از شهرستان هاي استان چهار محال و بختياري است که تامين کننده آب دو رودخانه کارون و زاينده رود به شمار ميآيد از اين روبارش در اين شهرستان اهميت بالايي براي مردم استانهاي اصفهان، خوزستان، چهار محال و بختياري و مناطق مرکزي ايران دارد. ارتفاع بالاي 75 سانتي متر، يک متر وحتي دو متر برف در روي کوههاي اين شهرستان نکته عادي محسوب مي شود، شايد ارتفاع بالاي دومتري برف براي قشري از مردم عجيب باشد اما براي ساکنين اين استان و شهرستان کوهرنگ مطلبي بديهي است. اما در حال حاضر ارتفاع يک سانتي متري برف در اين شهرستان به عنوان نکته غير عادي و خالي از انتظار تبديل شده است. اينکه چگونه امسال شهرستان کوهرنگ با اين ميزان بارندگي مي تواند جوابگوي تامين آب دو رودخانه بزرگ کشور باشد، سئوالي است که در ذهن مردم اين ديار و استانهاي وابسته نقش بسته است. با اين روند بارش مي توان کم آبي را براي رودخانه کارون و زاينده رود پيش بيني کرد و حتي خشک شده دوباره زاينده رود در قسمت پايين دست (اصفهان) خالي از تصور نيست. مدير کل هواشناسي چهار محال و بختياري در گفتگو با خبرنگار مهر دراين خصوص اظهار داشت: به طور متوسط بايد در دي ماه در شهرستان کوهرنگ75 سانتي متر برف باشد ولي هم اکنون يک سانتي متر برف بر روي زمين نشسته وآنهم در اثر باران و گرمي هوا آب شده است.
شاهرخ پارسا افزود: ذخايرآب اين استان کاهش يافته و دشتهاي اين استان به جز يک يا دو مورد، دشتهاي ممنوعه شده اند. وي بيان داشت: ما در چند هفته گذشته چندين سامانه بارشي در سطح کشور داشته ايم و آرايش مراکز فشاري ما به گونه اي بوده که اين سامانه هاي بارشي در مناطق شمالي کشور عبور داشته و آنجا بارش داشته اند. مدير کل هواشناسي چهار محال و بختياري تاکيد کرد: سامانه هايي نيز از روي منطقه زاگرس مرکزي عبور کرده اند اما به دليل اينکه شرايط مناسب نبوده بارشي در اين استان صورت نگرفته است. وي عنوان کرد: سال زراعي امسال (90-91) در اين استان به گونه اي آغاز کرده ايم که با کمبود بارش 116درصدي در طي چهار سال گذشته مواجه بوده ايم. پارسا با بيان اينکه بارش پاييز در اين استان خوب بود، بيان داشت: با وجود اينکه 25 روز آذرماه بارش نداشته ايم، بارش پاييز در حد نرمال بوده است.
وي تاکيد کرد: اين استان تا 19 دي ماه با ميانگين بلند مدت11 درصد کاهش بارش دارد. وي با بيان اينکه در شهرستان کوهرنگ يک هزار و 791 ميليمترکاهش بارش داريم، اذعان داشت: ما درگير کمبود بارش بوده ايم و سال زراعي را نيز با کاهش بارش شروع کرده ايم. مدير کل هواشناسي چهار محال و بختياري ادامه داد: شهرستان کوهرنگ در حدود 18درصد کاهش بارش دارد. وي تاکيد کرد: فارسان در حدود25 درصد و شهرستان اردل در حدود شش درصد کاهش بارندگي دارند. وي با بيان اينکه اين کاهش هاي بارندگي نشان دهنده اين است که ما درگير خشکسالي آبشناسي بوده ايم، ادامه داد: در حال حاضر در اين استان در حدود 17درصد خشکسالي متوسط داريم. پارسا افزود: در اين استان 30 درصد خشکسالي ملايم وهفت درصد خشکسالي شديد در اين استان در حال حاضر داريم. وي بيان داشت: استان چهار محال و بختياري درحال حاضر در بين استانهاي کم بارش قرار گرفته ودر جايگاه 13 کشور از لحاظ کم بارشي قرار گرفته ايم و اين در حالي است که اين استان تامين کننده دو حوزه مهم آب زاينده رود و کارون است.