آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 23 بهمن ماه 1391 برابر با 2013 Monday 11 February

صبر چين در باره کره شمالی در حال اتمام است؟

به گزارش آسوشیتدپرس، تحلیلگران می گویند صبر چین در باره کره شمالی در حال اتمام است و آزمایش هسته ای قریب الوقوع این کشور می تواند به طور کامل موجب اتمام خویشتن داری پکن درباره پیونگ یانگ شود.

چین با رای مثبت به افزایش تحریم های کره شمالی در ماه دسامبر پس از آزمایش اخیر موشکی این کشور، نارضایتی فزاینده خود در قبال کره شمالی را نشان داد و پیونگ یانگ نیز در پی تصویب این تحریم ها به شدت از چین انتقاد کرد.

به رغم اینکه انتظار نمی رود چین کره شمالی را تنها بگذارد، به نظر می رسد با گذشت یکسال از روی کار آمدن رهبر جدید کره شمالی یعنی کیم جونگ اون، پکن در حال ارزیابی دوباره مناسبات خود با پیونگ یانگ است.

حال سئوال اینجاست، چین که خود تحت حاکمیت رهبری جدید یعنی شی چین پینگ است آیا به حمایت از سیاست های کره شمالی ادامه خواهد داد یا خیر.

ریچارد بوش رییس مرکز تحقیقات سیاسی شمار شرق آسیا در موسسه بروکینگز می گوید، شاید کیم جونگ اون تصور می کرد شی جین پینگ از وی به هر ترتیب حمایت خواهد کرد اما اکنون به شدت متعجب شده است.

وی افزود، چین نیز احساس می کند رهبر جدید کره شمالی به این کشور پشت کرده است. اگرچه چین از روی کار آمدن کیم جونگ اون در دسامبر 2011 استقبال کرد و به سرمایه گذاری و کمک های خود به کره شمالی ادامه داد، با این حال کیم منافع چین را نادیده گرفت و دو موشک آزمایش کرد و قصد دارد یک آزمایش هسته ای دیگر صورت دهد.

جین کانرونگ کارشناس امور بین المللی در دانشگاه رنمین پکن نیز گفت، در آغاز چین از رهبر جدید کره شمالی استقبال کرد و حتی کمک های خود به کره شمالی را ادامه داد و اما هیچ تشکری از سوی کره شمالی نشنید. چین سپس تلاش کرد به وی نزدیکتر شود اما موفق نبود و اکنون به نظر می رسد بسیار ناامید شده است.

وی افزود، با این حال چین همزمان کره شمالی را یک حائل حیاتی در برابر نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی و ژاپن می بیند و به شدت نگران است که سقوط رژیم کره شمالی موجب موج مهاجران به مرزهای این کشور شود. چین به این دلایل بعید است حتی به رغم اعمال فشار فزاینده برای توقف اقدامات تحریک آمیز هسته ای و اصلاحات اقتصادی، این شریک خود را تنها بگذارد.

راجرز کاوازوس تحلیلگر مسایل کره شمالی در موسسه امنیتی ناتیلوس نیز می گوید، چین به هیچ وجه آمادگی این را ندارد که در شرایط کنونی حمایت خود از کره شمالی را قطع کند.

وی افزود، با این حال به نظر می رسد بی تمایلی آشکار کره شمالی به اصلاح اقتصاد این کشور مهمترین نگرانی پکن در شرایط کنونی است و مناسبات دو جانبه چین و ژاپن درست مانند رودخانه یالو که نیروهای مرزی چین برای نجات نیروهای کره شمالی در جنگ دو کره از آن عبور کردند، یخ زده است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved