صراطنیوز: هاشمي رفسنجاني اميدي به ظرفيت هاي اصلاح طلبان در انتخابات آينده ندارد.
برگزاري جلسه مشترک انتخاباتي حزب کارگزاران با مجمع روحانيون مبارز تکذيب شد. اين خبر را يدالله طاهرنژاد عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران اعلام کرد.
وي ضمن رد برخي شايعات پيرامون حزب کارگزاران مبني بر ايجاد دو دستگي ميان طيف اصفهاني ها و طيف کرماني ها گفت: کارگزاران تا کنون جلسات جدي براي انتخابات نداشته است که منجر به دو دستگي شود.
اين در حالي است که پيش از اين در ماه مبارک رمضان نيز عليرغم تلاش گسترده اعضاي بنياد باران و مجمع روحانيون براي برپايي مراسم افطار محمد خاتمي همانند سال هاي گذشته ، اين مراسم به دليل مخالفت برخي از اعضاي حزب کارگزاران سازندگي برگزار نشد.
حزب کارگزاران مخالف محوريت خاتمي و مجمع روحانيون در انتخابات رياست جمهوري بوده و درصدد معرفي کانديداي اختصاصي است.
در برخي رسانه هاي خبري آمده بود مبني بر اينکه در حزب کارگزاران سازندگي طيف اصفهاني ها با محوريت کرباسچي از گزينه محمد نجفي براي کانديداتوري حمايت کرده و طيف کرماني ها با همراهي حزب اعتدال و توسعه از کانديداتوري اسحاق جهانگيري حمايت مي کنند.اين در حالي است که محمد رضاعارف، حبيب الله بيطرف، مصطفي کواکبيان، کمال خرازي ، محمد نوري و حسين کمالي از ديگر گزينه هايي هستند که نامشان از سوي ساير گروههاي اصلاح طلب براي انتخابات رياست جمهوري مطرح شده است.
علي رغم اختلافات کارگزاران و مجمع روحانيون اما هنوز برخي اصلاح طلبان معتقدند ظرفيت هاي لازم در جريان دوم خرداد براي حضور در انتخابات رياست جمهوري وجود ندارد و آنها بهتر است يا در اين انتخابات شرکت نکنند و يا تنها با سرمايه گذاري روي شوراها که از حساسيت کمتري نسبت به رياست جمهوري برخوردار است به پيش بروند.
اين راهبرد در صورت پيروزي دو فرصت را براي آنها ايجاد مي کند اولا شوراها را بدون کمترين هزينه ممکن به دست مي آورند ثانيا در افکار عمومي اينطور وانمود مي کنند که اگر آنها در رياست جمهوري نيز نامزد پر بر و پيماني داشتند حتما به پيروزي دست مي يافتند.
در همين زمينه حجت الاسلام موسوي خوئيني ها در جمع برخي از اصلاح طلبان با ابراز نگراني از نتيجه انتخابات يازدهم رياست جمهوري گفته است:"به نظر من رقابت انتخابات رياست جمهوري ميان اصولگرايان خواهد بود.
ما مشکل به اجماع رسيدن داريم ضمن آنکه نظام هم به ما اجازه بازگشت بي چون و چرا نمي دهد. ما فعلا در حال زير توپ زدن و وقت گذراندن هستيم تا شايد بازي به وقت اضافه و پنالتي زدن بکشد." در جلسه اخير يکي از گروه هاي اصلاح طلب هم به نقل از خاتمي گفته شده :" اگر به اجماع روي يک کانديداي واحد هم برسيم باز هم شکست خواهيم خورد".
در اين جلسه مباحثي درباره چگونگي حضور در انتخابات به صورت گزينه حداقلي و يا صرفا دعوت مردم به مشارکت مباحثي مطرح شده و حاضران معتقد بودند بايد تمام توان خود را مصروف شوراها نماييم.
البته پدر معنوي حزب کارگزاران نيز اميدي به اصلاح طلبان و ظرفيت هاي آنها در انتخابات رياست جمهوري ندارد و تنها اميدوار است با معرفي يک نامزد که سمبل وحدت ملي است از گزند تخريب هاي اصلاح طلبان در امان باشد. در همين زمينه گفتني است کانديداي اجماع ملي اخيرا ديداري با آيت الله هاشمي رفسنجاني داشته است.
در اين ديدار هاشمي با اشاره به تجربه بيش از نيم قرني خود در عالم سياست به وي توصيه کرده است خود را براي انتخابات رياست جمهوري آماده کند چرا که الان بهترين زمان براي پيروزي کانديداي اجماع ملي است. پيش بيني و نظر هاشمي اين است که اصلاح طلبان اقدام به تخريب کانديداي اجماع ملي نخواهند کرد.
بر اين اساس به نظر نمي رسد کارگزاران و مجمع روحانيون با محوريت خاتمي به اجماع قابل قبولي در خصوص معرفي نامزد واحد رياست جمهوري برسند. اما آنها مي توانند با تقسيم کار يک سياست دو ستونه را در پيش بگيرند که هم از فرصت انتخابات رياست جمهوري و هم از فرصت انتخابات شوراها بهره ببرند.
در اين سياست دو ستونه اصلاح طلبان با محوريت مجمع روحانيون مبارز و خاتمي با توجه به ملاحظاتي که در خصوص عملکرد آنها در فتنه 88 وجود دارد، منابع خود را روي انتخابات شوراها متمرکز مي کنند و کارگزاران نيز با محوريت هاشمي رفسنجاني پروژه نامزد وحدت ملي را پيش خواهند برد. هاشمي رفسنجاني اميدوار است در اين مسير بتواند اجماعي از برخي اصولگرايان واصلاح طلبان را حول نامزد وحدت ملي به وجود آورد.
سياست دو ستونه اگر چه به ظاهر مانند يک مقراض عمل مي کند که يک لبه آن تصاحب شوراها توسط اصلاح طلبان و يک لبه ديگر آن به دست آوردن رياست جمهوري توسط نامزد وحدت ملي است اما با چالشها و پرسشهاي فراواني نيز روبهروست.
اولا اينکه درانتخابات يازدهم رياست جمهوري که براي اولين بار همزمان با انتخابات شوراها برگزار مي شود تاثير و تاثر اين دو انتخابات بر همديگر چگونه است؟ ديگر اينکه آيا هويدايي نيمه پنهان نامزد وحدت ملي که همان بازيگري پدر معنوي کارگزاران است منجر به راي آوري وي خواهد شد؟ آيا اين تحليل که ريزش آراي احمدي نژاد در يکي دو سال اخير به سبد هاشمي رفسنجاني ريخته شده است، تحليل عالمانه و خردمندانه اي است؟ و ...
شوربختانه عدم انسجام اصلاح طلبان و فقدان مطالعات دقيق در خصوص وضعيت حاکم بر کشور آنها را به اين باور رسانده که هنوز جامعه در فضاي دو قطبي هاشمي- احمدي نژاد و آثار مترتب بر آن متوقف است و آنها بايد از اين فرصت بهره ببرند. اين در حالي است که جامعه چند سال است از احمدي نژاد عبور کرده و بيش از دو دهه است که هاشمي را پشت سر گذاشته است.