آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 4 دی ماه 1391 برابر با 2012 Monday 24 December

نظر دو وزیر جمهوری اسلامی در مورد اثرات تحریم‌ها

وزیر نفت دولت دهم مدعی است که جمهوری اسلامی از شرایط دشوار روزهای نخستین تحریم‌ها عبور کرده است. وزیر بازرگانی نیز می‌گوید که در پی گسترش تحریم‌ها تمام کالاهای ساخت این کشور قابلیت صادرات پیدا می‌کنند.

به گزارش رادیو آلمان، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه (۲۳ دسامبر/ ۳ دی) در مورد تأثیر تحریم‌های بین‌المللی بر اقتصاد ایران و فعالیت‌های وزارتخانه مطبوعش سخنرانی کرد. رستم قاسمی در "چهارمین همایش ملی ارتقای توان داخلی" تصریح کرد که شرایط در "اوایل تحریم" دشوار بوده است.

واحد مرکزی خبر ایران به نقل از وی نوشت: «آنها [تحریم‌کنندگان] مهمترین ابزار برای انتقال نفت یعنی حمل‌ونقل را با لغو بیمه کشتی‌های بین‌المللی دچار اختلال کردند و بیمه کشتی‌ها را لغو کردند». به گفته‌ی رستم قاسمی، زنجیره تولید محصولات نفتی در ایران نیز در پی تحریم‌ها دچار مشکل شده بود.

به ادعای وزیر نفت دولت دهم اما پس از حدود دو ماه «با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد، این گلوگاه را پشت سرگذاشتیم». قاسمی همچنین گفت که در حال حاضر هم نفتکش‌های ایرانی و هم برخی از شناورهای بین‌المللی توسط ایران بیمه می‌شوند.

خبرگزاری ایسنا روز ۲۶ آذرماه به نقل از شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی نوشته بود که در مجموع ۴۰ درصد از درآمدهای دولت ایران در سال جاری از محل فروش نفت، دریافت مالیات و درآمدهای گمرکی متحقق نشده است. تحریم‌های بین‌المللی علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی انتقال دلارهای نفتی به ایران را با مشکل روبرو کرده است.

ديويد کوهن، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در مبارزه با جرايم مالی و تروريسم، در شهریور ماه (۱۳۹۱) اعلام کرد که از حجم صادرات نفت ایران یک میلیون بشکه در روز کاسته شده است.

"مزیت‌های اقتصادی تحریم‌ها"

آن‌طور که رستم قاسمی در سخنان روز یکشنبه خود بیان کرد، تحریم‌ها موجب حمایت از تولید داخلی در ایران شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی نیز معتقد است که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران رونق سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی را در پی داشته‌اند.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) روز یکشنبه به نقل از مهدی غضنفری نوشت که محدودیت‌های اعمال‌شده برای واردات کالا به ایران سبب شده که کارگاه‌های تولیدی استخدام نیروی انسانی را گسترش دهند و درخواست بیشتری برای سفارش مواد اولیه به ثبت برسانند. این موضوع، به ادعای وزیر صنعت دولت دهم، «باعث رونق گرفتن بخش تولید همچون کیف و کفش شده است».

دولت جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر برای رویارویی با محدودیت‌های ارزی حاصل از تحریم‌ها، واردات با ارز دولتی را اولویت‌بندی کرده است.

مهدی غضنفری در حالی از افزایش درخواست برای ورود مواد اولیه و رونق تولید در صنعت کیف و کفش خبر می‌دهد که کمبود دارو برای برخی از بیماری‌ها در هفته‌های اخیر در رأس اخبار مربوط به ایران قرار داشته است. کمبود مواد اولیه برای تولید دارو از جمله عوامل مهم در شکل‌گیری این وضعیت برشمرده می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی که در "چهارمین همایش ملی ارتقای توان داخلی" سخن می‌گفت، مدعی شد که وجود تحریم‌ها به رونق صادرات محصولات ایرانی نیز کمک خواهد کرد: «هیچ‌گاه چنین فرصتی طلایی در کشور وجود نداشته است به طوری که در حال حاضر هر کالایی از ایران قابلیت صادرات پیدا کرده است».

تحریم‌های بین‌المللی از ابتدای تابستان ۲۰۱۲ فروش و انتقال نفت و فعالیت‌های بانکی بین‌المللی جمهوری اسلامی را هدف گرفتند. گسترش محدودیت‌ها به این حوزه‌ها فشار دوچندانی بر ایران تحمیل کرده است. اتحادیه‌ی اروپا روز جمعه (۱۸ دسامبر) دور جدیدی از تحریم‌ها علیه این کشور را به تصویب رساند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از دولتمردان ایران خواسته است برای مقابله با مشکلات اقتصادی حاصل از تحریم‌ها، "اقتصاد مقاومتی" را در پیش بگیرند.

آمریکا و برخی از کشورهای غربی تلاش می‌کنند با وضع تحریم‌ها سیاست‌های تهران در مورد برنامه‌ی هسته‌ای‌اش را تغییر دهند. به اعتقاد تحریم‌کنندگان، جمهوری اسلامی در پوشش بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، در پی دستیابی به تسلیحات اتمی است. تهران این ادعا را رد می‌کند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved